G4Media.ro

Treizeci şi opt de migranţi, inclusiv o femeie însărcinată, blocaţi pe o…

foto: Captură video Sky News

Treizeci şi opt de migranţi, inclusiv o femeie însărcinată, blocaţi pe o insulă nedenumită de-a lungul graniţei dintre Turcia şi Grecia. Cel puţin un copil a murit

Un grup de 38 de migranţi, inclusiv o femeie însărcinată, au fost blocaţi pe o insulă minusculă, nedenumită, de-a lungul graniţei dintre Turcia şi Grecia. Cel puţin un copil a murit pe insulă, relatează BBC, citat de News.ro.

Cei douăzeci şi doi de bărbaţi, nouă femei şi şapte copii spun că se află pe insula de pe râul Mariţia de la jumătatea lunii iulie.

După ce au fost localizaţi luni, migranţii au fost duşi în Grecia continentală.

Ministrul grec al Migraţiei a declarat că grupul se află într-o ”stare foarte bună” şi că femeia însărcinată a fost dusă la spital ca măsură de precauţie. Cu toate acestea, cel puţin un copil a murit pe insuliţă, potrivit grupului şi agenţiilor pentru drepturile omului. Poliţia greacă nu a confirmat încă informaţia.

A existat o oarecare incertitudine cu privire la locaţia grupului şi, prin urmare, dacă Turcia sau Grecia ar fi trebuit să intervină pentru a-i ajuta.

Autorităţile elene au spus iniţial că oamenii – despre care poliţia susţine că toţi se identifică ca sirieni – se aflau pe teritoriul turc. În cele din urmă, au fost găsiţi la aproximativ 4 kilometri sud de coordonatele din afara teritoriului grec, raportate iniţial în urmă cu câteva zile. Acesta este motivul pentru care, sugerează poliţia greacă, migranţii nu au fost găsiţi mai devreme, potrivit News.ro.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Cum nu vrea Occidentul ăsta decadent să se descompună, oricât de mult se străduiește mașinăria propagandei ruse! Nț, nț, nț!😀

  2. Bai baiete, vt, bai postacule, du-te ma de aici ca te faci de ras rau de tot.

  3. Nu pot unguroaicele să facă copii câți migranți o să aducem noi pentru că avem nevoie pentru economie! Ce spune Orban este o poveste de adormit copiii. Baza dezvoltării vor fi migranții! Fie că ne place sau nu.

    • Câtă minte, câtă iarba. În 30 de ani, migranții ăștia vor fi și ei bătrâni, atunci ce mai imporți?Fără un sistem ultra capitalist, materialist și consumerist, bazat doar pe creștere și dăunător individului și naturii am putea face ceva și cu o natalitate scăzută.