G4Media.ro

Turcii și sirienii aflați deja în Canada la o lună după cutremurele…

Sursa foto: Unsplash / Tom Carnegie

Turcii și sirienii aflați deja în Canada la o lună după cutremurele devastatoare își vor putea prelungi șederea câteva luni / Guvernul anunță măsuri menite să faciliteze procesul de imigrare

Guvernul canadian a anunţat, sâmbătă, noi măsuri menite să faciliteze procesul de imigrare pentru cetăţenii turci şi sirieni aflaţi deja în Canada, la o lună după cutremurul soldat cu peste 50.000 de oameni în aceste două ţări, relatează AFP.

„Cetăţenii turci şi sirieni vor putea continua să studieze, să lucreze sau să-şi viziteze familiile solicitând o prelungire gratuită a statutului lor”, a declarat Ministerul Imigrării, Refugiaţilor şi Cetăţeniei.

De exemplu, ei pot solicita un permis de muncă ce autorizează un străin să lucreze pentru orice angajator pentru o perioadă specificată. „Aceste măsuri vor face să fie mai uşor pentru cetăţenii turci şi sirieni să îşi prelungească statutul temporar în Canada”, se arată într-un comunicat.

Aceste măsuri vor fi în vigoare din 29 martie până pe 25 septembrie.

Acest anunţ vine la zece zile după ce ONU a îndemnat comunitatea internaţională să accelereze mutarea în alte ţări gazdă a refugiaţilor sirieni din zonele afectate de cutremurul din Turcia.

Cutremurul cu magnitudinea 7,8 din 6 februarie a ucis peste 45.000 de oameni în Turcia şi alte mii în Siria vecină şi a devastat sute de mii de clădiri. Acest cutremur a afectat aproximativ nouă milioane de oameni, dintre care peste 1,7 milioane sunt refugiaţi.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...