G4Media.ro

Transportul public din Galați e paralizat de o nouă grevă / Directorul…

Sursa foto: Viața Liberă

Transportul public din Galați e paralizat de o nouă grevă / Directorul firmei de transport și-a dat demisia

UPDATE, ora 13.10

Directorul general al Transurb Galaţi, Dorian Dumitru, şi-a anunţat demisia în urma protestului şoferilor şi vatmanilor, protest care a dus la blocarea întregii activităţi a societăţii de transport în comun. În afara curselor speciale de dimineaţă, niciun autobuz, tramvai sau troleibuz nu a circulat în Galaţi, anunță News.ro.

Conform unor surse oficiale, în urma primei rude de discuţii şi negocieri purtate la sediul Primăriei Galaţi directorul societăţii de transport în comun din Galaţi, Dorian Dumitru, şi-a anunţat demisia.

Luni după-amiază urmează să se întrunească de îndată Consiliul Local Municipal Galaţi pentru a stabili un administrator provizoriu al societăţii.

Nici până la această oră, şoferii şi vatmanii nu au ieşit pe traseu, singurele curse efectuate fiind cele speciale de dimineaţă care au dus muncitorii la serviciu, la combinatul siderurgic, la şantierul naval şi elevii la şcoală.

Deşi au primit asigurări din partea primarului Ionuţ Pucheanu că îşi vor primi plusul de 155 de lei la salariu, în raport cu rata inflaţiei, şoferii şi vatmanii refuză să iasă pe traseu până nu sunt toate documentele semnate, inclusiv demisia directorului.

Știrea inițială:

O nouă grevă a salariaţilor SC Transurb SA a paralizat transportul public în comun, în această dimineaţă, anunță Viața Liberă din Galați.

Şoferii şi vatmanii au refuzat să iasă cu autobuzele, troleibuzele şi tramvaiele pe trasee, nemulţumiţi că majorarea obţinută în urma protestului spontan din 5 noiembrie 2021, când transportul public a fost paralizat până la prânz, nu mai este acceptată.

Este vorba despre indexarea cu rata inflaţiei care reprezintă, conform calculelor, suma de 155 de lei. Şoferii şi vatmanii refuză să reia lucrul până când nu vor fi semnate actele adiţionale la contractele de muncă. Doar cursele convenţie sunt realizate.

Directorului general al societății, Dorian Dumitru, nu i s-a permis accesul în instituţie. Pentru a putea intra, managerul a avut nevoie de protecţia jandarmilor.

Sursa foto: Viața Liberă

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

4 comentarii

  1. Soferii si vatmanii sa pună mana sa-si scoate certificat, ca vor primi o disponibilizare in loc de o indexare. Asa, de sărbători, de la statul roman cu drag.

  2. Buna ziua! Astazi se reia transportul si la ce ora?

  3. De fapt e PSD în exercițiul funcției .
    Fac ce știu mai bine .
    Minciuna ,manipularea mâna în mână cu hoția.
    Daci tras de păr obțineți 10% dar de fapt inflația e de 6 .