G4Media.ro

Turcan: Având în vedere ilegalitățile făcute de PSD în bugetul pe 2019,…

Turcan: Având în vedere ilegalitățile făcute de PSD în bugetul pe 2019, considerăm că decizia președintelui este singura pe care o avea la dispoziție

Prim-vicepreședintele PNL Raluca Turcan a declarat vineri că decizia președintelui Klaus Iohannis de a respinge bugetul pe 2019 și a-l ataca la Curtea Constituțională este singura opțiune pe care o avea la dispoziție și reprezintă o sancționare a politicii bunului plac a PSD.

”Este un gest corect și legitim, având în vedere gravele derapaje de care se face vinovat PSD – ALDE, atât în ceea ce privește cadrul legal de adoptare a legii bugetului, cât și măsurile din buget față de interesul public. Actualii guvernanți nu au respectat termenul de elaborare a bugetului și au mințit atât în legătură cu indicatorii economici, cât și cu obiectivul principal din acest buget. Nu vor fi investiții, vor doar bani pentru partid, de 20 de ori mai mulți decât anul trecut! Vestea proastă pentru ei este că nu pot da nicio OUG care să îl împiedice pe Președinte să își exercite atribuțiile! Bugetul este slab, cu mari vicii de legalitate, care a întârziat peste 3 luni și nu are nicio legătura cu dezvoltarea României”, a explicat Turcan.

Ea a subliniat că PSD-ALDE a încălcat toate procedurile parlamentare cu privire la adoptarea bugetului pe 2019, pornind de la omiterea legilor care ar fi trebuit adoptate anterior (Legea plafoanelor bugetare sau modificări și corelări cu Legea finanțelor publice locale 273/2006 și Legea responsabilității fiscal-bugetare 69/2010) și până la nerespectarea termenelor de dezbatere și de adoptare a bugetului.

”PNL a avertizat constant asupra faptului că bugetul:
– Se bazează pe date eronate, care nu au nicio legătură cu realitatea.
– Amputează masiv investițiile din fonduri naţionale la nivel local, raportat la anul anterior.
– Lovește în domeniile prioritare pentru dezvoltarea României: infrastructura, sănătatea, educația, sunt compromise prin măsuri de cârpeală, care nu rezolvă problemele grave din aceste sectoare.
– Duce primăriile în subfinanțare cronică, abia asigurându-se plata necesară funcționării.
– Întârzie cu 8 luni majorarea punctului de pensie (fiecare pensionar va pierde în medie 600 de lei în 2019)”, a mai spus Turcan.

Ea a precizat că unicul responsabil pentru situația generată de întârzierea bugetului și de subfinanțarea sectoarelor – cheie, prin alocările prevăzute, este coaliția PSD – ALDE.

Citește și: 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Turcan e in eroare pentru ca inainte de votarea bugetului au fost votate noile plafoane, iar legea raspunderii ministeriale fusese modificata in sensul ca nu mai exista raspundere pentru datele bugetare. Deci procedura parlamentara a fost respectata.
    In rest este vorba doar de decizie politica, iar aici CCR n-are nicio treaba.
    Asa ca Presedintele si Opozitia s-au facut de bafta prin contestarea bugetului la CCR.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.