G4Media.ro

Tudorel Toader anunță că va evalua decizia Comisiei Europene și spune că…

Tudorel Toader anunță că va evalua decizia Comisiei Europene și spune că MCV ”are iz politic, are multe interese, foloseste standarde duble”

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a dat miercuri primele indicii legate de o eventuală contestare a raportului MCV în fața Curții Europene de Justiție. El a spus că va evalua dacă nu cumva Comisia Europeană trebuia să emită o nouă decizie privind MCV, diferită de cea inițială din 2006, dat fiind că numărul obiectivelor urmărite s-a modificat de-a lungul timpului, de la 4 la 20”.

”România respectă standardele europene, dar trebuie să aibă demnitatea de a legifera în acord cu Constituția, de a legifera în acord cu specificul și interesele naționale. Raportul MCV tind să cred că raportul are iz politic, are multe interese, folosește standarde duble și se raportează la obiective mobile, mișcătoare”, a declarat miercuri ministrul Justiției, Tudorel Toader.

El a spus că ”la instituirea MCV din 2016 erau 4 recomandări pentru România, apoi s-au transformat în 12, acum încă 8, vom avea 20 de recomandări”.

Întrebat dacă guvernul va ataca raportul la Curtea Europeană de Justiție, Tudorel Toader a spus mai întâi că ”nu a vorbit nimeni cu mine”, adăugând ulterior că e necesară o evaluare a deciziei de instituire a MCV din 13 decembrie 2016 și a modului în care țintele de atunci s-au extins sau nu,

”Este necesară o evaluare riguroasă a conținutului deciziei de instituire a MCV și a obiectivelor pe care azi Comisia le urmărește. Să vedem dacă obiectivele rămân în limitele deciziei din 13 decembrie 2006 sau dacă cumva Comisia nu trebuia să ia o altă decizie. După ce facem analiza putem discuta despre o eventuală critică la CJUE”, a spus Toader.

Întrebat dacă raportul MCV constituie un eșec al mandatului său ca ministru al Justiției, având în vedere că și-a asumat la învestirea în funcție ridicarea supravegherii României până la finalul acestui an, Toader a spus că între timp s-a schimbat contextul: ”judeci un act, o acțiune, o afirmație în contextul în care a fost făcută sau dată. În contextul de atunci, era corectă. Schimbându-se contextul, s-a schimbat și abordarea Comisiei Europene, ceea ce nu-mi poate fi imputat mie”, a susținut ministrul.

Toader a mai lăsat să se înțeleagă că raportul MCV și rezoluția Parlamentului European nu au venit întâmplător în aceeași zi: ”raportul a fost elaborat absolut întâmplător odată cu rezoluția. Fix în aceeași perioadă. O fi întâmplare sau nu, nu știu. Să nu uităm și contextul politic în care au fost adoptate: în România lumea se pregătește de alegeri, la Bruxelles este la fel – poate își mențin scaunele sau se urcă pe un scaun mai înalt”, a mai spus el.

Întrebat când va evalua cele opt recomandări suplimentare ale Comisiei Europene pentru România, Tudorel Toader a replicat: ”Pas cu pas”.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

28 comentarii

 1. Hopa, vine slugarel sa faca o ievaluer uniunii ieuropene

 2. Nu si-ar ievalua zona dintre sacii lasati de vreme si ochiul maro?

 3. Despre „ievaluările” acestui individ ne-am săturat. Ce-ar fi să-l mai „ievaluăm” și noi că uite unde ne-au dus „ievaluările” sale. Aș începe prin a spune că la a o primă „ievaluare” de ansamblu , domnia sa „are un iz” de ticălos.

 4. Stati ca s-a trezit sluga ! A terminat de supt discursul direct din sanul partidului si acum il revarsa peste Romania !

 5. Specimenul asta a bagat intai un degetel in rahat, apoi tot piciorul, a intrat pana la brau. Pana acolo a fost mai greu, dar apoi a inceput sa ii placa. Atat de mult – incat acum zburda prin rahat si chiar a devenit un scufundator de renume. Sta cu orele in adancuri, fara masca si fara oxigen, iar cand iese – mai scoate cate o perla, precum cele din articol.

 6. Rudotel si ievaluarea!
  Baba si mitraliera.

 7. Cand va spuneam ca egoul lui Tri bubiti e supradimensionat, ma luati cu „Batman, Batman” !

  Privesc amuzat dar eu unul am asteptari si mai mari din partea lui. Astept momentul cand Slugarel va evalua semnalele radio captate din Cosmos si va hotari daca e cazul sa le conteste sau nu !

  Unde ? Pai ce mai conteaza ? O sa vada el. O sa „ievalueze” ! :))

 8. bah, Slugarele, pana te scremi tu sa iti mai indulcesti limba varandu-ti-o-n dosul infractorului dictator si turnator Liviu Nicolae Ceausescu2 Dragnea, raspunde repede: sunt sau nu sunt OBLIGATORII de pus in aplicare recomandarile din MCV ?

