G4Media.ro

Tribunalul Bucureşti a anulat mai multe probe din dosarul Regiotrans cu prejudiciu…

sursa foto: ANABI

Tribunalul Bucureşti a anulat mai multe probe din dosarul Regiotrans cu prejudiciu de 54 de milioane de euro / E vorba de dosarul lui Costel Comana, prietenul lui Liviu Dragnea, cel care s-a sinucis în toaleta unui avion pe ruta Brazilia – Costa Rica

Judecătorul de cameră preliminară de la Tribunalul Bucureşti, Daria Isabela Miheţ, a anulat mai multe probe – interceptări, date privind tranzacţii financiare, expertize judiciare – din dosarul în care compania feroviară privată Regiotrans este judecată pentru că ar fi primit subvenții ilegale de la stat în valoare de 54 de milioane de euro, potrivit portalului instanţei.

Decizia nu este definitivă, procurorii DNA au un termen de 5 zile să spună dacă acceptă decizia de excludere a probelor şi menţin dispoziţia de trimitere în judecată sau solicită restituirea cazului la parchet. Procurorii pot face apel apoi la judecătorul de cameră preliminară de la Înalta Curte.

Judecătoarea Miheţ nu a motivat încă de ce a exclus zeci de interceptări din 2009 şi 2010, dar – potrivit unor surse judiciare – cel mai probabil, a aplicat deciziile CCR privind presupusa neconstituţionalitate a binomului SRI-DNA. La acea dată, SRI ajuta DNA să pună în aplicare mandatele de supraveghere tehnică. Judecătoarea a eliminat şi datele privind tranzacţiile financiare şi o parte a expertizei judiciare.

Publicitate electorală

Compania feroviară privată Regiotrans este judecată pentru că, între 2009 și 2015, ar fi beneficiat de subvenții ilegale de la stat în valoare de 54 de milioane de euro. Alături de companie, a fost deferit justiției și unul dintre acționari, Iorgu Ganea.

În cazul celuilalt acționar de la Regiotrans, Costel Comana, procesul penal a încetat după ce omul de afaceri s-a sinucis în toaleta unui avion pe ruta Brazilia-Costa Rica, pe 25 februarie 2015, după ce DNA a început urmărirea penală împotriva lui. Potrivit riseproject.ro, Costel Comana a fost unul dintre prietenii buni ai lui Liviu Dragnea, cu care fostul lider PSD își petrecea vacanțele în Casa Grande din Fortalezza, Brazilia.

În august anul trecut, Agenția Națională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate (ANABI) a vândut la licitație mai multe locomotive și vagoane Regiotrans, aflate sub sechestru în dosar.

sursa foto: ANABI

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

12 comentarii

 1. dorneanu ccr 2 SALARII, 4 SPORURI 3 PENSII SPECIALE (SAU 4?)

 2. Poate asa se dorea, dar nu se puteau elimina doar inregistrarile din DNA.

 3. Asa tata, si pe urma pensii speciale pentru complicii infractorilor. Cucoana asta sigur este din gasca lui Savonea.

 4. Vor să-l spele și pe Dragnea, e clar. Doar trăim în republica mazăre.

 5. Toti sunt nevinovati! Toti!
  Vinovat e poporul roman, care moare in spitale morga, care se ineaca in hasnale la scoala, care moare in craterele de pe poteci numite drumuri nationale, care nu are bani de aspirina dupa 53 de ani in campul muncii in timp ce supraoamenii incaseaza 2,3,4,5,6 pensii speciale.

 6. SUSPECTA GRABA IN DOSARUL ASTA, NU AU TRECUT DECAT 10 ANI DE LA FAPTE…

 7. S-a sinucis prietenul? korupzionen!

 8. CE E CU SISTEMUL DE justitie DIN romania ?
  ACTUL DE NASTERE AL „NOII” justitii este procesul ceausescu.
  justitia ESTE cea a rodicai stanoiu.
  justitia ESTE CEA CARE A FACTUT POSIBIL AL DOILEA MARE JAF AL COMUNISTILOR.
  justitia ESTE cea a SINISTRULUI todirel, CEL CARE JUDECA DUPA OPINIILE VEHICULATE DE media patronilor cu PROBLEME PENALE.