G4Media.ro

Trei cetățeni germani, arestați sub suspiciunea de spionaj pentru China: Ar fi…

Sursa foto: © Lepasik | Dreamstime.com

Trei cetățeni germani, arestați sub suspiciunea de spionaj pentru China: Ar fi transmis know-how tehnic militar / Ar putea fi „doar vârful icebergului”, anunță șeful agenției germane de informații interne

Procurorii spun că cei trei sunt acuzați de transmiterea de cunoștințe tehnice militare și de exportul unui laser fără autorizații, transmite The Guardian.

Trei cetățeni germani, un cuplu căsătorit din Düsseldorf și un bărbat din Bad Homburg, au fost arestați sub suspiciunea că ar fi spionat în numele Chinei, au anunțat procurorii, în al doilea caz de spionaj de profil înalt raportat în țară în ultimele zile.

Cei trei sunt acuzați că au transmis know-how tehnic militar autorităților chineze în schimbul unor sume de bani. Șeful agenției germane de informații interne a declarat că ar putea fi „doar vârful icebergului” al rețelelor de spionaj care operează în Germania.

Într-un caz, procurorii susțin că trioul a exportat în China un laser cumpărat în Germania fără autorizațiile necesare. De asemenea, ar fi fost trimise în China informații privind tehnologia pieselor de mașini care ar putea fi utilizate pe navele de război.

Cuplul, identificat ca fiind Herwig și Ina F, ar fi fost angajat de o companie afiliată unei universități, iar bărbatul, identificat ca fiind Thomas R, ar fi acționat ca agent de legătură cu cuplul. Procurorii cred că toți trei au fost recrutați de serviciile secrete chineze, Ministerul Securității de Stat (MSS), la un moment dat după 2002 în China continentală și au fost operaționali cel puțin până în iunie 2022.

Arestările au loc la doar câteva zile după arestarea a doi ruși germani care ar fi spionat în numele Rusiei, cercetând bazele militare – inclusiv posturile americane folosite pentru instruirea ucrainenilor în operarea tancurilor Abrams – în vederea efectuării de atacuri cu explozibili asupra acestora.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. În România, spionii ruși zburda în voie.