G4Media.ro

Tudor Chirilă, despre “Ciudata viziune a Ecaterinei Andronescu”: Un document bun. Din…

Tudor Chirilă, despre “Ciudata viziune a Ecaterinei Andronescu”: Un document bun. Din păcate, cel mai mare obstacol în calea împlinirii acestei viziuni este chiar ministrul care o promovează

Tudor Chirilă analizează „viziunea Andronescu”, lansată în dezbatere la finalul lunii martie. Chirilă scrie pe blogul său că documentul „Educația ne unește” luat ca o viziune pentru viitor este unul bun, însă contextul în care vine și personajul care îl promovează sunt în contradicție cu ideea de reformă a învățământului.

Textul scris de Tudor Chirilă pe blogul său:

„Ciudata viziune a Ecaterinei Andronescu

Ministerul Educației a publicat și pus în dezbatere viziunea pe educație până în 2030, sub forma unui document care se numește “Educația care unește”. Am și eu câteva lucruri de spus, dar înainte aș vrea să fac un preambul.

Context
În iunie anul trecut am participat la un workshop pe tema educației finlandeze organizat la București de Ambasada Finlandei. Au participat oficiali de rang înalt de la Agenția Națională de Educație din Finlanda, profesori sau specialiști. Au fost diverse prezentări care au acoperit diferite subiecte: trainingul profesorilor, organizarea sistemului de învățământ finlandez, relația profesor-elev, învățământul vocațional, conceptul de long life learning și reconversie profesională, etc.

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

 1. Cati dintre noi suntem la fel de implicati ca Tudor Chirila?! Respect si felicitari, Tudor Chirila! Multumim, Tudor Chirila!

 2. Ce legătură există între tov. Ecaterina Andronescu, Tudor Chirilă și Educație?

  • Intre E.A. si Tudor- niciuna;
   Intre E.A. si Educatie – niciuna, lipsind competenta si bunul simt la E.A.;
   Intre Tudor si Educatie – o legatura foarte stransa, din moment ce Tudor este un om foarte educat!

 3. Respect, Tudor! Aceasta masca a unei bunicute blande, care se vede de departe ca nu este asa ar trebui sa aiba rusine si sa mearga in privat sau acasa. Sa lase oamenii tineri si competenti sa reformeze invatamantul romanesc. Vii a patra oara ministru si invatamantul este tot sub nivelul marii! Cat de lipsit de bun simt sa fii ca om sa faci asta? Invatamantul finlandez este cel mai performant din lume. Tudor, esti deosebit. Suntem alaturi de tine.

 4. Dobi asta de chirila se pricepe chiar la toate? Sa stea la mandolina lui acolo, eventual sa-i predea niste lectii lui sica.