G4Media.ro

Tratament cu plasmă umană hiperimună pentru pacienții critici cu coronavirus și pentru…

Tratament cu plasmă umană hiperimună pentru pacienții critici cu coronavirus și pentru medicii din România, în urma unei donații de echipamente

Pacienții critici cu coronavirus și medicii din România vor beneficia de un tratament cu plasmă umană hiperimună,  în urma unei donații de echipamente, a anunțat Ministerul Sănătății.

Comunicatul integral:

Ministerul Sănătății și SC Besmax Pharma Distribution SRL au semnat un protocol de donație pentru donarea a trei echipamente de plasmafereză și 3000 de kituri de colectare de plasmă. Valoarea totală a donației este de aproximativ 103.950 euro fără TVA (63.000 euro echipamentele și 40.950 euro kiturile).

Scopul donației este să asigure accesul pacienților români infectați cu SARS-COV2 la tratamentul cu plasmă umană hiperimună, colectată de la convalesceți, la fel ca pacienții din alte țări, care au autorizat acest tratament salvator de vieți.

Cele 3 echipamente și cele 3000 de chituri de colectare de plasmă vor fi folosite exclusiv pentru colectarea de plasmă umană de la pacienții COVID-19 vindecați (convalescenți), conform criteriilor stabilite de către specialiștii Agenției Naționale a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale, împreună cu cei ai Ministerului Sănătății.

Plasma umană astfel colectată va fi utilizată exclusiv pentru prevenirea infectării persoanelor vulnerabile sau a celor cu risc major de infectare (de exemplu cadre medicale care îngrijesc pacienții infectați cu SARS-COV2), precum și pentru tratamentul pacienților critici, conform protocoalelor de utilizare experimentală a acestei terapii, întocmite de către specialiștii Agenției Naționale a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale împreună cu cei ai Ministerului Sănătății.

Sursa foto: Ziarul Incomod

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

 1. O solutie care in China a functionat.
  De aici si cazurile stopate si multitudinea de pacienti vindecati in China.
  Diferenta e ca in UE aceste proceduri nu erau autorizate.
  In fapt aceasta metoda este veche de zeci de ani si ptr uni este o sansa la viata.
  Cred ca este momentul sa depasim anumite bariere si sa ne orientam spre solutii salvatoare.

 2. De curiozitate: inaintea acestei Donatii, Romania avea vreun astfel de Echipament?!
  Metoda e folosita in Tara inca din 2015, la Laboratorul GRAL Colentina, o Doamna doctor cu o vasta experienta de laborator…or mai fi si altele, am vrut sa vad doar daca aceasta Procedura moderna si salvatoare exista in Romania…
  DA, si la Spitalul „Dr. C.I. Parhon Iasi din 2016…

 3. Aceasta metoda a fost folosita si in scenariul fictiv al filmului Outbreak (1995)

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.