G4Media.ro

Turiștii care vor să urce pe Tâmpa vor primi scrumiere portabile /…

sursa foto: Pixabay

Turiștii care vor să urce pe Tâmpa vor primi scrumiere portabile / ”Le vom explica pericolele ce ţin de aruncarea unei ţigări nestinse”

Turiştilor care vizitează în această primăvară muntele Tâmpa administratorul acestuia le-a pregătit o serie de surprize, una dintre acestea fiind scrumiere portabile ce le vor fi distribuite pentru a nu mai arunca ţigări în natură, informează Agerpres.

Rangerul Rezervaţiei Tâmpa, Viorel Mihai, a precizat că din această primăvară vor fi demarate o serie de acţiuni de conştientizare prin care turiştii vor fi informaţi despre traseele turistice şi starea acestora şi vor fi sfătuiţi cum să se comporte pe munte.

„Vom fi într-un permanent contact cu turiştii, iar la sfârşitul acestei comunicări ei trebuie să conştientizeze că trebuie să fie corespunzător echipaţi, să respecte muntele şi traseul turistic, ceea ce este foarte important pentru siguranţa lor. Le vom împărţi scrumiere portabile şi le vom explica pericolele ce ţin de aruncarea unei ţigări nestinse. Turiştii vor fi rugaţi să respecte regulile muntelui şi să nu se abată de la traseele turistice, să nu arunce deşeuri”, a precizat rangerul Viorel Mihai.

Totodată, el a menţionat că în această perioadă continuă pregătirile de primăvară, care au început, în urmă cu două săptămâni, cu reamenajarea terasei belvedere de la Literele Braşov şi a continuat, miercuri, cu înlocuirea drapelului, care a fost deteriorat de ultimele furtuni.

Lemnul pentru reparaţia terasei este pregătit, iar montarea se va face în următoarele săptămâni, imediat ce zăpada se va topi şi va permite urcarea lui pe munte.

„Urmează curăţarea şi remarcarea traseelor. Împreună cu cei de la Salvamont, vor fi îndepărtaţi arborii căzuţi şi deşeurile de pe aceste trasee. De asemenea, lucrăm la înlocuirea panourilor şi a indicatoarelor turistice degradate. De asemenea, vom repara şi, acolo unde este necesar, vom înlocui podeţele. Vrem ca turiştii să se bucure de o natură curată şi să poată beneficia de informaţiile. Toate aceste lucrări au început deja şi se execută în etape, în funcţie de vreme”, a mai precizat Viorel Mihai.

Toate aceste acţiuni sunt realizate cu sprijinul Primăriei Braşov, administratorul Rezervaţiei Tâmpei, Serviciului Public Local Salvamont Braşov şi jandarmilor montani, precum şi cu ajutorul unor voluntari, a mai menţionat sursa citată.

sursa foto: Pixabay

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

1 comentariu

  1. Dați-le amenzi bizonilor!!!! Nu scrumiere .