G4Media.ro

Trei oraşe din judeţul Bihor au cele mai mari rate de infectare…

Trei oraşe din judeţul Bihor au cele mai mari rate de infectare cu Covid-19 din ţară / Prefectul județului: medicii singuri nu pot face miracole

Orașele Marghita, Ștei și Nucet, toate din județul Bihor, au cele mai mari rate de infectare cu Covid din țară, relatează Agenția de presă Rador.

Marghita are o incidenţă de 15,92, Ştei are 14,51, iar Nucet are 12,7 la mia de locuitori, în ultimele 14 zile.

Prefectul județului Bihor, Dumitru Țiplea, le cere bihorenilor să se vaccineze.

”Evoluția pandemiei este îngrijorătoare și afectează, mai ales, persoanele în vârstă. Sistemul medical este pregătit și avem două unități sanitare implicate direct în lupta cu Covid-19, dar medicii singuri nu pot face miracole. Îndemn din nou bihorenii să se vaccineze, măcar acum, în al 12-lea ceas, pentru a ne proteja părinții și bunicii. Avem dovada că vaccinarea salvează vieți, că vaccinul este sigur și eficient. Doar astfel putem depăși și acest val, și probabil următoarele.”

Din municipiile din Transilvania, rate de infectare de peste 10 la mie mai au Alba Iulia şi Oradea. În schimb, în Cluj-Napoca se înregistează o uşoare scădere a ratei infectărilor. Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică, municipiul are o incidenţă de 8,54.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Valul 4 a inceput mai tarziu la acele orase si varful este dupa ce la Bucuresti a scazut. Mare lucru statistica asta. Epidemiologii lu’ peste, mai traiti? Sau v-ati ascuns dupa izmene? Spuneti-le prefectilor sa nu mai abureasca cu juma’ de adevar.