G4Media.ro

Tudorel Toader ar putea ajunge în fața Comisiei de disciplină a Baroului…

Tudorel Toader ar putea ajunge în fața Comisiei de disciplină a Baroului Iași

Decanul Baroului Iași, avocatul Marius Striblea, consideră că ultimele manifestări publice ale ministrului Justiției, Tudorel Toader, membru al Baroului Iași, constituie „afronturi la adresa avocaturii românești“ și că va evalua oportunitatea discutării trimiterea acestuia în fața Comisiei de disciplină a Baroului Iași.

„Având în vedere ultimele manifestări publice ale domnului Toader Tudorel, avocat suspendat, legitimat în cadrul Baroului Iași, manifestări ce constituie, fără echivoc, afronturi la adresa avocaturii românești, în calitate de Decan al Baroului Iași, voi evalua oportunitatea discutării în Consiliul baroului a sesizării Comisiei de disciplină.

Constatând, totodată, faptul că domnia sa face grave confuzii în materia apărării din oficiu, fapt impardonabil ținând cont de funcția pe care acesta o ocupă, voi analiza necesitatea ca, în cadrul eventualei cercetări disciplinare, să verificăm dacă aceste confuzii au fost datorate unor ieșiri emoționale de moment sau reflectă o carență în pregătirea domniei sale, ceea ce ar afecta grav calitatea unei eventuale prestații în cadrul profesiei de avocat“, a scris decanul Baroului Iași pe Facebook.

Avocaţii din Bucureşti şi din 14 judeţe au protestat, luni, cu banderole albe pe braț, pentru a trage un semnal de alarmă în legătură cu nivelul şi modalitatea de stabilire a onorariilor din oficiu. Ei au avertizat că vor organiza astfel de acţiuni până la soluţionarea disfuncţionalităţilor din sistemul de asistenţă juridică. În replică, ministrul Justiției, Tudorel Toader, a precizat că înţelege că se apropie alegerile la avocaţi şi că „unii au intrat în campanie“.

Foto: Tudorel Toader (Inquam Photos / Octav Ganea)

Doneaza prin PayPal paypal icon
Donatie recurenta

Doneaza lunar pentru sustinerea proiectului G4Media

Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Doneaza prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

9 comentarii

 1. Bun…! Să-i fie stoarsă și cea mai inofensivă bubiță, nu vrem să îmbolnăvească întreg Comitetul de Primire…!

 2. se strange latul. vine si kovesi pe capul lui curand, sa te tii. javra buboasa.

 3. E ca vulpea; da tarcoale,arunca nade,adulmeca..

 4. Sunteti copii, decanul Baroului Iasi se face si el ca da din coate pt ca unii din avocatii care l-au votat in aceasta pozitie pretind majorarea onorariilor din oficiu!

  Avocatura in Romania e o profesie cotropita de indivizi neprincipiali sau de-a dreptul ticalosi, cum sa-l sanctionee astia pe exponentul tipic al breslei lor?!

  • Ma gandeam eu, littlemasha, ca nu s-a trezit moralitatea fix azi in avocatii astia, dat fiind cati avocati ai diavolului vedem de vreo 2 ani incoace. In ultima instanta, lor le convine de minune aruncarea in aer a tuturor completelor de judecata, ca ar capata o multime de clienti, cred ei. Dar sunt prosti, pentru ca multe procese nu s-ar mai judeca din cauza ca faptele s-au prescris, si-atunci nexam clienti noi. In consecinta, tot mai multi clienti ar avea daca DNA ar fi din nou ce-a fost si-ar lucra la turatie maxima. Realizati ca 85% din conducerile psd de la toate nivelele sunt in diverse stadii de ancheta, plus noi dosare ce-ar mai aparea.

 5. De abia acum s-au gasit??? Si de ce „ar putea” si nu ” va ajunge sigur”?Ce-au pazit pana acum? De mai bine de un an de zile Gargamel asta baga spaima in sistemul de justite! A revocat pe sefa DNA -„declansez procedura de revocare”,!Asta ce este, e cumva „propunere”?Ne crede pe toti idioti,inclusiv pe presedinte! Poate e bine si acum,poate il potoleste si Comisia de la Venetia ,scotandu-l din randurile sale pe acest individ pus total in slujba politicienilor cu dosare penale!

 6. ”sa ma ievaluieze, colejii mei, academisienii”!

 7. nu are cum sa ajunga. e prea ocupat cu albirea infractorilor martiri in inchisorile romaniei „post comuniste”.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.