G4Media.ro

Traian Băsescu, reclamat la CNCD pentru ”declaraţii discriminatorii şi incitatoare la ură”…

Traian Băsescu, reclamat la CNCD pentru ”declaraţii discriminatorii şi incitatoare la ură” la adresa romilor, făcute într-o emisiune TV/ Fostul președinte a mai fost acuzat de discriminare la adresa romilor în 2007 și 2010

Fostul preşedinte, Traian Băsescu, este reclamat la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) de trei ONG-uri pentru ”declaraţii discriminatorii şi incitatoare la ură” la adresa romilor, făcute într-o emisiune TV. De asemenea, au solicitat şi intervenţia Consiliului Naţional al Audiovizualului în acest caz.

”Organizaţiile semnatare, Centrul de Resurse Juridice, Centrul de Acţiune pentru Egalitate şi Drepturile Omului – ACTEDO şi Asociaţia MozaiQ LGBT, informează pe această cale şi solicită Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării şi Consiliului Naţional al Audiovizualului să îşi exercite mandatul cu privire la declaraţiile discriminatorii şi incitatoare la ură ale lui Traian Băsescu exprimate ieri, 1 mai 2020, la adresa minorităţii rome”, se arată într-un conunicat al celor trei ONG-uri, intitulat ”Recidivistul Traian Băsescu discriminează din nou”, transmite Agerpres.ro.

Cele trei organizaţii surţin că, printr-o intervenţie telefonică în cadrul emisiunii “100%” de la Realitatea Plus, cu referire la restricţiile impuse pe perioada pandemiei, încălcarea acestora şi posibilul termen de 15 mai de încetare a stării de urgenţă, Traian Băsescu a avut un discurs lung de diferenţiere a cetăţenilor români de etnie romă de etnicii neromi, printr-o serie de afirmaţii naţionaliste şi rasiste, începând cu folosirea termenului de ţigan în locul celui de rom şi marcând, din nou, un discurs ignorant şi populist prin care statul român îşi neagă cetăţenii de etnie romă:

”Uite, cred că şi aici, s-a dovedit o dată în plus că bunătatea şi toleranţa românilor până la urmă ajung să le aducă prejudicii. Pentru că, în mod artificial, i-am numit romi prin 1991 (…). Acuma tot ce vedeţi aici să ştiţi că se petrece şi în străinătate, iar acolo se vorbeşte despre români. Această minoritate a făcut o imagine deplorabilă poporului român. Este timpul să o spunem şi, până la urmă, să renunţăm şi la această fantasmagorică denumire de romi. Ei sunt ţigani. Asta este etnia despre care vorbim. Şi aşa trebuie să o numim”, este una dintre declaraţiile care au provocat nemulţumirea organizaţiilor.

”Într-o incercare eşuată de a avea probabil şi afirmaţii în favoarea sa, negeneralizatoare, Băsescu continuă să discrimineze într-un mod similar celui în care i s-a mai constatat, în două rânduri faptă de discriminare: ”Pe de altă parte, este bine să ştim un lucru. Nu toţi ţiganii sunt de această categorie. Spre exemplu, ai ţiganii căldărari, ăia-s cu meserie, sunt ţiganii cu pălării, care sunt respectabili, nu fură, muncesc, îşi ţin familiile, au creat sate ale lor, în care trăiesc la fel ca românii, sunt absolut respectabili. Dar este şi această categorie, care, în general, provine din rândul ţiganilor nomazi, care nu este capabilă ea însăşi de integrare, care a rămas tot cu staborul să se judece sau să-şi tranşeze lucrurile între ei, şi nu prin judecători şi procurori, şi care acum s-a retras acasă, pentru că s-a introdus izolarea asta si în toată Europa””, mai susţin organizaţiile semnatare ale sesizării.

În opinia lor, acest discurs este cu atât mai îngrijorător, cu cât Băsescu l-a folosit pentru a justifica şi incita la folosirea forţei din partea autorităţilor împotriva romilor.

