G4Media.ro

Trump pledează nevinovat la acuzaţia de tentativă de manipulare a alegerilor din…

Sursa foto: Ed JONES / AFP

Trump pledează nevinovat la acuzaţia de tentativă de manipulare a alegerilor din 2020 din statul Georgia

Fostul preşedinte american Donald Trump, inculpat pentru că ar fi încercat să răstoarne rezultatul alegerilor prezidenţiale din 2020 din statul Georgia, a pledat nevinovat, conform unui document judiciar depus joi, informează AFP, citată de Agerpres.

Acesta este al patrulea caz în care magnatul este urmărit penal. Trump candidează din nou pentru Casa Albă şi rămâne favorit pentru alegerile primare republicane.

Trump şi alte 18 persoane, inclusiv fostul său avocat Rudy Giuliani, au fost inculpaţi la jumătatea lunii august pentru încercări ilegale de a răsturna rezultatul alegerilor din 2020, câştigate în acest stat-cheie de actualul preşedinte democrat Joe Biden.

Legea privind crima organizată, folosită de procuror în acest caz, prevede pedepse de la cinci la douăzeci de ani de închisoare.

În acest caz, Donald Trump a trebuit să meargă săptămâna trecută la o închisoare din Atlanta pentru a fi luat în evidenţă, o premieră pentru un fost preşedinte american. El a fost supus unei fotografii judiciare înainte de a pleca rapid.

Septuagenarul este, de asemenea, acuzat la New York de plăţi suspecte către o fostă actriţă de filme pentru adulţi şi de către justiţia federală de presiune electorală în timpul alegerilor prezidenţiale din 2020, precum şi de gestionarea neglijentă a unor documentele confidenţiale după plecarea sa de la Casa Albă.

Fostul preşedinte a pledat nevinovat în toate aceste cazuri.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...