G4Media.ro

Trei rachete ucrainene care vizau Crimeea au fost doborâte, susțin autoritățile ruse

Sursa foto: Federal Road Agency of the Russian Federation (Rosavtodor) via Wikimedia Commons

Trei rachete ucrainene care vizau Crimeea au fost doborâte, susțin autoritățile ruse

Forţele ruse au doborât duminică trei rachete ucrainene care vizau Crimeea, peninsulă anexată în 2014 de Moscova şi ţintă frecventă a loviturilor efectuate de forţele Kievului, a informat un responsabil rus, citat de AFP, transmite Agerpres.

„Trei rachete inamice în direcţia Crimeea au fost doborâte” în regiunea Herson la sfârşitul după-amiezii, a declarat pe Telegram Vladimir Saldo, instalat de Moscova la conducerea zonelor ocupate în această zonă din sudul Ucrainei.

„A fost dejucată o provocare a teroriştilor regimului de la Kiev”, a adăugat el.

Anterior, a fost lansată o alertă aeriană de către autorităţile din Crimeea, iar traficul pe podul Crimeei, care leagă această peninsulă de Rusia continentală, a fost temporar întrerupt.

Kievul caută de câteva săptămâni să aducă lupta în această zonă strategică pentru Rusia.

Peninsula se află în centrul dispozitivului militar rus pentru ofensiva sa din Ucraina, atât pentru aprovizionarea cu trupe în sudul Ucrainei, cât şi pentru a efectua lovituri cu rachete dinspre mare.

Forţele armate ucrainene doresc să perturbe lanţul de aprovizionare rus şi să pună capăt controlului militar al Rusiei asupra Mării Negre.

La sfârşitul lui septembrie, Ucraina a efectuat o lovitură spectaculoasă asupra sediului Flotei ruse de la Marea Neagră, în cursul căreia afirmă că a ucis aproximativ treizeci de ofiţeri.

Rusia a raportat doar un soldat dispărut după atac, care a avariat grav clădirea.

La rândul lor, forţele ucrainene au anunţat duminică distrugerea unei rachete dirijate şi a trei drone lansate de forţele ruse.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...