G4Media.ro

Twitter declară ziua de emancipare a sclavilor „zi de sărbătoare” pentru angajații…

Twitter declară ziua de emancipare a sclavilor „zi de sărbătoare” pentru angajații săi

Jack Dorsey, CEO-ul Twitter, a anunţat marţi că ziua de 19 iunie, dată la care se comemorează abolirea sclaviei în Statele Unite ale Americii, va deveni zi de sărbătoare pentru angajaţii celor două companii ale sale, Twitter şi Square, ”pentru totdeauna”, relatează agenţia AFP.

Va fi ”o zi de sărbătoare, educare şi conexiune”, a transmis el într-un tweet.

Anunţul său vine în timp ce Statele Unite sunt zguduite de un val de manifestaţii contra rasismului şi violenţei poliţiei după moartea lui George Floyd, un american de culoare asfixiat de un ofiţer de poliţie alb, în urmă cu două săptămâni.

Preşedintele Abraham Lincoln a emis Proclamaţia de Emancipare la 1 ianuarie 1863.

La 19 iunie 1865, generalul Gordon Granger a citit Proclamaţia de Emancipare sclavilor afroamericani din Texas, ultimul stat care a eliberat persoanele aflate în sclavie după încheierea Războiului Civil American.

”Juneteenth este deja sărbătoare în Texas şi este comemorată în toată ţara. Ţările şi regiunile lumii au propriile date pentru a sărbători emanciparea, iar noi vom lucra pentru a le face sărbătorile oficiale oriunde suntem prezenţi”, a adăugat Jack Dorsey.

Numeroase companii şi-au manifestat sprijinul faţă de manifestanţi, unele mergând până la a face donaţii asociaţiilor sau la a organiza evenimente de marketing de solidaritate.

Beauty Bakery, o companie de produse cosmetice fondată de afroamericana Cashmere Nicole, a anunţat pe Instagram că ”nu va mai recunoaşte” 4 iulie drept sărbătoarea naţională americană, care celebrează Declaraţia de Independenţă faţă de Marea Britanie. În schimb, va sărbători Juneteenth.

„Este important să facem tot ce putem pentru a demola sistemele actuale, care ignoră valoarea vieţii”, a explicat această companie. ”Vom recunoaşte ziua în care TOŢI am devenit liberi”, se precizează în mesaj.

Sursa foto: Pixabay

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

 1. Adică ziua in care republicanii au eliberat sclavii de sub stăpânirea democrata? Ce ți-e și cu istoria asta…

  • ce nu spuneti voi, slugile Rusiei, e ca la un moment dat in istorie, toti democratii rasisti au trecut la republicani, pe cine crezi ca pacalesti?

   https://www.theroot.com/how-the-republican-party-became-the-party-of-racism-1827779221

   Not only did the pro-segregation, anti-black Southerners switch sides, but they brought their political ideology with them. The Democratic Party is now the progressive party that welcomes immigrants and the Republican Party has become the party of small government, law and order and conservatism. In 2016, 73 percent of white voters in the South voted Republican.

   It is now the party of the alt-right […] David Duke and all the other white supremacists running for election on the Republican ticket in the midterm elections.

  • So what’s your point, @casually?

  • Fake-Bad@ stie Istorie tot atat cat stie si Gramatica, adica cu goluri mari, ca cine merge la furat de identitate noapte-de-noapte nu mai poate sta ziua cu burta pe carte si cu talpile in apa rece…

 2. Nu prea am inteles o chestie. Ce facem cu domnul profet Mohammed? Nu de alta, dar era proprietar si comerciant de sclavi. Aveti ceva propuneri? Sa ignoram problema? sau sa interzicem ceva? Un protest?

  Intreb pt un prieten, ca e indecis.