G4Media.ro

Turcia înăspreşte regulile pentru piloţii care vor să lucreze pentru companii străine,…

sursa foto: Pexels/ Kelly

Turcia înăspreşte regulile pentru piloţii care vor să lucreze pentru companii străine, după ce Germania a anunțat accelerarea permiselor de muncă și a vizelor pentru personalul turc/ Europa se confruntă cu o criză puternică în sectorul aviatic

Turcia înăspreşte regulile pentru piloţii care vor să lucreze pentru companii străine, în condiţiile în care sectorul aviatic din întreaga Europă se confruntă cu cozi deosebit de lungi pe aeroporturi în această vară, parţial din cauza lipsei de personal care să facă faţă revigorării cererii după blocarea Covid-19, transmite Reuters.

Autoritatea turcă a declarat că va fi necesară o scrisoare de consimţământ de la angajatorul anterior pentru piloţii care doresc să lucreze pentru companii aeriene străine.

Dacă un pilot demisionează fără o scrisoare de consimţământ, atunci cererea sa de verificare nu va fi procesată timp de şase luni de către autoritate.

Traficul aerian şi numărul de pasageri se apropie de nivelurile de dinainte de pandemia de Covid-19 în Turcia, potrivit datelor oficiale.

Sindicatul Hava-Is, care a spus că noul regulament este o intervenţie la libertatea muncii şi drepturile individuale ale piloţilor, va avea o întâlnire cu oficialii din Ministerul Transporturilor şi cu oficialii aviaţiei civile, pentru a discuta modificările.

Hava-Is a spus că există o cerere serioasă pentru piloţi turci din ţările din Golf şi transportatorii aerieni nord-americani.

În Turcia sunt 10.525 de piloţi de aeronave, potrivit datelor autorităţilor aeronautice.

Luna trecută, Germania a declarat că va accelera eliberarea permiselor de muncă şi vizele pentru câteva mii de lucrători din aeroporturi străini, în principal din Turcia, pentru a ajuta la atenuarea haosului călătoriilor de vară.

sursa: News.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

4 comentarii

  1. Ce pastile folosești?

  2. Libertatea de mișcare, unde este ??? Forță de muncă merge acolo unde este plătită mai bine,nu îngrădite drepturile omului.

  3. germania si turcia aceste tari atat de compatibile cultural. Mai e ceva nemtesc in germania?

  4. Adevarul e ca dintre toate motivele imaginabile si inimaginabile, clar vaccinul e motivul. Adica e imposibil sa fie altceva, nu Elena? Clar stii informatii secrete la care noi, restul, nu avem acces. E clar ca faci parte dintre cei alesi, nu ca noi astia cipati care au creierele bruiate de bluetooth-ul lui Bill Gates.