G4Media.ro

Trump, după întâlnirea cu premierul Ungariei: Orban a făcut o treabă bună

Trump, după întâlnirea cu premierul Ungariei: Orban a făcut o treabă bună

Luni, in jurul orei 21.00, ora României, Donald Trump l-a primit la Casa Albă pe premierul Ungariei, Viktor Orban.

După o întâlnire scurtă între patru ochi, cei doi demnitari au susținut o conferință de presă comună. La debutul conferinței de presă, președintele SUA a specificat faptul că Viktor Orban, asemenea lui, este o personalitate controversată, dar acest lucru este în ordine, premierul Ungariei făcând o treabă bună, a păstrat securitatea țări sale.

Trump a arătat că s-a cunoscut mai bine cu Viktor Orban, au discutat despre subiecte legate de NATO și vor discutat și despre comerț și afaceri.

Viktor Orban a transmis celor prezenți că Ungaria este mândră de faptul că mulți maghiari au contribuit la dezvoltarea SUA. Orban și-a exprimat bucuria că este din nou la Casa Albă, se simte din nou tânăr, revenind în acest loc după 20 de ani.

Premierul Ungariei are așteptări mari de la întâlnire, scopul fiind de a întări parteneriatul strategic și să dezbată probleme de politică globală.

Orban este mândru că Ungaria luptă împreună cu SUA împotriva imigrației ilegale și a terorismului, apărând comunitățile creștine peste tot în lume. La acest moment, în intervenția sa, Trump a subliniat că apreciază foarte mult acest lucru și că relația dintre Statele Unite și Ungaria este foarte bună.

După declarațiile comune au urmat întrebările jurnaliștilor, care aproape toate s-au îndreptat spre Trump și au vizat politica SUA.

O singură întrebare s-a referit la situația democrației din Ungaria dar răspunsul a fost unul general: Trump a spus că Orban este un om dur dar care se bucură de respectul oamenilor, care a făcut lucruri potrivite cu oamenii și imigrația, iar problemele Europei rezultă din faptul că Europa acționează diferit decât primul ministru maghiar.

În reacția sa, Viktor Orban a subliniat faptul că guvernul său a fost ales de mai multe ori de poporul maghiar, iar ei servesc fericit propria națiune, iar Constituția adoptată în 2011 s-a adeverit ca fiind una bună.

Trump a adăugat faptul că nu trebuie să se uite că, Ungaria este un foarte bun stat membru NATO.

După acest moment, cei doi președinți participă la reuniunea plenară a celor două delegații oficiale.

La doar câteva minute de la încheierea conferinței de presă comune, nu au întârziat să apară primele reacții, unul fiind cel al fostului premier Ferenc Gyurcsány, care a scris pe pagina sa de socializare că întrevederea la nivel înalt, de astăzi, între Trump și Orban a fost o întâlnire trecătoare a admirației și dragostei de sine. „S-au îmbrățișat naționaliștii periculoși care nu știu s-au nu doresc să înțeleagă lumea.”

Surse:

https://24.hu/kozelet/2019/05/13/orban-a-feher-hazban-ujra-fiatalnak-erzem-magam/

https://index.hu/kulfold/2019/05/13/orban_viktor_megerkezett_trump_donald_feher_haz_targyalas/

https://hvg.hu/itthon/20190513_A_pillanat_amire_Orban_Viktor_ket_es_fel_eve_vart

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

12 comentarii

 1. Viktor Orban este un politician puternic respectat de liderii lumii, nu patrihoți ca infractorii romani.

 2. Sigur aduce Orban si din State cateva miliarde.
  Al nostru reprezentant si echipa au negociat -4 miliarde parca…Pas cu pas.
  Economia/productia/comertul e calul de bataie, amandoi pun accent pe asta.

  PS: In ultimele decate, inainte sa fie cool America First, a fost Hungary First cool.

  Conferinta intreaga. Buna chimie intre cei doi:

 3. Despre democratie si sistemul sau de guvernare, la un moment dat Viktor Orban il citeaza pe Lincoln: „Of the People, by the People, for the People „.