”Or, grupările de țigani trebuie să înţeleagă că nu pot fi toleraţi cu modul lor de viata. (…) România trebuie să rămână o ţară in care institutiile statului controlează tot teritoriul. Or ei, oricât ar ameninţa, trebuie să înţeleagă că nu va face nici Poliţia, nici Jandameria un pas înapoi si dacă vreodată va fi nevoie, nici Armata”, este o altă declaraţie a fostului preşedinte invocată de ONG-uri.

”Dacă ar mai fi in Europa, ar fi pe străzi numai ei cu carabinierii, cu poliţiştii, cu jandarmii şi nu le-ar place, că le-ar aplica un tratament mai rău decât cel pe care-l primesc de la jandarmii noştri”, a adăugat Băsescu.

”Într-un stat care nu şi-a asumat decât parţial şi discursiv o istorie de rasism împotriva romilor în România (precum robia şi Holocaustul romilor), un stat care nu gândeşte şi nu îşi asumă măsuri reparatorii şi adecvate pentru grupuri vulnerabile şi discriminate, pentru romi, nici măcar în situaţii exceptionale precum pandemia COVID-19, este absolut obligatoriu ca niciun discurs public care blamează şi încearcă să justifice un tratament discriminatoriu, abuziv şi violent împotriva unei comunităţi să nu rămână nesancţionat. Este cazul ca dl Băsescu să ştie că a recidivat, pentru a treia oara, şi că statul român se dezice de astfel de discursuri la adresa cetăţenilor săi”, conchid ONG-urile.

În 2007, Traian Băsescu a fost sancţionat de CNCD cu avertisment pentru afirmaţia „ţigancă împuţită”, făcută la adresa jurnalistei Andreea Pană, sancţiunea fiind însă anulată apoi de ICCJ, care a apreciat că expresia „tiganca imputita” este discriminare, dar nu reprezintă o contravenţie.

În 2016, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis definitiv ca fostul preşedinte Traian Băsescu să platească amenda de 600 de lei primită de la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD), pentru declaraţia făcută în 2010 conform căreia mulţi rromi nomazi, „în mod tradiţional, trăiesc din ce fură”.

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

32 comentarii

 1. Politically correct cu ăștia nu poate fi decât cine trăiește într-un palat de cleștar. Cu șofer la scară, cumpărături la Viena și vacanțe în insule exotice nu prea apuci să afli cât de departe de umanitate sunt bună parte a țiganilor. Sunt din alt regn, pur și simplu. Sunt toxici pentru planetă și pentru umanitate. Nu toți, cum a zis și Băse, dar mult prea mulți.
  De ce dracu o fi discriminatoriu să comunici un adevăr?? Ce pll să zică despre ei, că-s academicieni?

  • ONG- urile acestea mai bine s- ar implica în educarea țiganilor, dacă le pasă, nu vrăjeala ridicolă cu care mai bifează o activitate. O să se termine și cu figurile de corectitudine politică.

  • Mai e ceva de educat la specia asta??? Poate francezii, ii vor inapoi! Ca lor le plac d-astia!

  • E ca si cum ai vedea scr…oafa suita in copac! Fara speranta, adica! Niciodata! Auzi, educatie…!

 2. pesedistii ar trebui amendati pentru discriminare impotriva romanilor

  • Foarte corect. Romania a fost discriminata la Ialta când a fost data 90% Rusiei Sovietice. Bulgaria a fost 75% Ungaria 50% etc. Căutați pe Google Percentage Agreement și veți vedea șervețelele de masa ale lui Churchill.

  • Tu ar trebui sa fii amendat pt discriminare impotriva intelectului!!! Bmw, tu si prostalaul asta care ti-a raspuns, v-ati facut temele pt maine?!?

