G4Media.ro

Twitter, cel mai recent nume între potențialii cumpărători ai operațiunilor TikTok din…

Twitter, cel mai recent nume între potențialii cumpărători ai operațiunilor TikTok din Statele Unite

Twitter este cel mai recent nume apărut între potențialii cumpărători ai operațiunilor TikTok din Statele Unite, după ce președintele Donald Trump a semnat ordinul executiv care ar urma să interzică aplicațiile TikTok și WeChat să opereze pe teritoriul SUA dacă nu vor fi vândute de compania-mamă din China.

The Wall Street Journal a scris, sâmbătă, că rețeaua de socilizare a avut discuții preliminare cu TikTok despre achiziționarea operațiunilor din Statele Unite, relatează cnet.com.

Giganții Microsoft, Apple, Google și Facebook au fost nominalizați de presă ca posibili cumpărători, iar Microsoft a admis că urmărește încheierea unei înțelegeri.

Luni, Trump a stabilit data de 15 Septembrie drept termen limită pentru TikTok pentru a găsi un cumpărător american. Dacă acest lucru nu se va întâmpla, a adăugat el, va fi determinat să blocheze utilizarea aplicației pe teritoriul țării.

Potrivit ordinului care vizează TikTok, ”culegerea masivă de date în mod automat de la utilizatorii săi, precum datele de locație și istoricul căutărilor ar permite partidului comunist chinez acces la informații private despre utilizatorii americani, permițând Chinei să localizeze angajații federali, să contruiască dosare cu informații personale în scopuri de șantaj și spionaj comercial”.

O tranzacție între Microsoft și TikTok ar putea valora între 10 și 30 de miliarde de dolari, a relatat CNBC.

sursa foto: playtech.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Ce face SUA acum este o magarie extrema. Sub pretextul ca ‘ ei fac ce noi facem deja de 30 de ani'(fileaza toata planeta stil Gestapo, shameless) papa inca un adversar, pt. a-si asigura hegemonia, perfect capitalistic de altfel(pt. toti cei care au jucat Monopoly si stiu de ce la un moment dat unul are toata tabla …)(ironic, chiar nu-i diferit). Monopolul ar trebui sa fie ilegal dar nu-i opreste nimeni pe dementi, singura vina fiind a tuturor prajitilor care-si pierd timpul ireversibil cu toate mizeriile deumanizatoare si distrugatoare de sens.

    • Ce vorbești bă? Trump apără SUA de neo-sexo-marxisto-feministo-chinezo-soroșiști și alte personaje inexistente.

    • Iar pe bătrânul derbedeu îl apără câteva târâtoare vajnice, numai că se vor băga înapoi sub pietre la prima pocnitură care se va auzi când Marele Bolovan Alb va începe rostogolirea.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.