G4Media.ro

Tudorel Toader a respins toate candidaturile pentru funcţia de procuror european din…

Tudorel Toader a respins toate candidaturile pentru funcţia de procuror european din partea României, procedura urmând a fi reluată

Ministerul Justiţiei a anunţat, miercuri, că nu a selectat niciun candidat pentru funcţia de procuror european din partea României, procedura urmând a fi reluată, transmite Agerpres.

„În urma interviului din data de 4 aprilie, Comisia de selecţie prezidată de ministrul Justiţiei nu a selectat niciun candidat în numele României pentru funcţia de procuror european. Ca urmare, procedura de selecţie a candidaţilor desemnaţi în numele României pentru funcţia de procuror european se va relua potrivit calendarului ce va fi comunicat ulterior”, potrivit anunţului publicat pe pagina de internet a Ministerului Justiţiei.

Cei 4 candidaţi care au susţinut interviul pentru funcţia de procuror european din partea României au fost Daniel Constantin Horodniceanu, Cătălin Laurenţiu Borcoman, Marius Bogdan Bulancea, Laura Ecedi Stoisavlevici şi Elena Hach.

Selecţia candidaţilor din partea României pentru funcţia de procuror european a fost declanşată de MJ pe data de 22 februarie.

Conform MJ, poate fi desemnată candidat în numele României pentru funcţia de procuror european persoana care este cetăţean român, cu domiciliul în România, este procuror sau judecător cu o vechime în funcţia de judecător sau procuror de minimum 15 ani, este procuror cu grad profesional de Parchet de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie sau judecător cu grad profesional de curte de apel, are experienţă practică relevantă în sistemul judiciar românesc, cunoaşte la un nivel tehnic avansat limba engleză sau franceză (cunoaşterea la nivel avansat a unei a doua limbi de circulaţie internaţională reprezintă un avantaj).

În urma susţinerii interviului, comisia selectează trei candidaţi, care vor fi incluşi în lista cu trei candidaturi pe care ministrul Justiţiei o va înainta Consiliului Uniunii Europene.

Foto: Fostul șef al DIICOT, Daniel Horodniceanu. Sursa: Inquam Photos / Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Aha, va zica niciunul n-a fost bun, in viziunea bubosului justitiei, adica nu avea nici un fel de bube, nici pe mecla, nici pe suflet! Pai, ia vezi, madam adina florea ce parere are, madam elena iordache, madam dana garbovan, madam baltag, mister gheorghe stan, mister netejoru, mister deliorga, cam astia sunt pe placul bubosului, si pe sufletul lui.

  2. Pei ce sunt prosti să trimită procuror roman la UE ?? Ei nici nu vroiau sa adere la așa ceva da sa mai de-a și procuror roman . Acuma cred că caută vreo chichiță sa se scoată și din parchetul european .

  3. tudorel se crede mai important decat este in realitate, si ma consoleaza faptul ca istoria nu va fi blanda cu el.

  4. Aceasta canalie buboasa si-a aranjat puteri discretionare cu binecuvantarea c.c.r.
    Cand (daca) vom intra in normalitate, tot acest sistem odios creat de mafia psd – alde cu concursul udmr si cu participarea asidua a cozilor de topor de teapa lui bubonel, trebuie sa fie demolat.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.