G4Media.ro

Tribunalul Prahova a dispus arestul preventiv pentru primarul comunei Ciorani, Marin Voicu,…

Tribunalul Prahova a dispus arestul preventiv pentru primarul comunei Ciorani, Marin Voicu, și pentru alte 15 persoane acuzate că au fraudat alegerile locale din 27 septembrie

Primarul Comunei Ciorani și alte 15 persoane din dosarul fraudării alegerilor locale din 27 septembrie 2020 au fost arestate prevenitv, potrivit deciziei Tribunalului Prahova. Cea de-a 17-a persoană, o femeie, a primit arest la domiciliu, scrie publicația ziarulincomod.ro.

Primarul comunei prahovene Ciorani, Marin Voicu, a fost reținut săptămâna trecută, miercuri, după perchezițiile efectuate la sediul primăriei și la domiciliul celorlalte 16 persoane implicate.

După audierile la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploiești, „lotul Ciorani” a fost reținut pentru 24 de ore, procurorii propunând măsura arestului preventiv pentru 30 de zile. Instanța a hotărât, inițial, ca inculpații să fie cercetați în stare de liberatate.

Procurorii au făcut recurs, iar Tribunalul a decis arestarea a 16  inculpați, inclusiv a primarului Marin Voicu. Cea de-a 17-a persoană din dosar – o femeie – a primit arest la domiciliu.

„Cu ocazia alegerilor locale din data de 27.09.2020, membrii secţiilor de votare din comuna Ciorani au falsificat procesele verbale de consemnare a rezultatelor voturilor pentru alegerea Primarului, Consiliului Local, Consiliului Judeţean şi Președintelui Consiliului Judeţean, inserând în aceste înscrisuri date neconforme cu realitatea. În fapt, a fost diminuat numărul voturilor obţinute de unii candidaţi/formațiuni politice în defavoarea altor candidaţi/formațiuni politice”, se arată în comunicatul remis presei de PCA Ploiești, la momentul perchezițiilor.

Solutia pe scurt a Tribunalului Prahova:

Admite contestaţia formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Ploieşti, înregistrată la unitatea de parchet sub nr. 2148/III-2/2021, împotriva încheierii nr. 47 din 10.06.2021 pronunţată de Judecătoria Ploieşti în dosarul penal nr. 11609/281/2021 şi, în consecinţă:

Desfiinţează încheierea contestată şi, rejudecând pe fond: Admite propunerea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti în dosarul nr. 31/P/2021.

Mai multe informații AICI

Sursa Foto: ziarulincomod.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

18 comentarii

 1. Acolo s-a putut.
  În Bucuresti au dat-o drept greseala de operare.
  Nu e treaba celor AEP sa gândeasca niste proceduri de lucru care sa previna greselile iar in cazul greselilor intentionate Poliția sa poata învinui rapid făptașul?
  Asteapta de la Parlament, de la Guvern sa le schimbe până si procedurile? Ei doar incaseaza salariile pentru niste semnaturi neasumate?

 2. Rușine G4.Daca era primar PeeSeeeDeee ar fi apărut în titlu acest lucru.Fiind PNL nu se menționează niciunde.

  • G4 e neconflictual când e sătul, si de la unii si de la altii
   Prespun ca cineva ar putea intreba la BEC, BES, AEP…. ce s-a intamplat acolo? De ce a durat atat de mult sa fie identificati hoții. Nube ca si au calculat integrale complexe. In 24h puteau sa puna măna pe ei daca vroiau.
   Au negociat pâna acum?

   Ce va face AEP in viitor pentru a preveni.

   Putina Analiza de la dl. TAPALAGA poate?

  • Ai dreptate, cu precizareacă, la Sectorul 1, „greşeala” a fost comisă ȋn interesul aceleiaşi USL = PNL + PSD.

   Să-i bage, şi pe unii şi pe alţii, ȋn porţie la Alifie!!

  • Ai dreptate, cu precizarea că, la Sectorul 1, „greşeala” a fost comisă ȋn interesul aceleiaşi USL = PNL + PSD.

   Să-i bage, şi pe unii şi pe alţii, ȋn porţie la Alifie!!

  • @Ss – Inteleg ce vrei sa spui, dar, ca fapt divers, daca era primar psd si guvernarea (inclusiv majoritatea in parlament) tot psd n-ai fi auzit de un asemenea dosar, mai exact nu ajungea in instanta. Ce zici, am dreptate?

  • pnl-ist venit de la psd inaintea alegerilor, dar, fiind acum la pnl, e abuz at omu’, clar😁

  • pnl-ist venit de la psd inaintea alegerilor.Deci, fiind acum la pnl, e abuzat omu’, clar😁

  • Marin Voicu a fost PeeSeeDist!!!
   Voicu a uitat ca nu.mai e membru PSD si fiind obisnuit cu furtul voturilor, ca orice pesedist care se respecta, a incercat din nou metoda dragnista, in calitate de penelist.. si i s-a infundat.

 3. Cate alegeri fraudate am avut și nimeni nu a pățit nimic. Sunt curios verdictul de la sectorul 1

 4. Nu inteleg de ce l-au arestat. Nu prezinta un pericol public. Ar trebui sa i-l elibereze maine.
  Asa e obiceiul pe la noi.

 5. Marin Voicu a fost PeeSeeDist!!!
  Voicu a uitat ca nu.mai e membru PSD si fiind obisnuit cu furtul voturilor, ca orice pesedist care se respecta, a incercat din nou metoda dragnista, in calitate de penelist.. si i s-a infundat.

 6. Nici nu contează ce a fost, important e că PNL-ul la primit cu brațele deschise!
  Dar între noi fie vorba politică românească arată cam așa:
  Bunicul la PSD, fiul la PNL, nepotul la USR+/-PLUS și nu în ultimul rând, privind profilul votanților de la ultimele alegeri din urma vine tare stranepotul hotărât să calce totul în picioare și să își facă KO întregul neam, votând și mai apoi aderând la AUR!!!( Acum gradele de rudenie pot fi puțin diferite:( unchi, mătuși, fini, cumnați, amante), ce mai contează, important că indiferent ce se votează pleacă ai nostrii- vin ai noștrii!

 7. Romanii nici condamnati la spanzuratoare nu se leapada de hotie si talharie.

 8. !CetateanuTurmentat

  mortala postare!

  am primit odata o monografie a unei comune din Basarabia…si acolo se arata ca o familie a detinut timp de mai bine de 100 de ani functia de primar al comunei, ca o fost regimul tarist, ca a fost apoi regimul democratic de la Bucuresti, intre cele doua razboaie, ca o fost regimul sovietic dupa 1945, ca o fost regimul dupa 1991…ei au dat primarul comunei

  si se spunea tot acolo ca familia in cauza s-a avut bine cu toate regimurile, nu au fost discutii in familie absolut deloc..nu ca la domnul Tismaneanu, in care fiul si-a renegat tatal din motive de convingeri politice..

  asa ca cele scrise de dumneavoastra se confirma

  • Ar trebui sa fie obligatoriu un test de logica pentru a ocupa o functie publica.

  • Mă înclin cu respect!
   Părerea mea este că această e scurta istorie a politicii românești contemporane!😭