G4Media.ro

Turismul se redresează în Japonia. Peste două milioane de vizitatori străini în…

sursa foto: pixabay.com

Turismul se redresează în Japonia. Peste două milioane de vizitatori străini în luna iunie, nivel record post-pandemie

Numărul turiştilor în Japonia a depăşit două milioane în iunie, un nivel record post-pandemie, stimulând vânzările cu amănuntul, pe fondul deprecierii yenului, arată datele oficiale prezentate miercuri, transmit Kyodo şi Reuters, citate de Agerpres.

Numărul vizitatorilor străini care au venit în Japonia pentru afaceri şi agrement a urcat la 2,07 milioane luna trecută (depăşind pragul de două milioane pentru prima dată din februarie 2020), de la 1,9 milioane în mai, a informat Organizaţională naţională de turism din Japonia (JNTO). Instituţia a anunţat că numărul turiştilor din Europa, Statele Unite, Australia şi Orientul Mijlociu este deja peste nivelul din 2019.

În aprilie, China a atenuat restricţiile de călătorie pe plan extern. Un număr record de chinezi – 9,5 milioane – au ajuns în Japonia în 2019, o treime din toţi vizitatorii, dar o redresare completă va mai dura probabil din cauza deficitului de curse aeriene. În iunie, numărul vizitatorilor străini din China a urcat cu 55%, la 204.500, mult sub nivelul din 2019.

Sosirile încă sunt cu 28% mai scăzute faţă de iunie 2019, înainte de adoptarea restricţiilor de călătorie în pandemie.

Chiar dacă Japonia s-a confruntat cu un val de căldură, turiştii au continuat să sosească, beneficiind de pe urma deprecierii yenului, care a dus la cele mai ieftine vacanţe din ultimele decenii. Influxul de turişti din Europa, Statele Unite şi unele ţări asiatice a alimentat inflaţia în cea de-a treia economie mondială.

Turismul este în creştere constantă de când Japonia a reluat regimul de călătorie fără viză pentru multe state, în octombrie.

În primele şase luni din acest an, numărul turiştilor în Japonia a ajuns la 10,71 milioane, faţă de doar 507.630 în perioada similară din 2022, arată datele JNTO.

Cei mai mulţi turişti au venit din Coreea de Sud (3,13 milioane), Taiwan (1,77 milioane), SUA (972.200) şi Hong Kong (909.700).

În 2019, înainte de adoptarea restricţiilor de călătorie în pandemie, Japonia înregistra un număr record de vizitatori străini, 32 de milioane. Premierul Fumio Kishida estimează că redresarea turismului va adăuga economiei 5.000 de miliarde de yeni pe an.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Creșterea turismului este o veste proastă; turismul trebuie descurajat. Turismul înseamă 100.000.(una sută mii) de avioane in 24 de ore și câteva milioane de automobile. Zeci de milioane de pasageri pe vase de croazieră într-un singur an! Jdemilioane de hoteluri etc Și apoi ne plângem cu ipocrizie de „încălzirea globală”.

    • Intelegeam argumentul daca te refereai la Mamaia sau Eforie (arzi gazul degeaba). In cazul Japoniei de ex este unul dintre cele mai utile lucruri pe care le poti face cu portia ta de CO2. Solutia nu este reducerea turismului ci trecerea la mobilitate sustenabila (a inceput deja). In rest, ramai tu in Bucuresti sau pe unde esti si sa vezi ce bine o sa arate lumea fara interactiunea dintre oameni din diferite colturi ale lumii.