G4Media.ro

Tudorel Toader s-a activat în funcţia de notar, şi-a deschis cabinet în…

Sursa Foto: Facebook

Tudorel Toader s-a activat în funcţia de notar, şi-a deschis cabinet în Iaşi şi s-a asociat cu fiul lui / Alex Toader reușește să rămână notar la oraș pe ușa din dos

Fostul ministru al Justiţiei Tudorel Toader s-a activat în funcţia de notar, a deschis cabinetul notarial „Toader” din Iaşi şi s-a asociat cu fiul lui, Alexandru, au declarat pentru G4media.ro atât fostul ministru, cât şi şeful Camerei Notarilor Iaşi, Claudiu Andi Cheptine.

Alex Toader este titular pe un post de notar la ţară, în comuna Răchiteni, jurisdicţia Judecătoriei Paşcani, însă era detaşat în municipiul Iaşi, unde era asociat chiar cu Andi Cheptine.

La sfârşitul lui iunie, Alex Toader s-a retras din asocierea cu Cheptine, concomitent, tatăl lui, Tudorel Toader, a renunţat la suspendarea din funcţia de notar şi a formulat cerere pentru deschiderea unui cabinet notarial în Iaşi, a declarat pentru G4media.ro Andi Cheptine, preşedintele Camerei Notariale Iaşi.

Apoi, Toader senior şi junorul au formulat cerere către Uniunea Notarilor şi Ministerul Justiţiei pentru a se asocia. Este nevoie de un ordin de ministru atunci când se asociază notari din jurisdicţii diferite, Tudorel Toader aparţinând de jurisdicţia Judecătoriei Iaşi, iar Alex Toader, de Judecătoria Paşcani, a explicat notarul Andi Cheptine.

Nu există o incompatibilitate între funcţia de rector şi cea de notar, au declarat atât preşedintele Camerei Notariale Iaşi, Andi Cheptine, cât şi fostul ministru Tudorel Toader.

”L-am luat asociat la cabinetul meu de notar public. Funcţia de rector nu este incompatibilă cu profesia liberală de notar public. Funcţia de rector nu este incompatibilă nici cu profesia liberală de avocat. Au fost şi sunt rectori şi avocaţi”, a declarat Tudorel Toader pentru G4media.ro.

Alex Toader, notar la oraş pe uşa din dos. Anul trecut, băiatul cel mare al lui Tudorel Toader, Alex Toader, a picat examenul de transfer ca notar de la țară la oraș.

Tot anul trecut, pe atunci ministrul Justiției, Tudorel Toader a fost vizat de o anchetă penală după ce presa a dezvăluit că a profitat de o portiţă legislativă pentru a deveni el însuşi notar. Dosarul respectiv a fost însă clasat, întrucât nu au fost constatate încălcări ale legii penale.

G4Media.ro a arătat în septembrie anul trecut că solicitarea ministrului Justiției, Tudorel Toader, de a deveni notar public cu un post în Iaşi, circumscripţia Judecătoriei Iaşi, ar fi avut ca scop aducerea fiului cel mare, Ionuț Alexandru Toader, notar într-o comună din județ, într-un post la oraș.

Tudorel Toader a beneficiat de o nouă prevedere legală potrivit căreia foştii judecători CCR pot deveni notari fără examen. Pentru că era ministrul Justiţiei, Tudorel Toader l-a delegat pe un secretar de stat din Ministerul Justiţiei să semenze ordinul de ministru prin care a devenit notar şi, imediat, s-a suspendat din profesie pentru a evita incompatibilitatea dintre funcţia de ministru şi cea de notar.

Subiectul a fost semnalat și de Newsweek.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

14 comentarii

 1. Trii Bubitii 4X4

 2. Priviti tara construita din nepasarea voastra.

 3. Asta a făcut TeTe-lu’ cînd era la ministeru’: justiție pe persoană fizică!
  Dar unde sunt cadrele didactice și studenții de la Universitate care protestau cerîndu-i demisia?! Jalnică masă de oameni, jalnic popor…
  Excepție: Andrei Stipiuc și Vasike Cotiuga, doi profesori care au demisionat la re-înscăunarea lu’ T.T. (cu ambii „T” de la „ticălos”).

 4. Buborel gargamel, a mai fătat o bubiță. Bleah. După ce o să pice psd de la putere, o să moară de foame ăla micu. Cine o să-și mai facă actele notariale la rușinea justiției românești?

  • Nici nu-ti imaginezi.
   Unde crezi ca isi face actele notariale la lumina lunii una ca rovana plumb?
   La notari competenti precum gargamel.

  • @provest: sa-i boicoteze pe Slugorel & son toti oamenii onesti si sa le ramana K Klienti doar de-alde Rovana & co.
   Si sa ramana saracutii de ei sa traiasca doar din pensia speciala a lu’ Buborel.
   Eu nu as trece pragul cabinetului lor decat, eventual, sa scuip la intrare.
   Sila maxima pentru slugoii ciumei rosii!

 5. In poza sunt Rudotel si fiul?

 6. ”Marele rector, prof. univ. dr.” ocolește legea pentru fiul său ? Infractor de doi bani ca atâția alții…

 7. Talharele, panarama ce esti, ai mai gasit o lacuna legislativa sa mai castigi 2 3 lei. Bunosule, jegosule, lacomule, ai facut ceva si pt Romania? Ti-ai bagat loazele numai pe usa din dos si ai pus liberi toti puscariasii. Derbedeule!

 8. 1 mwuist + progenitura mwuista, bleah!

 9. sa fiti blestemati!

 10. Sper ca locuitorii Iasului vor sti sa ii trateze cum se cuvine. Zero clienti. De cate ori trec pe acolo sa le spuna doua de dulce. Huiduiti. Bombardati cu oua si rosii stricate. Un bombardament nocturn cu oua al biroului lasa „o amintire de nesters”. Ouale se curata greu si miros nasol dupa cateva ore. Si mai bine ar fi cu zeama de la carnea negatita de pui. Sau cu un peste ascuns pe undeva. Si una si cealalta lasa o duhoare de nesuportat.