G4Media.ro

Uber Eats Italia, investigată pentru exploatarea curierilor, care ar fi fost plătiți…

Uber Eats Italia, investigată pentru exploatarea curierilor, care ar fi fost plătiți cu 3 euro/oră ca să livreze mâncare

Magistraţii italieni au plasat divizia din Italia a Uber Technologies sub administrare specială, în cadrul unei investigaţii referitoare la posibila exploatare a curierilor care livrează mâncare, au declarat trei persoane apropiate situaţiei, transmite Reuters, citată de News.ro.

Uber Italia afirmă că a pus platforma Uber Eats la dispoziţia restaurantelor şi curierilor cu respectarea în totalitate a legilor şi că a condamnat orice formă de intermediere ilegală.

”Participăm activ la dezbaterea legată de reglementările despre care considerăm că vor oferi sectorului de livrare a mâncării securitatea legislativă pentru a prospera în italia”, a arătat Uber Italia într-un comunicat trimis pe email.

Sursele au spus că magistraţii analizează un caz referitor la aproximativ 1.000 de curieri care ar fi fost plătiţi cu 3 euro pe oră pentru a livra mâncare.

Potrivit surselor, Uber Eats ar fi plătit sume mult mai mari unor două companii de recrutare care s-au ocupat de gestionarea curierilor, majoritatea lor recrutaţi de centrele de primire a migranţilor.

Una dintre companii şi patru persoane sunt investigate la rândul lor, au arătat sursele.

Uber Italia îşi poate continua operaţiunile sub administrare specială.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. PSD exploateaza toti angajatii de la stat… vrei o functie publica: trebuie sa fii docil, neconflictual si sa „cotizezi”. PSD e cea mai mare agentie de recrutare din Romania.
    Bine… mai e si Ciucu de la PNL la ANFP – pus acolo sa nu faca nimic.

  2. 3 euro pe ora la 160 de ore lucrate pe luna, cam 500 de euro,nu? Bunicel salariu comparativ cu mizeria de la noi. Cea din privat, nu vorbesc de bastanii bugetari.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.