G4Media.ro

Tudorel Toader nu îi permite președintelui Iohannis să își lanseze cartea la…

Foto: InquamPhotos / Octav Ganea

Tudorel Toader nu îi permite președintelui Iohannis să își lanseze cartea la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași / În aceeași zi, PNL are programat un miting în capitala Moldovei

Rectorul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași a respins solicitarea președintelui Klaus Iohannis de a-și lansa, pe 11 mai, volumul ”EU.RO” la instituția de învățământ pe care o conduce, a anunțat Curtea Veche Publishing, editura unde a apărut ultima carte a șefului statului.

În aceeași zi, liberalii au programat un miting electoral la Iași.

Potrivit editurii, Universitatea din Iași a respins solicitarea de a găzdui lansarea de carte, motivând că în ziua respectivă au loc o serie de evenimente, dar, potrivit calendarului disponibil pe pagina de internet a Universități, nu este prevăzută organizarea vreunui eveniment.

Comunicatul integral transmis de Curtea Veche:

În urma atenției din spațiul public privind cartea „EU.RO – un dialog deschis despre Europa”, precum și nevoia de a extinde seria dezbaterilor pe teme europene și în alte orașe din țară, Curtea Veche Publishing și-a propus inițial că lansarea din Iași să aibă loc în Aula Magna „Mihai Eminescu” a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, cea mai veche instituție de învățământ superior, unde există o tradiție a lansărilor de carte.

În data de 2 mai a.c., Curtea Veche Publishing a adresat o solicitare către Rectorul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, prin care era propusă găzduirea lansării cărții „EU.RO – Un dialog deschis despre Europa” și a unei dezbateri pe teme europene pe data de 11 mai a.c., în Aula Magna „Mihai Eminescu” a Universității „Alexandru Ioan Cuza” . Solicitarea editurii Curtea Veche era însoțită de un desfășurător complet al evenimentului.

În data de 3 mai a.c., Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” a comunicat refuzul de a găzdui lansarea de carte și dezbaterea pe teme europene, motivând că în ziua respectivă, în intervalul orar 7.00 -21.00, au loc o serie de evenimente. Conform calendarului de evenimente disponibil pe pagina de internet a Universității „Alexandru Ioan Cuza”, în data de 11 mai a.c., în Aula Magna Mihai Eminescu nu este prevăzută organizarea vreunui eveniment.

Preşedintele Klaus Iohannis și-a lansat pe 17 aprilie o nouă carte, cu titlul „EU.RO. Un dialog deschis despre Europa”. Anterior, șeful statului a anunțat că se va implica în campania electorală pentru a promova referendumul pe care l-a convocat pe tema justiției. Luni, liderul PNL, Ludovic Orban, a anuțat că l-a invitat pe Klaus Iohannis să participe la mitingul din 11 mai de la Iași.

Marți, Liviu Dragnea, i-a avertizat pe liberali că i-ar putea lăsa pe oamenii din partidul său, „care sunt foarte nervoşi” să facă o contramanifestaţie în ziua mitingului PNL de la Iaşi, la care este invitat şi preşedintele Klaus Iohannis.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

11 comentarii

 1. Rusine profesorilor (cu p mic) de loa Universitatea Al I Cuza Iasi. Au motivat ca nu il pot schimba pe Tudorel Gargamel pentru ca ciudatul se suspendase din functia de rector. Acum ce ii mai retine ca sa il schimbe din functie? Rusine profesorilor! Este o pata pe Capitala Moldovei.

 2. Asa Rudotel!
  Asa facultate!

 3. Tudorele maică parcă ai fost trădat de PSD şi erai tare supărat?
  Ce faci mai Tudorele după ce te-ai chinuit vreo săptămână să pari că ai fost aruncat aşa fără ştiinţa ta acuma joci tot pentru PSD?
  Hai măi Tudorele dacă nici de data asta nu se prinde PSD-iştii că joci telenovele atuncea poate să îl întrebăm şi pe Dragnea că tocmai astăzi după ce s-a chinuit Dancilă să pară că s-a răzgândit şi a dat-o deandoaselea a venit şi ăsta Dragnea isteţul şi iarăşi a omorât orice şansă de a merge pe varianta cu parlamentul de le-a omorât cu totul speranţa cu ordonanţele alea pe justiţie.
  Mai voi nici înţeleşi nu vă iese că sunteţi tare întârziaţi de vă contraziceţi într-o zi toţi.
  Tudorele maică mai rămâne să faci ca Grindeanu şi totul e normal că PSD-iştii ăştia oricum nu înţeleg nimica.
  Dar chiar eşti haios măi Tudorele de mai rămâne să ţi discursuri de încurajare pentru marele iubit.
  Am uita sunt patru controverse pe ziua de azi că Anca Alexandrescu care cică era a lui Dragnea încă nu a fost dată afară decât aşa pe vorbe că în monitor nu apare.
  Abia apucăm următorul episod în care bănuim că se împacă cineva şi altul cred că va fi primit înapoi ca fiul risipitor.

 4. O carte vanduta la kg trebuie lansata la aprozar.

  • Cu tine la pachet!

  • Deosebit de savantă intervenția!

 5. Tudorel ramane un ciudos foarte bubos! Profesorii de la Iasi par mai usor de pacalit decat alegatorii din Teleorman. Va meritati soarta mamaligari de Moldova!

 6. Ce comunist ranchiunos si incompetent e Todirica asta!
  Made in Iasi, ce sa mai!
  E incununarea justitiei si competentei pe care ne-au aratat-o in ultimele decenii Pivniceru, Vlasov, Soric, Chiuariu, Precurvosenia Sa Daniel, Astarastoaie, Fenechiu, s.a….
  „Cinstite obrazuri”, gen Coana Chirita, venite dupa nume ilustre precum Culianu, Spiru Haret, Rosetti, Kogalniceanu …

 7. Ce comunist ranchiunos si infect e Todirica asta!
  O adevarata incununare de “calitati”, sosita sa incununeze opera unor “personalitati marcante” gen Pivniceru, Chiuariu, Vlasov, Soric, Precurvia sa Daniel, Astarastoaie, Fenechiu ….
  Se rasucesc in mormant alde Culianu, Kogalniceanu, Spiru Haret, Creanga, Xenopol …

 8. Lucrurile trebuiesc vazute altfel!e greu sa ai pe de o
  Parte o carriers stralucita si o vista de familie cam in a creasi forma!mai ales cand e vorba si de un coil la mijloc!stiu ca nici nu se poate,dar trebuie si Inteles!