 3. Bravo Băse !!! Vi se par ca a spus ceva greșit ? Eu cred ca majoritatea gândim la fel , doar ca ne ascundem in spatele acestor drepturi și egalități europene..
  Atenție CNCD și așa zise ONG-URI ! V-ați gândit vreodată ca aceste amenzi pe care le dați și aceste egalități pe care ni le impuneți s-ar putea sa se întoarcă împotriva voastră și acestor minorități ???
  Și mai am o întrebare : as vrea sa știu câte persoane de etnie rroma au integrat in societate aceste ONG -URI reclamante , și câți bani au supt pt așa zisele integrări ale acestor persoane ..
  Sa fiți sănătoși

  • În afară de faptul că ei sunt țigani (și nu ar trebui să le fie rușine cu acest nume), iliescu ar trebui amendat de CNCD pentru a discriminat un popor întreg atunci când a introdus denumirea artificială de rom, tocmai în ideea asocierii cu România.
   Să-l întrebe ONG-urile lui pește prăjit pe Mădălin Voicu de ce într-o emisiune televizată, în urmă cu ceva ani, pe aceeași temă, a zis clar că ce tura-vura romi, ei sunt țigani?

 4. Base are dreptate, fie ca le place, fie ca nu, țiganilor de,, catifea,, , cei care azi îl acuza de rasism. Sunt mulți țigani elevati , școliți, care își educa copiii sa muncească cinstit, ii trimit la școală, etc. Dar ce te faci cu cei care învață să fure înainte de a vorbi?? Ce faci cu cei care fac copii fără număr și ii trimet la cerșit? Ajung maturi și nu știu sa citească, dar sa fure, da. Decât sa se plângă, ONG-urile ar face ceva real, nu doar vorbe, pt aceasta etnie. Ar face ceva pt educația și integrarea romanilor țigani, i-ar învață să respecte munca, în primul rand…..

 5. In sfarsit cineva care spune lucrurilor pe nume.
  De ce unii se tot feresc sa spuna adevarul?

 6. Basescu are dreptate! A spune adevarul este un lucru normal, indiferent de faptul ca autoritatile te considera din aceasta cauza contravenient sau infractor.

 7. Unde ee incitarea la ura?Ca pe alocuri in declaratiile lui chiar a laudat o categorie de tigani care muncesc cinstit.Pe de alta parte nu-l puteti acuza de rasism cata vreme stim bine ca e cumatru lui Bercea Mondialul!

