G4Media.ro

Trei miliarde de euro făcuți din hacking pentru construcția armelor nucleare ale…

Sursa foto: Captură video - YouTube / KOREA NOW

Trei miliarde de euro făcuți din hacking pentru construcția armelor nucleare ale Coreei de Nord, suspectează observatorii ONU

Reprezentanții ONU care monitorizează sancțiunile investighează zeci de presupuse atacuri cibernetice ale Coreei de Nord, care au adus încasări de 3 miliarde de dolari pentru a o ajuta să își dezvolte în continuare programul de arme nucleare, potrivit unor extrase dintr-un raport inedit al ONU analizat de agenția de presă Reuters, transmite The Guardian.

„Republica Populară Democrată Coreeană (RPDC) a continuat să încalce sancțiunile Consiliului de Securitate”, a raportat un grup de monitori independenți ai sancțiunilor către un comitet al Consiliului de Securitate, folosind numele oficial al Coreei de Nord.

„Panoul investighează 58 de presupuse atacuri cibernetice ale RPDC asupra unor companii legate de criptomonede între 2017 și 2023, în valoare de aproximativ 3 miliarde de dolari, care se pare că ajută la finanțarea dezvoltării de arme de distrugere în masă ale RPDC”, potrivit monitorilor, care raportează de două ori pe an consiliului de securitate format din 15 membri.

Misiunea Coreei de Nord la ONU de la New York nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii privind raportul monitorilor de sancțiuni. Phenianul a negat anterior acuzațiile de hacking sau alte atacuri cibernetice.

Raportul ONU ar urma să fie făcut public luna aceasta sau la începutul lunii viitoare, au declarat diplomații.

Grupurile nord-coreene de hacking subordonate principalei agenții de informații externe a Phenianului ar fi continuat cu un număr mare de atacuri cibernetice, au declarat monitorii sancțiunilor.

„Tendințele includ țintirea de către RPDC a companiilor din domeniul apărării și a lanțurilor de aprovizionare, precum și partajarea din ce în ce mai frecventă a infrastructurii și a instrumentelor”, au spus monitorii.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...