G4Media.ro

Tribunalul București își declină competența în cauza fostului ministru al Sănătății, Sorina…

Tribunalul București își declină competența în cauza fostului ministru al Sănătății, Sorina Pintea, acuzată de DNA de luare de mită. Dosarul va ajunge la Tribunalul Maramureș

Tribunalul Bucureşti, Secția I Penală, a decis miercuri că nu are competența de a soluționa dosarul fostului ministru al Sănătății, Sorina Pintea, și îl va trimite la Tribunalul Maramureș. Sorina Pintea este acuzată de procurorii DNA de luare de mită, iar dosarul a fost înregistrat la Tribunalul București pe 30 aprilie 2020.

Decizia Tribunalului București este definitivă, potrivit anunțului oficial.

„Soluția pe scurt: În baza art. 47 alin. 3 Cod proc.pen. admite excepţia de necompetenţă teritorială a T. B. Secţia I Penală. În baza art. 346 alin. 6 Cod proc.pen. rap. la art. 50 Cod proc.pen. declină competenţa de soluţionare a cauzei în favoarea Tribunalului Maramureş, Judeţul Maramureş. În baza art. 275 alin. 3 Cod proc.pen. cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Definitivă. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 02.12.2020”, menționează Tribunalul București.

Sorina Pintea, la data faptei manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă ‘Dr. Constantin Opriş’ din Baia Mare, judeţul Maramureş, a fost trimisă în judecată pentru comiterea infracţiunii de luare de mită, în formă continuată (două acte materiale). Potrivit DNA, ar fi pretins și primit, în perioada noiembrie 2019 – 28 februarie 2020, de la reprezentanţii unei societăţi comerciale 10.000 de euro (la 20 decembrie 2019) şi 120.000 lei (la 28 februarie 2020), reprezentând un procent de 7% din valoarea unui contract de achiziţie publică ce avea ca obiect proiectarea şi execuţia lucrărilor de amenajare a unor spații din Spitalul Judeţean de Urgenţă ‘Dr. Constantin Opriş’ Baia Mare.

Citește și:

Sorina Pintea rămâne sub control judiciar / Tribunalul revocase măsura, însă DNA a făcut contestație

sursa foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

  1. Concluzia: cazul se va dovedi ca a fost înscenare, Sorina pintea a fost însă scoasa din politică. Calcase prea mult pe bec. Inclusiv pe arafat și streinu cercel. A încercat sa facă multe pentru întreg sistemul medical din România, nu numai pentru stat sau numai pentru privat.

  2. Judecatorii sunt niste ticalosi. Dosarul ajunge la cine trebuie, ca sa scape Pintea.

    Romania e o bataie de joc.

  3. SCAPA TOTI SI RAMAN CU TOT CE SI-AU „LUAT”. SINGURUL PROGRAM POITLTIC DIN romania

    CE NU E CLAR ? IA SA VEDEM: PENSIA SPECIALA A nevestei LUI iordache A CRESCUT DE LA 2500 LA 5200 EUR/LUNA.

  4. Tribunalul București nu se încurcă cu sume mici.