G4Media.ro

Uber lansează la Madrid primele sale trotinete electrice din Europa

Uber lansează la Madrid primele sale trotinete electrice din Europa

Transportatorul american Uber a anunţat marţi lansarea la Madrid a primelor sale trotinete electrice cu autoservire din Europa, prin intermediul filialei sale Jump, informează AFP, preluată de Agerpres.

„Uber alege Madridul pentru prima lansare în Europa a Jump by Uber, serviciul său de trotinete electrice. Utilizatorii capitalei dispun de azi de o nouă alternativă pentru a se deplasa prin oraş”, a indicat într-un comunicat grupul american.

Compania, care operează deja la Madrid serviciile sale de vehicule cu şofer (VTC), contestate de taximetrişti, şi cele de livrări de mâncare, pune la dispoziţie 566 de trotinete ce pot fi rezervate prin aplicaţia sa pentru 1 euro şi 12 cenţi pe minut de utilizare.

Uber a revoluţionat mobilitatea urbană cu VTC şi prevede în prezent diversificarea ofertei sale, prin punerea la dispoziţie de biciclete, trotinete şi chiar de transport de marfă, după ce a lansat serviciul de închiriere de trotinete în mai multe oraşe din SUA.

În plus faţă de Uber, 21 de companii au primit autorizaţie din partea edililor de la Madrid pentru închirierea de trotinete, totalul acestora ajungând la circa 10.000 – cifră pe care municipalitatea nu vrea însă să o depăşească.

Mai multe oraşe europene au adoptat în ultimele luni măsuri pentru a reglementa utilizarea tot mai mare de trotinete electrice, prezentate de susţinătorii lor drept un mijloc de transport ecologic, însă contestate în special pentru că invadează trotuarele.

Copleşită de turismul de masă, Barcelona a interzis complet închirierea de trotinete electrice cu autoservire, în timp ce Parisul a introdus de la începutul lunii aprilie o taxă şi o amendă pentru circularea cu acestea pe trotuare.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. cam prea scump 1 euro 12 centi, pretul e doar putin mai mic decit cu taxiul care are nevoe de combustibil si sofer cu leafa + automobilul costa si el mii de euro

  2. io indata ce se autorizeaza in Germania, sper ca anul asta, imi iau una. transportul public e prea scump (politicienii au mintit ani de zile ca se face gratuit in orasele mari), tarifele de parcare sint foarte ridicate, prin urmare o astfel de trotineta pare ok. sper insa sa nu fie lasate sa circule pe trotuar.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.