G4Media.ro

Treisprezece gardieni de închisoare din Italia, arestaţi pentru agresarea unor minori

Sursa foto: Pexels / Kindel Media

Treisprezece gardieni de închisoare din Italia, arestaţi pentru agresarea unor minori

Treisprezece gardieni de închisoare au fost arestaţi luni în Italia pentru că au agresat minori încarceraţi la Milano (nord) şi alţi opt gardieni au fost suspendaţi, relatează AFP, preluată de Agerpres.

Aceste arestări la închisoarea pentru minori „Cesare Beccaria”, aflată la periferia oraşului Milano, au intervenit la finalul unei anchete privind agresiuni comise din 2022, a anunţat poliţia într-un comunicat.

Gardienii în cauză sunt acuzaţi de „complicitate la acte de tortură (…) agravate de un abuz de putere”, „complicitate la agresiune asupra minorilor” şi există de asemenea un caz de „tentativă de violenţă sexuală”.

Anchetatorii au reuşit să-i demaşte pe autorii presupuşi ai acestor violenţe datorită interceptărilor telefonice şi imaginilor din circuitul intern de supraveghere al centrului de detenţie, precum şi mărturiilor unor foşti deţinuţi, potrivit comunicatului.

Închisorile italiene au probleme din cauza suprapopulării şi a finanţărilor insuficiente, notează AFP.

În ianuarie, peste 60.300 de deţinuţi erau încarceraţi în închisori prevăzute pentru un număr maxim de 47.300 de persoane, potrivit organismului de supervizare a închisorilor.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează