G4Media.ro

Turiștii care nu respectă regulile domeniului schiabil din Sinaia, amendați cu 2.500…

Turiștii care nu respectă regulile domeniului schiabil din Sinaia, amendați cu 2.500 de lei

Autorităţile din staţiunea Sinaia de pe Valea Prahovei au decis aplicarea unei amenzi în cuantum de 2.500 de lei turiştilor care nu respectă regulile stabilite pentru domeniul schiabil al staţiunii, rămânând pe pârtii după încheierea programului de funcţionare a instalaţiilor de transport pe cablu. Primarul staţiunii susţine că nu va tolera exprimări de genul ”Hai că a venit taxiul” ale unor turişti beţi care solicită intervenţia Salvamont pentru că nu s-au aflat la telegondolă atunci când aceasta a făcut ultima cursă zilnică de coborâre de pe munte,relatează news.ro

Primăria Sinaia anunţă că a stabilit că turiştii care nu respectă regulile impuse pe domeniul schiabil pot fi sancţionaţi cu amenzi de 2.500 de lei. 
„Decizia vine în urma creşterii numărului de persoane care refuză să coboare de pe munte spre sfârşitul programului de lucru al operatorilor instalaţiilor pe cablu, chiar dacă există informări cu privire la orele de funcţionare. În plus, există turişti a căror viaţă nu este pusă în pericol, dar care solicită intervenţia echipajului Salvamont Sinaia la mult timp după terminarea programului de lucru al instalaţiilor pe cablu” informează Primăria Sinaia într-un comunicat dat publicităţii miercuri.
Edilul oraşului, Vlad Oprea, a declarat că îşi doreşte ca turiştii să fie în siguranţă pe pârtiile din staţiune, motiv pentru care a solicitat suplimentarea forţelor de ordine care să se asigure că sunt respectat regulile de protecţie sanitară. În plus, primarul spune că nu va mai tolera ca turişti beţi să ceară intervenţia echipelor de la Salvamont pentru că nu au vrut să coboare de pe muntecu mijloacele de transport pe cablu.
„O măsură suplimentară pe care am stabilit-o vizează sancţionarea persoanelor care nu respectă programul de lucru al instalaţiilor de transport pe cablu şi care sfidează regulile bunului simţ. Nu tolerez exprimările de tipul ”Hai că a venit taxiul!” ale celor aflaţi sub influenţa băuturilor alcoolice, care confundă serviciile de transport în comun cu cele de salvare montană.” – Vlad Oprea, Primarul oraşului Sinaia” a declarat Vlad Oprea.
Primăria Sinaia anunţă de asemenea că vor fi amendaţi şi agenţii economici care desfăşoară activităţi de alimentaţie publică în golul alpin al staţiunii şi care nu îşi vor adapta programul de lucru în concordanţă cu programul instalaţiilor de transport pe cablu, relateaza news.ro
Sursa Foto: Facebook

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Primare, nu i domeniul lui ma-ta sau care ți l a lăsat moștenire. Poate unii vor sa mai schieze su după program, căci nu apuca la coziile interminabile datorita restricțiilor Covid, sau unii vor sa se plimbe

  2. eu nu inteleg: daca vrei distantare, maresti programul – il faci nonstop chiar. ca altfel te iau turistii la misto: ce, covidu’ zburda mai dihai dupa programul matale la teleferic?

  3. In alta parti din lume nu se inchide instalatia pina la o oara mai tirzie. Ori aduceti mai multe echipamente, ori prelungiti programul or ieftiniti biletele ca lumea sa mai vina si miine ptr 2 ore. Eu as merge pe varianta 1 si 2. Doar o instalatie e mai rau decit pe vremea tovarasului. Apoi cozile, numai distanta de 2m nu exista.

  4. Instalatiile voastre au program de bugetari. Mai ales alea non-private, telecabina inchide la cat, la 16-17? Inclusiv vara.