G4Media.ro

Trump anunţă un acord istoric între Israel şi Emiratele Arabe Unite /…

Trump anunţă un acord istoric între Israel şi Emiratele Arabe Unite / Autoritățile de la Ierusalim vor înceta anexarea teritoriilor palestiniene ocupate

Israelul şi Emiratele Arabe Unite (EAU) au semnat, sub egida Statelor Unite, ”un acord de pace istoric” şi vor stabili relaţii diplomatice, a anunţat joi pe Twitter preşedintele american Donald Trump, transmit agenţiile internaţionale de presă, preluate de Agerpres.

Înţelegerea face parte dintr-un acord mai amplu, în virtutea căruia autorităţile israeliene vor înceta anexarea teritoriilor palestiniene ocupate.

Acordul a fost anunţat şi de EAU. ”În cadrul unei discuţii cu preşedintele Trump şi prim-ministrul Netanyahu, a fost convenit un acord pentru oprirea unor noi anexări israeliene în teritoriile palestiniene. EAU şi Israel au convenit de asemenea să coopereze şi să stabilească o foaie de parcurs pentru stabilirea relaţiilor diplomatice”, a anunţat pe Twitter prinţul Sheikh Mohammed Bin Zayed.

EAU va fi astfel a treia ţară arabă care stabileşte relaţii diplomatice cu Israelul, după Egipt şi Iordania.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

 1. Si care e miza?
  Nu cumva salvarea coruptului Netanyahu din ghearele justitiei?

  • Orice acord care duce la cresterea securitatii Israelului e bun. Ma doare-n cot de Netanyahu, aia e o problema interna, a lor.

  • Vorbești despre Statul Israel. Daca lui Netanyahu este vinovat, nu-l scapă nici Mesiah.
   Miza – este Iranul.

  • @ofCAER

   Daca te-ar fi interesatr putin istoria, ai fi remarcat ca „statul Israel” este cel mai mare „magician” atunci cand e vorba sa-si ascunda ticalosia si coruptia, la cel mai inalt nivel.
   Nu confunda poporul lui Israel, cu actualii reprezentanti ai „statului Israel”

  • @ Laura C
   Dacă istoria te-ar fi interesat nu puțin, ai fi remarcat de mult că un stat ,,corupt la cel mai inalt nivel” este un stat slab, un stat vulnerabil. Ori Statul Israel este foarte, foarte puternic. Îmi pare rău, n-ai înteles nimic din postarea mea.

 2. Citez aproximativ un palestinian bătrân din Israel dintr-un interviu luat de un post englez în Ghaza acum vreo trei ani:Slavă lui Allah pentru că trăiesc în Israel.-Rep:Luptați și dvd pentru independență deci sânteți în prima linie…Bătrân:Nuu, nu pentru Hamas și nici pentru ăilalți și nici pentru regele Iordaniei, ăștia sânt niște nenorociți, nu le pasă de tine, stau bine, fură bani și nu le pasă de nimeni și nimic, să-i ia Șeitan pe toți în iad!Israelul îți dă de lucru, un salariu bun, asigurări de sănătate și pensie, dacă ești bolnav te trimit la spital, ceilalți nu fac altceva decât să vorbească aceleași prostii de ani de zile și nu le pasă de noi.! Slavă lui Allah pentru Israel!” Și cam așa a fost interviul..Mi-a părut un om normal after all.

 3. Redactia G4:
  „Autoritățile de la Ierusalim vor înceta anexarea teritoriilor palestiniene ocupate”

  Stirea oficiala confirmata de Israel:
  ” Israel nu renunță la anexarea Cisiordaniei.
  Anexarea va continua, dar a fost suspendată pentru scurt timp, a declarat un oficial israelian, potrivit Haaretz.”

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.