G4Media.ro

Trump spune că Putin îl va elibera, de dragul său, pe reporterul…

Sursa foto: Natalia KOLESNIKOVA / AFP

Trump spune că Putin îl va elibera, de dragul său, pe reporterul american Gershkovich încarcerat în Rusia

Donald Trump, care candidează din partea republicanilor la alegerile prezidenţiale din noiembrie din SUA, a postat pe o reţea de social media că se va folosi de relaţia sa cu preşedintele rus Vladimir Putin pentru ca reporterul publicaţiei The Wall Street Journal, Evan Gershkovich, să fie eliberat dintr-o închisoare rusă, relatează Reuters, preluată de Agerpres.

Trump a scris pe platforma sa de socializare Truth Social că aceasta se va întâmpla imediat după alegerile din noiembrie din SUA, când va încerca să îl învingă pe preşedintele în exerciţiu Joe Biden şi să revină la Casa Albă.

„Evan Gershkovich, reporterul de la Wall Street Journal, deţinut în Rusia, va fi eliberat aproape imediat după alegeri, dar cu siguranţă înainte de preluarea mandatului meu. El va fi acasă, în siguranţă şi cu familia sa”, susţine Trump, scriind ultimele cuvinte cu majusculă.

„Vladimir Putin, preşedintele Rusiei, va face acest lucru pentru mine, dar nu şi pentru altcineva, iar NOI NU VOM PLĂTI NIMIC!”, asigură candidatul favorit republican la alegerile prezidenţiale din toamnă.

Trump nu s-a referit la niciun contact cu Putin sau să spună ce motive ar avea să creadă că liderul rus îl va elibera pe Gershkovich.

Un purtător de cuvânt al staff-ului său de campanie nu a răspuns deocamdată la o solicitare din partea Reuters de a comenta dacă fostul preşedinte republican sau consilieri ai săi au fost în contact cu vreun oficial rus.

Întrebat despre aceste comentarii, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că Putin „firesc, nu a avut contacte cu Donald Trump”.

Gershkovich a fost arestat în Rusia în martie 2023 sub acuzaţia de spionaj, acuzaţie pe care el, ziarul său şi administraţia Biden au negat-o cu fermitate. El se află de peste un an într-o închisoare din Moscova, fără a fi stabilită o dată pentru un proces, transmite Agerpres.

Putin a declarat în februarie că ar putea fi posibilă eliberarea acestuia în schimbul unui rus încarcerat în Germania pentru crimă.

Peskov a reiterat declaraţiile anterioare ale Kremlinului potrivit cărora contactele cu Washingtonul privind orice schimb de prizonieri trebuie să se desfăşoare „în linişte totală şi în mod absolut discret”. „Acesta este singurul mod în care ele pot fi eficiente”, a mai spus el.

În timpul preşedinţiei sale (2017-2021), Donald Trump şi-a exprimat admiraţia faţă de Vladimir Putin. În 2018, el a refuzat să îl acuze pe liderul rus pentru amestecul în alegerile americane din 2016, punând la îndoială concluziile propriilor agenţii de informaţii şi stârnind critici în SUA, notează Reuters.

Donald Trump a afirmat, de asemenea, că ar putea pune capăt războiului din Ucraina în 24 de ore de la întoarcerea sa la Casa Albă, deşi nu a spus cum ar face acest lucru, conform agenţiei de presă citate.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Cam putin va face Putin pentru trump-ul lui drag. Dar s-ar putea ca Putin sa nu poate interveni in justitia rusa.

  2. „Justitia” din Rusia,il va elibera ,dar nu de dragul oranjatului,ci pentru ca Trump ii va oferi pe tava Europa de Est lui Putin.