G4Media.ro

Trei persoane, trimise în judecată de DIICOT Neamţ în dosarul deschis după…

Sursa foto: Unsplash / Colin Davis

Trei persoane, trimise în judecată de DIICOT Neamţ în dosarul deschis după moartea fetei de 16 ani care ar fi consumat droguri cristal

Trei persoane au fost trimise în judecată de procurorii DIICOT Neamţ într-un dosar legat de trafic de droguri deschis anul trecut, după ce o fată de 16 ani, căreia unul dintre inculpaţi i-ar fi oferit droguri de tip cristal, a murit, transmite News.ro.

Procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Neamţ au dispus trimiterea în judecată a trei inculpaţi, pentru trafic de droguri de risc şi mare risc, deţinere, fără drept, de droguri de risc şi mare risc în vederea consumului propriu  şi punere la dispoziţie a unui imobil pentru consum ilicit de droguri, se arată într-un comunicat de presă transmis, marţi, de instituţie.

”Din materialul probator administrat, cu privire la unul dintre inculpaţi s-a reţinut că, la data de 30.07.2023, a achiziţionat de la unul dintre coinculpaţi droguri de mare risc, a consumat şi a oferit în vederea consumului o cantitate apreciabilă de drog unei victime minore (16 ani), ce a condus la decesul acesteia. Conform raportului medico-legal moartea persoanei vătămate minore fost violentă şi s-a datorat insuficienţei cardio-respiratorii acute consecinţa unei intoxicaţii acute cu 4-METHYLMETCHATINONĂ (mefedronă), cu vasoplegie toxică consecutivă şi hemoragie generalizată prin diapedeză, exteriorizată secundar”, afirmă procurorii DIICOT.

Totodată, în urma cercetătorilor s-a stabilit referitor la cei doi coinculpaţi că, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, în perioada iunie 2022 – august 2023, au deţinut şi comercializat, în mod repetat, droguri de risc (canabis) şi mare risc (din categoria catinonelor, cunoscute sub denumirea generică de cristal).

De asemenea, referitor la unul dintre aceştia s-a stabilit că, în perioada 15.07.2023 – 01.08.2023, a pus la dispoziţie zilnic apartamentul în care locuia fără forme legale în vederea consumului de droguri.

Prin acelaşi rechizitoriu s-a solicitat instanţei obligarea inculpaţilor la plata sumei de 18.000 de lei, cu titlul de  cheltuielile judiciare avansate de stat.

Dosarul a fost înaintat spre competentă soluţionare Tribunalului Neamţ.

În august anul trecut, o fată în vârstă de 16 ani a murit, în judeţul Neamţ, după ce a consumat un drog de tip cristal, trei persoane fiind reţinute în acest caz, pentru trafic de droguri.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...