G4Media.ro

Trei regiuni din Polonia – Cracovia, Rzeszow şi Lublin – renunţă la…

Trei regiuni din Polonia – Cracovia, Rzeszow şi Lublin – renunţă la rândul lor, după regiunea Kielce, la statutul de „zone libere de LGBT”, în urma unor presiuni ale Bruxellesului

Trei regiuni din Polonia, Cracovia, Rzeszow şi Lublin, au renunţat, în urma unor presiuni exercitate de Bruxelles, la statutul lor de „zone libere de LGBT”, după ce regiunea Kielce a făcut deja acest lucru săptămâna trecută, relatează AFP, citată de News.ro.

Comisia Europeană (CE) a lansat, la jumătatea lui iulie, o procedură de infringement împotriva Poloniei, cu privire la aceste „zone libere de LGBT”, decretate în numeroase regiuni, comune şi alte colectivităţi locale.

CE, care denunţă caracterul discriminatoriu al acestor măsuri împotriva membrilor comunității LGBT, a trimis Poloniei o scrisoare de avertisment.

Bruxellesul a suspendat, de asemenea, negocieri cu cinci regiuni vizate cu privire la plata fondurilor prevăzute de programul de susţinere a relansării economice în favoarea coeziunii REACT-UE.

Regiunile Cracovia (sud), Rzeszow (sud) şi Lublin (est) au decis luni să revină – aşa cum a făcut deja săptămâna trecută regiunea Kielce (sud) – asupra declaraţiilor prin care erau se autointitulau „zone libere de LGBT”, pe care le-au înlocuit cu alte texte.

Deputaţi din regiunea Rzeszow şi-au subliniat, în noul lor text, opoziţia faţă de „orice tentative de ură şi discriminare pe bază de sex, vârstă, rasă, dizabilitate, origine etnică, relige, credinţe sau orientare sexuală”.

Cele trei regiuni îşi subliniază totodată ataşamentul faţă de toleranţă, creştinism şi rolul tradiţional al familiei în viaţa socială poloneză.

În Polonia, în total 100 de colectivităţi locale au adoptat, începând din 2019, o rezoluţie „împotriva ideologiei LGBT” sau o „Chartă a drepturilor familiilor”.

Ele constituie aproximativ un sfert din teritoriul Poloniei şi sunt situate, în principal, în sud-estul şi estul ţării – zone în mod tradiţional foarte catolice.

În urma acestor declaraţii, Bruxellesul a îndemnat la respectarea demnităţii şi drepturilor omului, care sunt „valori fundamentale UE” şi a dat asigurări că CE va folosi toate instrumentele pe care le are la dispoziţie pentru a apăra aceste valori.

Preşedinta CE Ursula von der Leyen a denunţat nişte „zone lipsite de omenie” care „nu au ce căuta” în UE.

Sursa foto: Pixabay

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

13 comentarii

 1. Uitati-va bine la steagul acela. Este steagul USR+.
  Daca mai pui ca si Ciolos se integra prin tinerete in absolutul MISA…..

  • Comentariu de dac verde mandru de buda lui din fundu curtii

  • Domnu Dan, UNDE ie COPIii ,să vine cu copii in piața înapoi …ciordește copiii lgbtul asta și nu ii gasim

 2. Era clar inca de saptamana trecuta ca hit-ul toamnei in Polonia va fi ‘Bun ii banu ghiurghiuliu’.
  Iata câtă omenie pot afişa homofobii când e vorba de gusturi muzicale rafinate.

  Hit-ul verii ‘ Vin homosexualii de la Bruxelles sa ne fure copii si țărişoara’ deja nu mai e la moda.

 3. Deci să suciră drecu ș-ăștia! :)))))

  • Pai cum, Doamne…nu Tu ai creat melcii, acele fiinte hermafrodite care pot fi mami si tati in acelasi timp?
   Nu Tu ai creat anumite specii de insecte care isi aleg s exul la maturitate, in functie de conditiile de mediu ( temperatura, nr femele)?
   Tu, Doamne, ai creat si ciclidele , acei pestisori la care daca moare mascului grupului, femela dominanta se transforma ea in mascul?
   Tot creatia Ta sunt Doamne si animalele care se inmultesc prin partenogeneza (unele soparle ca si Komodo, unii pesti, unele pasari), adica animale care in situatii critice pot sa se inmulteasca prin oua nefertilizate (daca nu exista masculi care sa le fecundeze). Un fel de clonare doar pentru femele.
   Si mai stiu, Doamne, ca la calutii de mare, tati e cel care naste puii. Femela are un soi de apendice (un fel de tenis) cu care introduce ouale in mascul, acesta le fecundeaza si apoi naste puii.
   Ar mai fi inca zeci de feluri de inmultire a creaturilor Tale, dar mi-ar trebui multe comentarii sa le mentionez.
   Deci, avem hermafroditi functionali, creaturi care isi aleg s exul la maturitate, creaturi care pot sa-si schimbe s exul, animale care se inmultesc fara tati, femele cu tenis si barbati care nasc! Mare ti-e gradina, Doamne! Si tocmai cand ma gandeam cat de „progresist” esti (ca nu indraznesc sa spun neomarxist) si Tu pomenesti de al cu 666? De ce!!!!! De ce!!!!

  • @tiberiu

   Dumnezeu nu există. Pam-pam!

 4. Astia de la UE sunt partzari…

 5. atat e cu principiile? pana la primul obraz aratat? pana la opritul unui banut? pai cum vine asta?

 6. Domnu Dan, UNDE ie COPIii ,să vine cu copii in piața înapoi …ciordește copiii lgbtul asta și nu ii gasim

 7. zone libere lgbt insemnau un singur lucru: că nu se admitea propaganda sexuală lgbt la minori, un fel chestie ca legea maghiară dar locală.

  să te bucuri să ei cedează la amenințarea și banii stăpânilor germani inseamnă să te bucuri că activiștii lgbt o să intre la copii să le esplice poziții prin clasa a 5-a. și inseamnă să te bucuri că cel puternic il bate pe cel slab si că statele isi pierd suveranitatea (conform tratatelor educația și sănătatea sunt prerogative ale statelor – or azi Comisia intră peste tot).

  o să regrete multă lume cand se vor trezi că local nu se mai decide nimic, ci totul se decide sus.

 8. Gangsterii de la bruxelles nu accepta abateri de la ideologia lor devianta.

 9. In titlu le ziceți regiuni și de fapt enumerați niște orașe(ex. Cracovia e oraș în regiunea Malopolska).

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.