 8. ,,Discriminare” dacă e e, da’ e vițăvercea!
  Nu știu dacă fix în ’91 da’ nici mult după, în țara numită ROMÂNIA minoritatea (țiganilor) a impus majorității (românilor) ca ei să fie numiți ,,romi” iar nu țigani, că de nu, îi ia mama dracului Asztalos Csaba! Pe majoritari, nprmal!!! Ori dacă asta nu e, nimic nu e…
  Unde s-a întîlnit în istoria și în cultura României, începînd cu țiganul auto-declarat Ioan Budai-Deleanu (da’ și dinainte, cu cronicarii), termenul ,,romi”?! Aaa, este ,,țigani” peiorativ? Păi dacă e e, da’ cine l-a făcut ca să fie ,,peiorativ”?! Nu țiganii înșiși au lucrat cu mult sîrg la ,,peiorativizare”? Iar aici Băsescul – ori de vă place ori de nu – are 100% dreptate: țiganii noștri ,,au lucrat” cu foarte bune rezultate pentru ca în toată Europa civilizată și termenul ,,români” să devină peiorativ!!! Pe noi, românii, cine mama mă-sii lu’ Asztalos Csaba ne despăgubește pentru asta???
  Și la urma urmei, dacă ,,țigan” e peiorativ, ce?! Și ,,țăran” e peiorativ – a dracului să fiu dacă nu-i mai peiorativ, că de cite ori n-auzi/nu zici ,,(bă) țărane!” – da’ ați auzit/citit careva dintre d-stră ca vreo vajnică oenge/ființă umană să ceară interzicerea utilizării termenului ,,țăran”?! Cum îi apără cavaleru’ dreptății Asztalos Csaba pe țăranii noștri – coloana vertebrală istorică a poporului român! – de discreditare?!
  Da’ să sărim pîrleazu’. Cunosc români emigrați și stabiliți în S.U.A., in U.K., în Elveția, în Australia, in Noua Zeelandă și în etc., care (îmi) spun cam așa: ,,cei de-aici, care se consideră ‘de-ai locului’ [nu imigranți (unde este cazul), adică coloniștii din sec. XIX și anterioare – n.m.], nu prea ne bagă în seamă și oarecum ne tratează ,de sus’, nu stabilesc relații apropiate cu noi, nu ne primesc în casele lor”; ei bine, ce credeți că fac românii mei? Cerșesc, fură, dau în cap, îi invită la alba-neagra sau le intră-n case prin efracție?! Dimpotrivă, românii se comportă exemplar și respectă regulile sociale mai abitir decît localnicii înșiși! De ce? Pentru a le dovedi că nu sunt cu nimic mai prejos decît ei, că sunt în stare și vor și și pot să se ridice la înălțimea standardelor stabilite chiar de ei! În România noastră cea de toate zilele, a fost odată un boiernaș, îl chema Vasilică Alecsandri; avea boiernașul un tovarăș de joacă, cel mai bun, Vasile Porojan. Și Porojan era țigan iar nu rom. Și s-a făcut Vasilică boier mare și l-a dezrobit pe țiganu’ Porojan care era rob. Și care dus a fost… Da’ după mai bine de douăj’ de ani, într-o bună zi, boieru’ nost’ s-a trezit cu Porojanu’ îmbatrînit în bătătură. L-a primit, l-a spălat, i-a dat straie și i-a dat și-o odaie și i-a dat și slujbă cu simbrie (nu robie!) la bucătărie! Și, precum in Biblie, a fost seară și a fost noapte. Și a venit și dimineața. Fără Porojan. Care nu mai era. Și nici calul boierului… Aștept, cu foarte mare interes, ca măcar un singur cetitor să-mi deie exemple de acțiuni/eforturi făcute de un secol și jumătate-ncoace de însăși comunitatea țiganilor spre a se ,,integra”, spre a adopta normele sociale după care trăiește majoritatea noastră de români discriminatori; iar eu, asemeni lu’ Saul, mă voi preface activistă rom.

 9. Unii sânt oameni muncitori și cinstiți.Am și doi prieteni din etnia asta, unul e inginer iar celălalt funcționar de bancă, dar mi-a fost dat să cunosc și partea despre care vorbește Băsescu și care a stârnit reacția lgbtq(ce dreaq au treabă ei cu asta?)și ăluilalt oengeu și pot să spun că Băse a fost blând și civilizat.Aș vrea să știu părerea vreunei găini din ceneaul ăla când ar vedea o fată de 15-16 ani cu fața umflată și privirea rătăcită de bătaie și mâinile arse cu țigara cum am văzut eu una în Italia la Milano, amenințată de pe partea cealaltă a drumului de un garo pe românește care nu îndrăznea să se apropie de frica carabinierilor.Adevărul e marfă proastă în Europa.

 10. Nu sunt de acord cu blamarea etnică, indiferent despre ce etnie e vorba, dar sa nu ai voie sa exprimi o parere, un gand, o idee si să apara noile miliții ideologice care sa incrimineze si sa acuze de rasism, nu e deloc corect. Abia asta este incalcarea democratiei. A zis un om o poveste, trebuie bagat la puscarie? Trebuie sa i se interzica sa mai vorbeasca? Trebuie sa plateasca cu bani sau cu alte restrictii faptul ca are o opinie pe care si-a exprimat-o public? Nu am nimic cu rromii, cu țiganii sau cum s-o fi chemand. Sa fie sanatosi. Dar noua cenzura e o mare problema. Ce facem, ne intoarcem la comunism? Nu mai e partidul care sa bage pumnul in gura, sunt organizatii diverse? Asta inseamna grija fata de cei napastuiti, exclusi, periferici? Nu cred ca cenzura va rezolva vreodata problema discriminarii, indiferent fata de cine este ea. Cenzura este o mizerie la fel de mare ca discriminarea. Nu poti curata o mizerie cu alta mizerie.

