G4Media.ro

TVR: Procurorii DNA l-au căutat pe Codruţ Marta în cimitirul Pipera. Directorul…

Sursa: G4Media.ro

TVR: Procurorii DNA l-au căutat pe Codruţ Marta în cimitirul Pipera. Directorul de cabinet al fostului șef al Fiscului, Sorin Blejnar, este dispărut din mai 2012

Procurorii DNA şi criminaliştii Poliţiei au realizat miercuri o deshumare în cimitirul „Sfântul Ilie” din Pipera, Voluntari, având indicii că acolo ar fi fost îngropate rămășițele lui Codruț Marta, directorul de cabinet al fostului șef al Fiscului, Sorin Blejnar, informează TVR.

Marta este dispărut în condiții suspecte din mai 2012. De atunci, procurorii încearcă să afle dacă mai este în viață sau a fost ucis și îngropat.

Dimineață, anchetatorii DNA şi criminaliștii IGPR au venit la cimitirul din Pipera cu trei autoturisme. Echipați în alb, criminaliştii au dezgropat un mormânt și au strâns toate rămășițele umane pentru a le analiza în laborator și a stabili dacă, într-adevăr, este vorba de Codruț Marta, prin comparaţie cu ADN-ul acestuia aflat în Sistemul Naţional de Date Genetic Judiciare.

Sursa: G4Media.ro

Potrivit unor surse judiciare citate de TVR, procurorii îl bănuiesc pe omul de afaceri israelian Elan Schwartzenberg, fostul soț al Mihaelei Rădulescu, că ar fi implicat în dispariția lui Codruț Marta. De altfel, imediat dupa dispariția acestuia, Schwartzenberg a plecat în Israel și apoi a fost dat în urmărire internațională, însă în alt dosar.

Elan Schwartzenberg este acuzat că ar fi protejat la nivel guvernamental gruparea evazionistă a lui Radu Nemeș din care făceau parte și fostul șef al Fiscului, Sorin Bejnar, și directorul lui de cabinet dispărut, Codruț Marta.

Potrivit DNA, Blejnar și Marta ar fi primit mită câte 1,2 milioane de euro fiecare ca să îl protejeze pe evazionistul Radu Nemeș. Acesta este condamnat la 7 ani de detenție pentru evaziune fiscală de 57 de milioane de euro. Fostul șef al Fiscului, Sorin Blejnar, este și el condamnat la 5 ani de detentie pentru o alta mită de 2,6 milioane de euro.

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

14 comentarii

  1. Poate a fost ucis dar nu a fost ingropat…ce facem in cazul asta?!

    Mai bine il cauta la oo. Toata actiunea asta este gargara pt fraieri. Daca trebuia gasit o faceau de mult (vezi cazul popa).

  2. Surse:
    L-au găsit în viață, la 3 metri adâncime. Era puțin deshidratat, dar nu era infectat cu coronavirus.

  3. Cred ca la mincat blejner la ce burdihan are

  4. e in peretii unei case in bucuresti.

  5. Zici ca-s prosti!

  6. l-au angajat pe Domnu’ Dan la DNA? (ca daca televizie tot nu mai are voie….

  7. De ce il cauta in cimitir ? In spatiul public s-a afirmat ca Elan Schwartzenberg l-a ingropat in supsolul unei vile din Pipera !

  8. toate institutiile statului nu a alt menire decat sa-i protejeze pe infractori si sa primeasca in schimb parte din prada si privilegii nenumarate.

    te intrebi ce averi au securstii care-l protejeaza pe „mama sunt eu oprisan”, unul care are numai la vedere cel putin un domeniu de sute de hectare cu 7 uriase case inlantuite.

  9. Stirea aceasta este din serialul „Mircea, fa-te ca lucrezi!”

  10. ce stie despre asta doamna Kovesi?