G4Media.ro

Turcan: Îi solicit public lui Călin Popescu Tăriceanu să împiedice distrugerea Pilonului…

Turcan: Îi solicit public lui Călin Popescu Tăriceanu să împiedice distrugerea Pilonului 2 de pensii

Prim-vicepreședintele PNL Raluca Turcan i-a transmis vineri o solicitare publică liderului ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, pentru a se implica în împiedicarea distrugerii Pilonului 2 de pensii, amintindu-i că acesta a fost creat în mandatul său de prim-ministru după a realizat că, după anul 2030, nivelul pensiilor asigurate de stat nu va putea răspunde așteptărilor pentru existența unor pensii decente.

”Sperăm că domnul Tăriceanu nu s-a răzgândit doar de dragul funcțiilor deținute astăzi sau de teama că ar putea fi scos de la guvernare și înlocuit cu alții sau că ar putea fi votată solicitarea DNA pentru începerea urmării penale. În această seară, Guvernul intenționează să aplice o lovitură năpraznică economiilor acumulate în ultimii 10 ani de cei peste 7 milioane de angajați”, avertizează Raluca Turcan.

Ea îi acuză pe Liviu Dragnea, pe Darius Vâlcov și pe Eugen Teodorovici că intenționează să pună mâna pe banii acumulați la Pilonul 2 de pensii și să deturneze cei peste 48 de miliarde de lei economisiți pentru pensiile viitoare. Turcan detaliază și metodele prin care cei trei vor să facă acest lucru:

– Banii acumulați deja vor fi direcționați din instrumente de economisire sigure (depozite, titluri de stat, acțiuni etc) în contracte de parteneriat public-privat, controlate politic. Adică, prin ordonanța de urgență, Pilonul 2 de pensii trece direct în administrarea grupării cu comportament infracțional din PSD-ALDE!

– Banii vor putea fi retrași din Pilonul 2;

– O parte din comisioanele aplicate contribuțiilor la Pilonul 2 va merge direct la Pilonul 1 de pensii (adică se ia din pensiile viitoare, ca să se plătească datoriile de astăzi);

– De miercuri și până azi, prin scăderea valorii acțiunilor de la bursă, deja s-au pierdut peste 1,55 miliarde lei din agoniseala angajaților români. Fiecare viitor pensionar a pierdut în ultimele 3 zile, cca. 215 lei.

”PNL susține că Pilonul 2 de pensii este cea mai bună politică socială care poate să răspundă declinului demografic prin care trece România. PNL susține cu toată forța creșterea contribuțiilor la Pilonul 2, de la 3,75% la 6% în cel mai scut timp! Pilonul 2 reprezintă garanția că banii nu se pierd, ci sunt proprietatea privată a contribuabilului sau a urmașilor acestuia. Pilonul 2 este singura garanție că românii pot avea o pensie decentă în viitor, care să nu mai depindă de ”pixul” Guvernului”, a conchis prim-vicepreședintele PNL.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

 1. Pilonul 2 e-n toate
  E-n cele ce sunt
  Și-n cele ce mâine vor râde la soare
  E-n pruncul din leagăn
  Și-n omul cărunt,
  E-n viața ce veșnic nu moare.

 2. Pilonul II de pensii este creatia planturosului! ( ma rog, pe vremea guvernarii lui s-a constituit)
  Daca sta cu mainile in san, e ca o ,,muiere,, ce-si abandoneaza progenitura la tomberon!

 3. Lasati, doamna! Nu mai faceti atatea solicitari publice, ca n-are rost efortul, nici pentru solicitari, nici pentru dvs.

 4. Pilonul II de pensii este in faliment, dar surpriza vor avea doar cei care cotizeaza acolo… (mai comic este ca si eu ma numar printre cei care cotizeaza acolo loool). De ce spun asta, pentru ca se pot verifica pierderile suferite de companiile care… controleaza acest pilon. Sa-i intrebati pe cei de la ING, pierderile lor sunt EPICE!!!!!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.