G4Media.ro

Trei universități din România anunță suspendarea cursurilor, din cauza riscului de infecție…

Trei universități din România anunță suspendarea cursurilor, din cauza riscului de infecție cu coronavirus

Trei universități din România anunță suspendarea cursurilor sau carantină la domiciliu pentru profesorii și studenții care au fost în zone cu risc de infecție cu coronavirus. Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” din Arad a decis suspendarea cursurilor pentru 2 săptămâni, Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara a suspendat tot 14 zile cursurile la programele de studii cu predare în limbile engleză și franceză, iar Universitatea „Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu a suspendat cursurile până la sfârșitul săptămânii, anunță Ministerul Educației, într-un comunicat remis Edupedu.ro.

Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca a anunțat că persoanele revenite în țară de mai puțin de 14 zile după o călătorie în nordul Italiei, cu precădere în regiunile Lombardia, Veneto și Emilia Romagna, “trebuie să rămână acasă pentru autoizolare până la 14 zile şi să evite orice contact cu alte persoane”.

Ministerul Educației precizează că, în baza autonomiei universitare, decizia de a suspenda cursurile este luată de conducerea universității, cu aprobarea Senatului Universitar și a Consiliului de Administrație.

 

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

 1. Pamflet
  Daca salariile profesorilor merg, care e problema

 2. Panica e maxima, dar gripa obisnuita a omorat mai multi oameni decat Covid-19.

  • Nu e adevărat! Nu omoară multi, e drept, dar omoară mult mai mulți decat gripa obișnuită! De multe ori mai multi. „For comparison, the case fatality rate with seasonal flu in the United States is less than 0.1% (1 death per every 1,000 cases) vs. more of 2% with CoronaVirus”
   https://www.worldometers.info/coronavirus/coronavirus-death-rate/

  • @Ciprian – nu compara SUA cu RO. Noi suntem la genunchiul broastei si pe noi ne intereseaza de RO nu de SUA.

  • In primul rand ca nu comparam nimic, doar am dat o statistica! In al doilea rand, iti vine sa crezi sau nu, dar saracii de la noi(eu, inclusiv), au mai mult acces la doctori si spitale(astea care sunt cum sunt), decat saracii din America! As zice ca nu sunt multi la „genunchiul broaștei” in comparație cu America! Nu stiu daca ai mai ajunge vreodată la urgență daca ar trebui sa dai vreo 8000 (2000 $) de lei pe o cusătură si un pansament! Media aritmetică ramane, sa stii – o parte importanta a populației, acolo, nu are acces la îngrijire medicală!

 3. Ce legătură are titlul cu continutul articolului și mai ales cu realitatea? Vă tabloidizati?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.