G4Media.ro

Trei secții din Spitalul Județean Galați, închise pentru două săptămâni din cauza…

Trei secții din Spitalul Județean Galați, închise pentru două săptămâni din cauza focarelor COVID-19 în rândul cadrelor medicale

Mai multe focare de COVID-19 apărute în rândul angajaților au închis trei secții din Spitalul Clinic Județean de Urgență Galați, pe o perioadă de două săptămâni, notează jurnaliștii Viața Liberă.

Pentru că zeci de cadre medicale infectate cu noul coronavirus sunt ținute în carantină, la domiciliu, iar epidemiologul spitalului s-a îmbolnăvit și el, a fost cerut sprijinul din partea DSP Galați.

”La Chirurgie III, cinci angajați, dintre care doi medici, au fost testați pozitiv cu COVID-19, dintr-un total de 27 de angajați. La Nefrologie, șase angajați din 16 sunt pozitivi. Din păcate, printre bolnavi se află și cei doi medici din secție. La Medicală I, din 32 de angajați, jumătate sunt pozitivi, dintre care și patru medici. Toate cele trei secții au fost închise, pentru două săptămâni, urmând să fie efectuată dezinfecția. Contacții direcți ai persoanelor diagnosticate vor fi testați la șapte zile după contactul cu cazul pozitiv. Toți angajații infectați au dezvoltat forme ușoare ale bolii și sunt tratați la domiciliu”, a precizat Alina Dobrea, managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență Galați, pentru Viața Liberă.

Din 13 noiembrie și până în prezent, 88 de cadre medicale din Spitalul Județean Galați au fost diagnosticate cu COVID-19.

sursa: Viața Liberă

sursa foto: Viața Liberă

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.