G4Media.ro

TUI, numărul unu mondial în turism, își suspendă cea mai mare parte…

TUI, numărul unu mondial în turism, își suspendă cea mai mare parte a activităților. Grupul a luat măsuri drastice pentru a face față prăbușirii cifrei sale de afaceri

Grupul german TUI, numărul unu mondial în turism, a anunțat, luni, că își suspendă „cea mai mare parte” a activităților sale de turism, din cauza propagării epidemiei de coronavirus și a cerut ajutor de stat. Această măsură vizează în principal pachetele cu zboruri charter, hoteluri și croaziere, a anunțat într-un comunicat grupul, care are 70.000 de angajați în întreaga lume, scrie Le Figaro, citând AFP.

Potrivit TUI, care își are sediul la Hanovra, hotărârea este o consecință a deciziilor a numeroase țări de a restricționa deplasările în incercarea de limitare a răspândirii epidemiei și o „contribuție” la eforturile în această direcție a autorităților.

Grupul, prezent în o sută de țări, va lua măsuri „drastice” de reducere a costurilor pentru a face față așteptatei prăbușiri a cifrei sale de afaceri. „În plus, am decis să solicităm împrumuturi garantate de stat până când activitatea va putea fi reluată normal”, a subliniat TUI.

Guvernul german a promis să elibereze un pachet „nelimitat” de împrumuturi acordate printr-o bancă publică, KfW, pentru a evita falimentele în serie, care vor dispune de o rezervă de 550 de miliarde de euro. TUI a declarat că are deocamdată 1,4 miliarde de euro în rezerve și linii de credit. În ceea ce privește partea financiară, grupul și-a retras prognoza de rezultate pentru întregul exercițiu financiar, prezentată în luna februarie și nu poate să ofere o nouă prognoză.

Anul trecut, TUI a avut o cifră de afaceri de 19 miliarde de euro și a generat un profit operațional de 893 de milioane de euro, având 28 de milioane de clienți în întreaga lume.

Grupul gestionează cinci companii aeriene charter cu 150 de aeronave cu transport mediu și lung curier, peste 400 de hoteluri și stațiuni de vacanță, inclusiv mărcile RIU, TUI Blue și Robinson, precum și 18 nave de croazieră.

Sursa foto: TUI

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.