G4Media.ro

Trei grupuri de imigranţi relocaţi în România, Germania și Lituania

Sursa: tellerreport.com

Trei grupuri de imigranţi relocaţi în România, Germania și Lituania

Trei grupuri de imigranţi au fost relocați în Germania, Lituania și România, a scrie The Independent, citată de Rador. Migranții au fost salvați de forțele armate din Malta în trei ocazii separate. Prima salvare datează din 23 august, când 356 de imigranți au fost blocați la bordul navei Ocean Viking timp de 13 zile.

Malta a intervenit în acest impas fără a aduce atingere poziției sale legale, după un acord cu Comisia Europeană și un număr de state membre, care au declarat că toți migranții de la bordul navei urmau să fie relocați în diferite state membre ale UE.

Celelalte două salvări ale AFM la bordul Sea-Eye operat de Alan Kurdi, au fost la 4 august și la 10 septembrie. În ambele salvări, Malta a acceptat să facă parte dintr-o soluție europeană pentru rezolvarea impasului, după o situație umanitară în curs de evoluţie.

Toți imigranții au fost ajutați de autoritățile locale, de Organizația Internațională pentru Migrație (OIM) și de oficiali din ambasadele respective.

Sursa: The Independent/ Rador/ Traducerea: Andrei Suba/ Sursa Foto: tellerreport.com

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

16 comentarii

 1. Germania!
  Germania!
  Tot in Germania vor ajunge!

 2. lasa ca nici in ro ca asistat social nu i rau…basca garla de femei pe strada…sa vezi acu violuri

  • Experienta proprie nu este o garantie cu caracter general.

  • Da, or sa le ia piinea de la gura alora din Vaslui care tocmai au iesit din pirnaie gratie legilor umane ale republicii.

  • La cati bani va baga bruxelles-ul in ei n-ar trebui sa simtim niciun fel de compasiune. In tara in care salariul minim e 250 de euro pentru o luna de munca astia vor primi GRATIS beneficii si bani de minimum 500 de euro lunar doar ca i-a pescuit cineva din plimbarea lor pe mare!

 3. Oh joy, exact de ce aveam nevoie, alte lipitori pe ajutor social!
  Bonus, ăștia-s și fanatici și se aruncă în aer/înjunghie oamenii pe stradă/fură camioane și trec cu ele peste pietoni…

 4. Mă întreb dacă aţi fi pus aceleaşi „concluzii” dacă se întâmpla să fie nevoie să vă lăsaţi casa, locul unde aţi dus o viaţă cu care eraţi obişnuit ( bună, rea, asta e o altă discuţie) şi să vă refugiaţi, după un drum cu foarte multe pericole, împreună cu familia, practic în necunoscut?
  Da, e real, sunt, printre ei, şi fanantici (şi printre noi, autohtonii, sunt, doar că se numesc , ei pe ei înşişi, creştini sau, după caz, agnostici), dar a generaliza nu arată o opinie, ci mai curând o preconcepţie.
  De fapt, problema „reală” e că sunt musulmani, şi asta nu place, dar nu o recunosc direct decât foarte puţinii _e ciudat, pentru cei care se pretind educaţi, să nu suporţi un om care vorba duhovnicească bună, „nu ţi-a greşit cu nimic” din cauza religiei sale_ în Europa laică s-a depăşit (la noi încă nu) demult acest aspect.
  Dacă s-ar arunca măcar 1% din câţi refugiaţi sunt deja în Europa, ar fi Europa numai într-un foc şi un breaking news de genul acesta.
  Majoritatea dintre ei vine cu familiile şi e puţin probabil să fi făcut un aşa drum……. ca să se arunce în aer.
  În plus, la noi, serviciile secrete monitorizează foarte bine şederea acestora în ţară, astfel încât pericolele pe care le semnalaţi, deşi nu e 100% exclus_ nimic, niciodată, nu e 100% sigur, la urma urmei_ să nu se întâmple, sunt extrem de improbabile.
  În altă ordine de idei, să ştiţi că primesc sume derizorii, ca ajutor, din partea statului român, iar, dacă ar fi să exprim o opinie, aş PREFERA ca o parte din banii din contribuţiile mele să meargă să ajute o astfel de familie să înveţe limba română, să se integreze etc., decât să „sponsorizeze” leneşii care nu au lucrat o zi în viaţa lor şi aşteaptă „socialul”.
  În loc de 200 000 de astfel de „neajutoraţi”, aş prefera să pompez resurse în 200 000 de refugiaţi_ ştiu o să vă îngroziţi, dar, pragmatic punând problema, adevărul e că, fără tineri, fără familii, fie că le aducem din Vietnam, din Nepal, din Siria sau mai ştiu eu de pe unde, nu va mai avea cine să plătească pensiile celor ce au acum în jur de 40-50 de ani, ca să nu mai vorbim de cei încă şi mai tineri care sunt din ce în ce mai puţini şi ei_ cu câteva condiţii: să reuşească, adică să îşi dorească, integrarea, începând de la o satisfăcătoare cunoaştere (poate cu excepţia acelora mai în vârstă care învaţă un pic mai greu) a limbii române în doi -trei ani de la sosirea pe teritoriul românesc şi terminând cu încadrarea în muncă a tuturor celor care pot să muncească, adică nu ajutor din partea statului fără niciun orizont de timp de limitare a unui asemenea sprijin şi neacceptarea izolării femeilor, şi trecând prin asigurarea unei educaţii celor tineri sau foarte tineri prin care să fie învăţaţi că religia e una şi viaţa în societate altceva, pentru a se evita/contracara tendinţele de ghetoizare/izolare ale femeilor musulmane, evident doar a celor care cad victime, chiar fără să ştie sau să protesteze, ale unei interpretări foarte severe a regulilor religioase specifice.
  200 000 de oameni cărora le acorzi ajutor şi pe care reuşeşti să îi integrezi, în patru- cinci ani, în proporţii semnificative (de peste 70%) sunt un câştig pentru societate,_ pragmatic vorbind, nu pentru că ar trebui neapărat să îi iubim_mult mi mare decât pomparea banilor în leneşi şi bolnavi închipuiţi.

