G4Media.ro

Trump acuză The New York Times de trădare, în urma unui articol…

Trump acuză The New York Times de trădare, în urma unui articol potrivit căruia SUA intensifică atacurile cibernetice împotriva Rusiei

Preşedintele american Donald Trump a acuzat The New York Times de trădare, pentru că a publicat un articol în care afirmă că Statele Unite intensifică atacurile cibernetice împotriva Rusiei, relatează Business Insider, citat de News.ro

”Vă vine să credeţi că New York Times tocmai a publicat un articol în care afirmă că Statele Unite intensifică în mod substanţial atacurile cibernetice împotriva Rusiei. Acesta este practic un act de trădare din partea unui ziar care era pe vremuri extraordinar, doar pentru un articol, orice articol, chiar şi unul care este rău pentru ţară”, a scris Trump pe Twitter.

El a continuat: ”…în plus, nu este adevărat. Orice este posibil în presa coruptă din ziua de azi. Sunt capabili să facă, sau să spune orice, fără să se gândească deloc la consecinţe!. Aceştia sunt nişte laşi şi, fără dubiu, inamici ai poporului”.

 

The Times a relatat că administraţia Trump a desfăşurat noi instrumente cibernetice care au ca ţintă reţeaua electrică a Rusiei, citând actuali şi foşti oficiali guvernamentali.

Publicaţia i-a răspuns rapid lui Trump, tot pe Twitter, afirmând că ”este periculos să acuzi presa de trădare” şi notând că oficiali din domeniul securităţii naţionale nu şi-au exprimat îngrijorarea faţă de acest articol, înainte să fie publicat.

The Times a relatat că atacurile cibernetice au rolul să servească drept un avertisment dat preşedintelui rus Vladimir Putin. Articolul adăugă că oficiali din Consiliul de Securitate Naţională au afirmat că articolul nu reprezintă un pericol pentru securitatea naţională, acesta putând fi ”un semn că unele dintre atacuri au rolul să fie descoperite de către ruşi”.

Publicaţia mai citează doi oficiali din administraţie care cred că nici Trump nu a fost informat despre detaliile unora dintre atacurile împotriva reţelei de energie a Rusiei, din cauza îngrijorării legată de reacţia sa şi că le-ar putea anula sau discuta cu oficiali străini.

Nu este pentru prima oară când Trump acuză The Times de trădare. El a mai folosit acest termen în septembrie 2018, după ce ziarul a publicat o opinie a unui oficial din administraţia prezidenţială, care a spus că face parte din ”rezistenţa” din cadrul administraţiei.

Sursa: News.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Mi se pare o invaluire. Noi, ca public, nu putem sti care minte. Pana la urma, un mesaj poate fi extras de-aici, de catre rusi, ca USA au si ei arma atacului cibernetic, la indemana, deci ei nu se taie in sabii ci in instrumente cibernetice, ca in bancul cu ” in sabii sa ne taiem sau in ciorapi sa ne mirosim”….:)

  2. Hai cu globalizarea! Ie bună!

  3. cui ii pasa ce abereaza Trump? tipul e un narcisist, uraste pe oricine nu-l pupa in cur

    in schimb adora pe oricine ii face complimente, inclusiv pe Kim Jong-Un si Putin, criminali periculosi

  4. Trădare să fie, dar să ştim şi noi!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.