  Decizia CCR 2/2012
  În ceea ce priveste aceste angajamente, Curtea constata ca, prin Decizia 2006/928/CE a Comisiei Europene din 13 decembrie 2006 de stabilire a unui mecanism de cooperare si verificare a progresului realizat de România în vederea atingerii anumitor obiective de referinta specifice în domeniul reformei sistemului judiciar si al luptei împotriva coruptiei, publicata în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene L 354 din 14 decembrie 2006, s-a retinut ca au fost identificate de Comisie “chestiuni ramase nerezolvate, în special în ceea ce priveste responsabilizarea si eficienta sistemului judiciar” din România. În Raportul Comisiei catre Parlamentul European si Consiliu privind progresele realizate de România în cadrul mecanismului de cooperare si verificare, din 20 iulie 2011, se retine la acest capitol ca “România nu s-a angajat înca într-un proces de reforma aprofundata a sistemului disciplinar”.

  Or, calitatea de membru al Uniunii Europene impune statului român obligatia de a aplica acest mecanism si a da curs recomandarilor stabilite în acest cadru, în conformitate cu dispozitiile art. 148 alin. (4) din Constitutie, potrivit carora “Parlamentul, Presedintele României, Guvernul si autoritatea judecatoreasca garanteaza aducerea la îndeplinire a obligatiilor rezultate din actele aderarii si din prevederile alineatului (2)”.

  • Decizia respectiva a CCR a fost data cu unanimitate (Tudorel a votat-o si el) !

 9. Manca-l-ar nenea cu coarne de baiet chipes ca din co..or scos …! Cum ii mai ievaluiaza el pe toti, dar nu se gandeste nicio clipa la ”ievaluarea” …de Apoi..!

 10. Băăăăi, nu mai pot, nu mai pot, mă arunc pe geam.

  Ce se întâmplă ???? Eu nu mai rezist cu imbecilii ăștia galactici, cu Tudorele-fă-ceva, cu boul de Ciordache, cu porcul de Șerban, cu plua de Codrin, cu toată cireada de vaci pesediste din parlamentul european.

  NU MAI POT ! renunt la cetățenia română.

  NU MAI POT, NU MAI POT, NU MAI POT, NU MAI POT, NU MAI POT, NU MAI POT, NU MAI POT, NU MAI POT !!!

  Somebody shoot me !

  • Va rog, nu va suparati pentru ca ma bag, dar de ce sa irositi in van o astfel de mânie care ar putea deveni purificatoare, nu mai bine participati la tragerea la sorti?
   A, sa nu uit: Va rog sa precizati in formularul de inscriere ce fel de camera preferati, cu vedere la Calea Victoriei sau cu vedere la Ateneul Român, din pacate sunt disponibile doar astfel de camere…

 11. Tudorel, ievaluatorul planetar !

 12. The Ievaluator!!!

 13. Sa ievalueze muia ce i-am da-o.

 14. Tudorel anunta ca va evalua decizia Comisiei Europene. Bine face pentru ca se pricepe la evaluari. Nu chiar cat se pricep Dragnea cu Tariceanu dar…..va face o evaluare „la obiect” si chiar le va face niste recomandari….

 15. Esti prost de bubui, nene! Baga-ti „ievaluarile” in tund si fugi acasa! N-are nimeni nevoie de ele. Doar infractorul din fruntea tarii.. poate.

 16. Obiective mișcătoare, auzi tu. Pai corupția e ca o bacterie și HIV simultan , se adaptează la antibiotice și confisca și sistemul imunitar. Normal dacă azi se da revizuire pe procedura (protocoale) o sa fie 21 de capete de acuzare. Alta mini-amnistie, cu 5 ani acasă, tot pe motiv de înghesuială, 22. Niște dezincriminari, 23. Și tot asa, deși ma gândesc ca pe la 30 se vor plictisi și ne vor da afară. Mai bine tu afară, „rectore”, #haipaGIOpsd

 17. Dom’le doar romanul stie cum sta treaba. Aia din Apus sunt niste fraieriti de statul paralel. De aia la ei nu mai vezi carute pe strazi iar la noi numai carute in unele zone.

 18. putorel are un fix cu ievaluărilii

 19. Tot ce spune de acum inainte trebuie sa fie nul. Opozitia trebuie da sprijine ideea asta. Mai ales dupa ce Presedintele a cerut revocarea sa

 20. UE are standarde multiple , nu duble .

 21. Adică, zice gargamel, că ievaluarea UE nu se poate lăsa decât cu revocarea acesteia, urmând ca înțelepciunea sa să propună urmare unei ievaluări proprii, o altă UE.
  Băi Timmermans, ai belit-o. Ai intrat pe mâna lui gargamel, gaia te mănâncă.

 22. CARE ESTE „SUVERANITATEA” romaniei ?
  SA LEGIFEREZI IN FOLOSUL GANGSTERILOR ?
  SINISTRE, FI BLESTEMAT !

 23. TOVULE TINE-TI DEGETUL ALA IN DERIER.

 24. Si dupa ce-i constata el valoarea Raportului MCV, ce face cu constatatrea lui?! Va deveni baza ideologica a noului PSD de extrema dreapta care va solicita referendum pentru ROEXIT, sau ce?!