  • Cata vreme niste venetici care nici n-au contribuit 1 leu la bugetul public romanesc primesc mai mult decat un roman cu pensie de handicap grav sau decat pensia sociala minima este o problema indiferent de povestile de stors lacrimi ale oengay-urilor!

  • P.s. Tu nu esti magistrat, tu esti oengay sigur :)) deja ai inceput sa-ti freci mainile pentru banii de la bruxelles care se vor turna in noile programe inutile tip maculatura cu incluziune,reconversie, cultura si civilizatie “europeana” plus modulul de baza “drepturile omului” unde se va invata cum sa dai in judecata fraierii care te-au primit si sa faci bani stand degeaba cu pancarta de azilant :))

  • @ ma(gistr)at

   nu stii ce spune constitutia ROMANIEI ?

   Constitutia Romaniei. Articolul 3 (4) „Pe teritoriul statului roman nu pot fi stramutate sau colonizate populatii straine”.

   In loc sa aloc bani pentru refugiati, mai bine stimulez economia ROMANIEI a.i. ROMANII sa nu mai emigreze

   dar ueSS asta vrea: cei de la noi sa mearga inspre vest, iar populatia ieuropei sa devina una de metisi cf planului kalergi

   PS
   daca democratii nu ar fi sustinut isis / daca nu ar fi distrus irakul, afganistanul si libia nici un musulman nu ar fi emigrat

   PPS

   nimeni de pe la noi nu spune cati crestini au fost persecutati / ucisi de musulmani in ultimii ani

   Persecution of Christians ‘coming close to genocide’ in Middle East – report

   Millions uprooted from homes, says UK-commissioned report, with many jailed and killed

   “The inconvenient truth,” the report finds, is “that the overwhelming majority (80%) of persecuted religious believers are Christians”.

   theguardian.com/world/2019/may/02/persecution-driving-christians-out-of-middle-east-report

 5. Eu una sunt de acord cu Magistratul.
  Cine spunea, dom’le, ca magistratii sunt bombe, ia uite ce bine le zice al nostru!
  Pt Nedumerit: m-a amuzat remarca dvs, dar ma tem ca e atat de subtila ca nu si-a facut efectul…

 6. O mica remarca, la comentariul Magistratului_nu credeti ca ideal ar fi sa existe si sa fie aplicat la sange un sistem de verificare reala a celor cu probleme reale si de excludere a celor cu probleme inchipuite, a lenesilor samd, fiindca nu scrie nicaieri ca pb reale nu pot avea si ai nostri…
  De ce nu ne lecuim noi de boala generalizarilor? Le aplicam cu prea mare usurinta…
  A, si parca era o vorba….
  Tant vaut le juge, tant vaut l’induction du juge.
  Grea treaba, inductia asta… Mama ei…

 7. Poate ca au probleme ca nu plecau de-a proasta de acasa.
  Migratia/marile migrații au avut totdeauna niste cauze dar totdeauna fenomenul a lăsat răni adânci asupra populației cotropite!
  Poate de aceea exista aversiune în Europa , peste tot, pentru ca se exportă crima, jaful&violul cu acesti migranti.
  Plătim statutul de stat membru UE si ni-i luam aici.
  Repartiția ar fi corecte daca ar fi dirijați catre zone defavorizate.
  Sunt mii de case părăsite in VS si resetam condițiile de reapariția a razeşilor.
  Sau a violatorilor!

 8. Nu-i nici o problema sa primim temporar astfel de persoane dar trebuie modificata legislatia in asa fel incat sa nu poata deveni rezidenti, nici macar prin casatorie efectuata in afara Romaniei cu cetatean roman. Ma refer la cei intrati ilegal. Deasemenea Romania trebuie sa faca clar ca nu are de gand sa accepte vreodata Politica de migratie comuna. E nevoie de un referendum pe migratie, dupa dezbateri astfel incat sa avem un vot informat. Migratia e buna dar sa fie decisa la nivel national si selectiva dupa criterii doar de noi stabilite de preferinta meritocratica. Incalca nu stiu ce tratate?! Nu stiu, nu cred ca cetatenii statelor UE aui fost intrebati vreodata in legatura cu continutul lor…. Eu cred ca trebuie sa luam la „mana” tot ce n-am votat dupa 1945 dar ni se spune ca sunt legi si tratate ONU, bla, bla. Eu numa simt reprezentat de actualul ONU.