G4Media.ro

Turcia critică dur guvernul Austriei, care a publicat o hartă a Islamului,…

sursa foto: Pexels

Turcia critică dur guvernul Austriei, care a publicat o hartă a Islamului, spunând că reprezintă o ”stigmatizare și expunere masivă la nesiguranță”

Ministerul turc de externe a denunţat vineri ca fiind „inadmisibilă” prezentarea de către guvernul austriac a unei hărţi a islamului, proiect care a provocat joi un val de proteste în rândul musulmanilor, transmite AFP.

„Prezentarea de către ministrul austriac al integrării, Susanne Raab, a unei hărţi cu toate asociaţiile musulmane din Austria (…) este inadmisibilă”, a reacţionat ministerul turc într-un comunicat.

Ankara a solicitat, de asemenea, Austriei să renunţe la „fişarea musulmanilor” şi să adopte „o politică responsabilă”.

Prezentarea de către guvernul de la Viena a unei „hărţi a islamului” pe internet a stârnit joi un val de proteste în rândul musulmanilor din Austria, care au denunţat o „stigmatizare” care îi „expune masiv la nesiguranţă”.

Mai devreme în cursul zilei de vineri, ministrul conservator al integrării, Susanne Raab, a anunţat un nou site web numit „Harta naţională a islamului”.

Publicul larg poate găsi acum pe acest site numele a peste 600 de moschei şi asociaţii, adresele lor, identitatea liderilor şi eventuale legături cu străinătatea.

Nu este vorba de lansarea unei „suspiciuni generalizate în privinţa musulmanilor”, a dat asigurări Raab, ci de demascarea „ideologiilor din dosul curţii” care pun la îndoială „valorile democraţiei liberale”.

Această hartă este rezultatul unei colaborări între Universitatea din Viena şi Centrul de documentare despre islamul politic, o organizaţie creată anul trecut de coaliţia dintre conservatori şi Verzi. Cu toate acestea, aceştia s-au distanţat de această iniţiativă.

Publicitate electorală

sursa: Agerpres.ro, sursa foto: Pexels

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

11 comentarii

 1. Erdogane sa vada mai intai ce inseamna sa fii crestin in Turcia si dupa aia sa faca kk pe gura….

 2. stim , religia pacii ! lasa bai sultan inchipuit , nu da tu lectii in tara altora!

 3. Ia publică și tu, dictatorule, o hartă a creștinilor din Turcia. Câți au mai rămas după ce ”religia păcii” i-a ”atras” la ea cu sabia.

 4. Nea Erdogane, ia-i la matale, nu-i mai lasa sa vina in Europa. Nu vezi cat sufera ?

 5. Hagia Sophia is a church!
  Istanbul is Constantinople!
  Turkey is Greece!

  • Labătristă, ce bălmăjești tu acolo? Nu te-ai trezit încă din beție?

 6. Presupun ca nu este niciun secret prin numarul si localizarea bisericilor si catedralelor catolice, numele si functia sacerdotala a prelatilor care slujesc in aceste lacase de cult, abati, episcopi etc. E doar un tratament egal intre institutii recunoscute de stat avand aceeasi destinatie spirituala si care pastoresc cetateni avand aceleasi drepturi.

 7. TRANSPARENTA!

  De ce nu le place turcilor transparenta? De ce vor sa stea ascunsi? Ce-a facut ministrul ausriac e ca si cum ai publica o harta cu toate bisericile crestine din Romania? Ce e rau in asta? Ahh, ai intentii teroriste? Pai atunci evident ca nu vrei transparenta pt ca ai nevoie sa stai ascuns.

 8. asta ( care se crede soliman magnificul ) are ciuda ca ,, maretul ,, imperiu otoman si-a rupt de doua ori șalvarii la viena Au fost viteji cu astia prapaditi din balcani asia si africa Cind au dat de vest nu au putut trece de viena

  • Vezi ca i-a invins regele Poloniei si armata sa, nu austriecii.