  Astazi democratia pare reprezentata mai degraba de un
  “ Government OFF the people, BYE the people and FAR the people.” :))

  • Nu se putea ca mondialul nostru ciudat să nu producă niște greșeli când foloseșete propriile cuvinte :

   Orban nu va primi ci va plăti cca 1 miliard de dolari pentru armamentul american pe care Ungaria urmează s-o cumpere

   Citatul folosit de Orban, corect : ”government OF the people, BY the people, FOR the people” – este expresia din discursul extraordinar a lui Abraham Lincoln după bătălia de la Gettysburg (1863), expresie care – din păcate – este folosită în zilele noastre de către toți guvernanții populiști și demagogi mai școliți din lume, cu mesajul subînțeles că tot ce fac, toate porcăriile sunt făcute în numele și pentru poporul lor.
   • Câteva din subiectele mai ”calde” amintite diplomatic de surse americane înaintea întâlnirii :
   o din domeniul comercial cumpărarea de armament american
   o domeniul energetic – probabil va fi adus în discuție exploatarea resurselor de gaz de sub Marea Neagră în care interesul american ( Exxon ) este considerabil și gaz care ar urma să fie transportat în Europa occidentală prin Ungaria. Magistrala NU este în interesul Rusiei.
   o Influența Chinei în Ungaria se manifestă – deocamdată – prin prezența importantă a Huawei în Ungaria ( sistemul 112, rețeau mobilă 5 G etc ) gigant care este suspectată în lume de culegere de informații. O altă investiție chineză, în valoare de 750 miliarde de forinți ar fi construirea comună cu Ungaria a magistralei de căi ferate Budapesta – Belgrad. Subiectul poate fi interesant în contextul ”războiului” comercial care se desfășoară în prezent între americani și chinezi.

  • China a semnat cu Ungaria un plan de vreo 15 miliarde acu vreo 2-3 ani parca.
   Americanii trebuie sa ofere mai mult, interesul Ungariei nefiind ca cele ale Romaniei care se depopuleaza de nativi in lipsa locurilor de munca /a productiei, perspectivelor pozitive/bunastarii.
   Ar fii interesanta o paralela cum a evolut Ungaria in ultimii 9 ani de cand partidul lui Orban a preluat-o dupa o guvernare stangista catastrofala, de facto in faliment vs ce a facut Romania. Masurile luate de maghiari vs masurile luate de stapanii romanilor.

   America First insemana ceva in relatia cu Chiana, Bannon vorbeste de ani buni despre aceasta problema, Hungary First insemana altceva in relatia cu China – cu bani grei se ajunge poate la un compromis dupa indelungi negocieri.

  • Hungary First este o prostie ridicolă în relația cu China. Expansia Chinei – un jucător global – este deocamdată economică și se manifestă de asemena global prin investiții uriașe, mai ales în infrastructură, cel mai rapid în Africa. Evident, acest lucru nu este indiferent nici în Europa ( Vezi știrea cu privire la punerea în buzunar a statului Muntenegru ). Este izbitoare contradicția flagrantă dintre obediența periculoasă față de Rusia sau China a unor țări, dintre care Ungaria, și declarația pompoasă și fără substanță cu privire la neatârnare și independență națională, plus comportament belicos în relația cu ”Bruxelles” ( de unde, de ani buni, vin miliarde de euro ).

 4. Chiar credeți ce vedeți? Declarațiile lui Trump sunt doar de ochii prostimii: în realitate orban a fost chemat la ordin.

 5. Doi boi, votați de mase cu 4 clase. Populism/naționalism ieftin, 2 constructori de garduri, ce poți să le ceri ?!

 6. E nevoie de un moratoriu de macar 10 ani pe migratie. Nu-mi place Orban, inclin spre tabara federalista din UE dar nu sunt dispus sa accept migratia ilegala drept normalitate. Trebuie ajutati la sursa cu bani cu investitii, trebuie facute centre in afara UE. Nu ma simt responsabil fata de cei ce se suie in ambarcatiuni sa treaca mediterana, nu ma simt solidar cu tarile ce ii accepta. Migratia trebuie sa fie selectiva iar numarul celor acceptati din ratiuni umanitare trebuie limitat. Orice alta solutie va ucide proiectul european la urna de vot. Politica pe migratie trebuie sa ramana la nivel national pana trece trumpismul si orbanismul etc si pe urma om mai vedea… Nici cu o politica fiscala comuna nu sunt 100% de acord daca asta inseamna sa crestem noi taxele si nu sa le scada…Franta de exemplu. Da un impozit simbolic care sa merga direct la un buget comun as plati.

