G4Media.ro

Tribunalul Uniunii Europene: Cele trei dungi paralele nu reprezintă o marcă înregistrată…

Tribunalul Uniunii Europene: Cele trei dungi paralele nu reprezintă o marcă înregistrată Adidas

Cele trei dungi paralele nu reprezintă o marcă înregistrată a companiei germane Adidas, deoarece nu are un caracter distinctiv şi în consecinţă nu poate beneficia de o protecţie juridică, a decis miercuri Tribunalul Uniunii Europene, transmite Reuters, citat de Agerpres.

În anul 2014, Adidas a înregistrat la Oficiul Uniunii Europene pentru Proprietate Intelectuală (EUIPO) o marcă înregistrată constând în trei linii negre paralele pe un fundal alb. În cererea de înregistrare, marca a fost descrisă de Adidas ca fiind alcătuită din „trei benzi paralele echidistante cu aceeaşi lăţime, aplicate pe produs în indiferent ce direcţie”.

Însă această marcă înregistrată a fost anulată în 2016 după ce un competitor belgian, Shoe Branding Europe, a susţinut că acest logo nu este suficient de distinct. În replică, Adidas a făcut contestaţie la decizia din 2016.

Miercuri, Tribunalul Uniunii Europene confirmă decizia de anulare, respingând acţiunea formulată de Adidas împotriva deciziei EUIPO. Tribunalul precizează, mai întâi, că marca în cauză nu este o marcă dinamică ce ar fi alcătuită dintr-o serie de elemente care s-ar repeta cu regularitate, ci o marcă figurativă obişnuită.

Tribunalul reţine apoi că formele de utilizare care se îndepărtează de la caracteristicile esenţiale ale mărcii, cum ar fi sistemul său de culori (benzi negre pe fond alb), nu pot fi luate în considerare, se arată în decizia Tribunalului UE.

De asemenea, Tribunalul a respins argumentul Adidas că acest logo a dobândit caracter distinctiv prin utilizarea sa pe întreg teritoriul UE, subliniind că probele prezentate de Adidas erau referitoare doar la cinci state membre şi nu puteau fi extrapolate la ansamblul teritoriului Uniunii.

Adidas poate face recurs la această decizie a Tribunalului la Curtea Europeană de Justiţie. Însă nu toate dosarele sunt şi revizuite de Curtea Europeană de Justiţie, instanţa juridică supremă a UE.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. I-au ajuns blestemele lui Stere ! :)))))
    PS. Posibil si ale Simonicai , dar ale ei au fost in lb engleza : schit, fuck si alte asemenea si nu au avut puterea celor neaose intrucat nu prea erau blesteme ! :)))))

  2. Bineînțeles. E marca celor de la Abibas, cunoscuta marca chineza. Sa vezi acum jale pe hipsterii maneliști ca nu mai au țoale “originale”…

    • Nu am inteles de ce au incercat sa pacaleasca schimband si al doilea „d” din denumirea marcii ? De ce Abibas, pe care l-as fi depistat si beat fiind in loc de Adibas care mi-ar fi scapat la control daca eram bine dispus ? :))))))

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.