G4Media.ro

Tribunalul București a redeschis un dosar mai vechi în care fostul primar…

Sursa Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Tribunalul București a redeschis un dosar mai vechi în care fostul primar Marian Vanghelie era acuzat că ar fi acordat ilegal un contract de salubrizare companiei Romprest

Tribunalul București a confirmat cererea de redeschidere formulată de DNA privind un dosar mai vechi în care fostul primar al Sectorului 5, Marian Vanghelie, era acuzat că ar fi acordat ilegal un contract de salubrizare companiei Romprest, potrivit deciziei instanței.

Cazul a fost clasat de Secția a II-a a DNA pe 22 iunie 2020, iar ulterior, pe 18 august 2020, șeful DNA Crin Bologa, a solicitat redeschiderea dosarului. Pe 18 februarie 2021, Tribunalul Capitalei a anulat ordonanța șefului DNA și a respins cererea de redeschidere.

Câteva luni mai târziu, pe 20 iulie 2021, de această dată, Secția a I-a a DNA a solicitat din nou redeschiderea cazului și pe 17 februarie 2022 a avut câștig de cauză.

Marian Vanghelie era acuzat de producerea, în 2008, a unui prejudiciu de 2 milioane de lei în legătură cu încredințarea directă a unui contract de salubritate companiei Romprest, controlată pe atunci de omul de afaceri Florian Walter (decedat între timp).

Deși avea la dispoziție ADP Sector 5, Vanghelie a invocat o situație de urgență, întrucât expirase contractul de salubrizare și l-a încredințat direct companiei Romprest pentru 3 luni.

Despre acest dosar, Vanghelie declara la DNA pe 5 mai 2016: “Cine nu este suspect, înseamnă că este prost”.

Context. Într-un dosar recent, al treilea, Marian Vanghelie a fost vizat de o cerere de arestare preventivă, însă judecătorii l-au plasat sub control judiciar.

Vanghelie este acuzat că ar fi primit o mită de peste 16 milioane de euro, însă el susține că este nevinovat.

Potrivit DNA, Marian Vanghelie, fratele lui Paul, fostul director al Economat Sector 5, Leonard Petre, şi alți funcționari ar fi creat un grup infracţional organizat cu scopul de a vinde produse la preţuri supraevaluate către Economat Sector 5. Mai departe, Economat a revândut produsele către alte instituţii publice din Sectorul 5. E vorba de tarabe, cântare, dulciuri, nebulizatoare, agende, măşti FFP2, gel dezinfectant sau chiar patinoare artificiale. Ar fi produs un prejudiciu uriaș de peste 50 de milioane de euro, susțin anchetatorii.

Anul trecut, Marian Vanghelie a fost condamnat într-un alt dosar, al doilea, la 11 ani și 8 luni de detenție. A fost găsit vinovat pentru că ar fi primit 30 de milioane de euro mită. Sentința nu este definitivă.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

    • Daca Florea nu e – nimic nu e…
      Cum ar fi ka Florea s-o traga înjos și pe Firea-nsondaje, si nu numai…?

  1. Si cu toate dovezile astea de furtisaguri tot usl votati