  • Mai mult ca sigur ca ceea ce afirmati o sa fie pus in practica de viitorul Parlament European ,concomitent si cu alte corectii in toate zonele considerate de risc maxim .Trebuie eliminata cu orice pret ideea de confruntare intre statele componente . Nu exista alta solutie daca vrem eliminarea (autoeliminarea ) unor discursuri de felul celui avut de Orban . Din pacate politica functioneaza altfel si se pune mereu in oglinda raul si binele (indiferent ce alegere face fiecare si de credinta partizana , de a situa personal raul sau binele ) .Eu cred intr-o acceptare a maririi compenentelor UE in zona Justitiei ,in zona Militara(obligatoriu crearea unei armate proprii) si adoptarea unei legislatii noi Europene ,absolut necesara si rapid adoptata pentru a simplifica luarea de decizii intr-un timp foarte scurt . Sunt multe de facut ,jocul este abia la inceput si din pacate sunt atit de multe necunoscute ,dar fara indoiala trebuie pastrat tot ceea ce este bun si innoit repede tot ceea ce nu functioneaza.

  • Fenomenul migrației este o problemă globală, probabil în creștere în viitor, nu numai din cauza conflictelor armate și războaielor locale, ci și din cauza încălzirii globale și modificărilor climatice care vor duce la serioase modificări zonale pe glob în ce privește subzistența. Este nevoie de o politică elaborată, concretă și viabilă în cadrul Uniunii – în primul rând datorită atracției pe care o are Europa în rândul migranților – în vederea opririi migrației ilegale și tratării în mod uniform a problemei. În mod absurd și greu de ințeles, deocamdată așa ceva nu există iar acest fapt este folosit de populiști, demagogi, extremiști și tot felul de fripturiști să-și creeze un suport electoral prin discursuri de sfârșitul lumii, de moartea creștinătății și a Europei. Dar problema este într-adevăr reală și deocamdată tratată în bună manieră – fuck yeah we never die ! – asemănător climei cauzate de om. Părerea mea (((.

 7. Problema migratiei este veche decind lumea .In permanenta pe planeta au existat si exista si azi miscari ale unor mase mari de oameni , miscari generate fie de lipsa de hrana ,de dorinta de cucerire ,de accesul la un trai mai bun ,de schimbarile climatice ce au loc si poate si din multe alte cauze ,religioase , personale etc .etc. Daca ne referim strict la UE, vedem repede ca atractia ce o induce in rindul multor popoare , face ca grupuri mari de oameni ce traiesc in zone dramatice de razboi si nu numai ,sa isi doreasca sa ajunga aici si nu in alta zona a lumii . Pe de alta parte UE are mare nevoie ,datorita revolutiei tehnologice, sa accepte o forta noua de munca ,fara de care motorul economic ,ce creaza atita prosperitate s-ar gripa .Ue este constituita pe ideea , de altfel generoasa , de pace, de colaborare ,punind in fruntea societatii omul si viata unica a acestuia .UE nu are de unde atrage forta de munca, decit din zonele mai sarace situate in vecinatate si asa s-a ajuns la constructia acestui mare imperiu in care traim cu totii . Este evident pentru oricine ca nivelul de viata nu poate fi peste noapte acelasi in cadrul Uniunii . Din pacate unii conducatori ai unor tari membre ,din motive strict politice, incearca printr-un discurs populist, pentru o marire vremelnica si efemera ,sa forteze un egalitarism comunistiod si miintind populatiile, le ofera verbal iluzii ale unui viitor imediat putin probabil . Totul se face cu rabdare si in timp , cine crede ca daca apasa pedela i se vor indeplini visele (unele nastrusnice ) se inseala si nu face decit un mare rau comunitatii in care traieste si de a carei pretuire are nevoie . Merita oare sa ramii in istoria unui neam cu o imagine nefavorabila peste veacuri sau mai degraba sa ramii solidar cu dorintele neamului tau ? VOI CE CREDETI?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.