G4Media.ro

Trei condamnați la moarte, executați prin spânzurare în Japonia. Ultimele execuții au…

sursa foto: Pexels

Trei condamnați la moarte, executați prin spânzurare în Japonia. Ultimele execuții au fost făcute în 2019

Japonia a executat marţi trei condamnaţi la moarte, potrivit presei locale, citând mai multe surse, inclusiv Ministerul Justiţiei, notează AFP, citată de Agerpres.

Aceste execuţii ar fi primele în ţară din decembrie 2019 şi de la venirea la putere a premierului Fumio Kishida la începutul lunii octombrie.

Ministerul Justiţiei, contactat de AFP, nu a confirmat imediat această informaţie. Media locale nu au dezvăluit identitatea deţinuţilor executaţi.

Ultima execuţie data din decembrie 2019, cea a unui chinez găsit vinovat pentru uciderea a patru membri ai aceleiaşi familii în sud-vestul ţării în 2003.

Japonia a executat trei condamnaţi în 2019 şi 15 în 2018, printre care 13 membri ai sectei Aum, implicată într-un atac cu gaz sarin asupra metroului din Tokyo în 1995.

În prezent, în ţară sunt peste 100 de persoane condamnate la moarte şi, de obicei, trec mulţi ani între pronunţarea sentinţei şi execuţia prin spânzurare.

Sprijinul public pentru pedeapsa cu moartea rămâne puternic, în pofida criticilor din străinătate, în special din partea organizaţiilor pentru drepturile omului.

sursa foto: Pexels

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

9 comentarii

  1. Japonia este cu 2000 de ani inaintea Romaniei.

  2. Fotografia cu care este ilustrat acest articol este aleasă în mod mai mult decât stupid.

    • La ei nu e doamna cu coasa, e doamna cu umbreluta. Am vazut eu in filmele cu ninja cum trage cu umbrela…

  3. 99,9 la suta din crime n-ar mai fi in Romania daca ar fi legea din Japonia in Romania ….Aprob Japonia…

    • Moarte e prea simpla pt acestia. Daca vrei cu adevart sa ii pedepsesti sunt alte moduri mult mai dure. De exemplu munca in mine de extras minereu radioactiv, sau inchiderea detinutilor pe viata in celule mici unde intaltimea sa nu depaseasca 1.5m, fara ferestre, complet isolati, fara dreptul de a citi sau a discuta cu nimeni si fara dreptul de a vedea cerul, iarba, copaci, etc. Astea sunt pedepse dure care ar descuraja orice forma de crima nu moartea. Moartea e simpla. Te spanzura sau iti injetcteaza ceva in vene si in cateva minute mori si gata. La spanzurare ti se rupe gatul si mori in cateva secunde. Pedeapsa capitala se aplica de secole si tot degeaba. Nu a scazut numarul de atrocitati in societatiile care o practica.

  4. Pedeapsa cu moartea e mai ieftină (pentru bugetul statului) decât detenția pe viață. Poate trist, dar adevărat.

  5. ptr. PMCT : sa APLICAM legea si sa vedem daca o fi ce spui tu….