G4Media.ro

Trustul lui Voiculescu cere ANAF să oprească licitația pentru blocul turn al…

Trustul lui Voiculescu cere ANAF să oprească licitația pentru blocul turn al Grivco din Strada Gârlei 1D și susține că are drept de preemțiune

Antena Group, trustul mediatic fondat de Dan Voiculescu, cere ANAF într-un comunicat de presă revocarea procedurii de licitație pentru terenul din Gârlei 1D, unde există blocul turn Grivco, susținând că instanța a confirmat dreptul de preemțiune pentru Antena Group.

Reamintim că Voiculescu a fost condamnat în 2014 la 10 ani de închisoare pentru corupție în dosarul ICA, iar instanța a dispus recuperarea prejudiciului de circa 60 de milioane de euro. La patru ani de la sentință, Voiculescu a fost eliberat, iar prejudiciul total nu a fost recuperat de statul român.

Fragmente din comunicatul Antena Grup prezentate de Antena 3:

”Antena Group a solicitat ANAF revocarea procedurii de licitaţie declanşate în mod eronat pe terenul de la adresa Gârlei 1D, pentru care societatea are şi doreşte să îşi exercite dreptul de preempţiune.

Preempţiunea este stipulată în Hotărârea nr. 731/2007, privind aprobarea Normelor Metodologice de aplicare a Ordonanței Guvernului nr. 14/2007, conform căreia orice chiriaş are întâietate la cumpărarea tuturor bunurilor pentru care avea contract de închiriere valabil. În această situaţie se află societatea noastră cu imobilul Bloc Turn, de la adresa Gârlei 1B şi parte a terenului din Gârlei 1D, pentru care are legal drept de preempţiune în baza aceluiaşi contract de închiriere nr.471 din 1.06.2010.

Instanţa a confirmat, cu titlu executoriu, preempţiunea Antena Group pentru cumpărarea clădirii Bloc Turn, iar procedura este deja în curs, situaţie confirmată şi prin notificarea ANAF cu nr. 4745 din data de 10.10.2018.

În paralel cu confirmarea dreptului de preempţiune asupra imobilului din Strada Gârlei 1B, ANAF începe şi procedura de licitaţie pentru terenul din Strada Gârlei 1D, aflat parţial sub incidenţa aceluiaşi contract de închiriere, care ne dă dreptul de întâietate la cumpărare.

Având în vedere situaţia la care am fost expuşi în mod abuziv de către ANAF, am demarat toate procedurile legale pentru obligarea instituţiei menţionate şi a celor subordonate la respectarea legii, precum şi recuperarea prejudiciilor cauzate de toate persoanele responsabile de aceste abuzuri.

Foto: InquamPhotos / Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

10 comentarii

 1. Scursurile vorbesc de abuzuri !!!!
  Ar trebui demolat sediul antenelor, nivelat și pus un wc public până trece putoarea jegurilor.

 2. Pai cam toate pe lumea asta au un pret. Astia de la psd credeau ca au fost sustinuti fara plata?
  Dar daca fac ceva, s-ar putea sa vina altcineva , dupa psd si sa ceara socoteala. Morala: mergi pe drumul drept al legii si vei putea sa dormi linistit pe perna ta

 3. Este un abuz,trebuie respectata legea

 4. Doar in Romania filmele cu eroi pozitivi (romanii cinstiti) nu au happy end. Satana ( voma asta de om ) invinge.

  • @Mara :
   Nu te grabi ! Ai aflat povestea spusa doar de catre una din parti. Cea mai putin demna de incredere.
   Si pana la urma, chiar daca acest drept de preemptiune exista, asta inseamna ca Voiculescu isi va „rascumpara”terenul cu bani, nu cu boabe de fasole !
   Chiar daca nu a facut puscarie, pe cat merita, chiar daca nu a platit si nu o sa plateasca cu bani si bunuri, atat cat merita, TOTUSI, datorita DNA-ului, atat de mul hulit astazi, Voiculescu a fost pedepsit !

   PS Isi imagina cineva inainte de 2005 ca se poate intampla asa ceva ? Sau acum, ca s-ar mai putea intampla ca Voiculescu sa faca puscarie si sa i se vanda bunuri pt a acoperi paguba produsa ? Evident ca nu !

   PPS. Oful meu este Dragnea, Dragnea cel care luand aminte la ce au patit Nastase si Voiculescu, a declarat ca el nu e prost ca sa iasa astfel din politica si din viata !

   PPPS Si uite unde a adus Romania din cauza aceasta !

  • @Susu:
   Gresesti profund daca il consideri pe voiculescu un personaj secundar. Dragnea si clica lui de neica-nimeni nu ar avea nici o zecime din puterea pe care o au azi daca n-ar fi fost voiculescu.
   Cat despre faptul ca a fost pedepsit, nu sunt de acord. A primit pedeapsa pe care putea sa i-o administreze un stat de drept, unde legea primeaza. Acelasi stat, deja subminat de manevrele lui voiculescu l-a eliberat mult prea devreme.
   Acum ne aflam in alta realitate, cu un stat de drept nefunctional, la distrugerea caruia voiculescu a contribuit din plin. In aceasta realitate croita dupa chipul si asemanarea canaliilor, voiculescu va fi pedepsit in ziua in care un om curajos ii va pune un glont in cap.

 5. V-as ruga sa publicati anuntul ANAF in ceea ce priveste licitatia .
  Nu se refera decat la o parte din teren , atat si nimic mai mult .
  Nu mai mintiti in mod abject .

 6. Este scos la licitație! Au dreptul la plm preemtiune când este vânzare directă. Niciun alt cetățean în țara asta nici măcar nu ar avea dreptul să depună o asemenea aberație. Cine îi oprește să participe la licitație? E vorba de recuperarea prejudiciului din dosar. Ce kkt vorbește latrina 3 nu are nicio legătură cu realitatea sau aplicarea acelei legi. Dar cum nimic nu este legal cu privire la acești infractori, de ce ar fi acum?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.