  • esti rom sau un ONG ist, mai bine in comunism decat intro tara in care tzigani fac ce vrea ei .stirile sunt pline cu discriminati din astia ei se ocupa cu scandaluri furat cersituri.din amenzile de citeva sute de milioane tzigani au primit cam 80 la suta din care statul nu va vedea nici un leu .

  • Deci daca zic țigan ungur homosexual am discriminat de trei ori?

 11. Ii dor pe cei de la CRJ si ACTEDO adevarurile spuse despre esecurile in lant suferite in domeniul lor de activitate !
  Basescu, indiferent de cate bube are in cap, are totusi si un mare merit ! Acela ca, acolo unde mironositele din politica autohtona isi duc mana la nas si isi acopera ochii pt a nu simti duhoarea si a nu vedea puroiul si mizeria pe langa care trec, el o simte, il vede si nu se fereste sa vorbeasca despre ele !

  Suntem in epoca lui political corectness ! Cenzura pe fata ! Impunerea cu forta de catre cei putini celor multi !

  PS. Se vad insa zorii unei adevarate pandemii de pc. ! Dar in cazul acestei pandemii Ordonantele militare nu ne vor impune sa ne ferim de ea ci SA O ACCEPTAM ! :(((

 12. Cand o sa avem o situatie reala a romilor d.p.d.v al situatiei ocupationale,al scolarizarii,al nivelului existential,atunci se poate concluziona ceva si lua unele masuri.
  De ce nu se face asa ceva ; pentru ca ar rezulta o situatie dezastruoasa din punctul de vedere de mai sus.
  Sunt foarte multi romi cu care ne mandrim si foarte multi care ne dezamagesc.
  Daca scrie in buletin cetatean roman de etnie roma, trebuie sa avem mai multa grija de ei.
  Si ei romii, sa fie recunoscatori acestui pamnt romanesc.

 13. Daca face cineva o statistica cu numarul de puscariasi raportat la numarul de tigani o sa avem o surpriza, nu?
  Acum si cu discriminarea pozitiva ce mai vreti praleo? Ca aveti mai multe drepturi decat romanii in tara asta!
  Nu zic ca tiganii sunt o `problema`, dar pe unde au fost au lasat o imagine dezastruoasa. Adica faptele lor, nu ei in sine, ei sunt….ok, nu?….

 14. Salut !
  Am sa scriu opinia mea, cu mare grija , intai sa nu-l
  contrazic pe dl.Basescu, care de pacatos ce este, mai spune si cate un adevar, de data aceasta, fara
  cusur ! Pe urma, desi ma simt priponit in plasa corectului politic, care a infestat civilizatia mondiala, nu doresc ca intr-o zi, sa constat ca, am de platit o amenda !
  La mine in sat in Ardeal, in copilarie, erau cativa tigani, ca pe vremea aceea, inca nu au fost inventati romii.
  Pot spune ca erau integrati bine, aveau case,copii mergeau la scoala, lucrau la colectiv. Sincer, nu mi-am pus intrebarea daca asa erau ei sau ,le era frica de bataia militiei ,care atunci era gratuita.
  Acuma, sunt in alt sat, in Banat, alta lume ; noroc ca,inca nu-s multi , dar, mi-e greu sa spun din ce traiesc. Unii, fac puscarie cu schimbul, vine unul, pleaca altul. Integrarea este la nivelul ca ,fura mai putin din sat, dar nu rxclud o cooperare cu altii fin zona,care, actioneaza la pont!
  Parerea mea : trebuie integrati, cu metoda kwj, pas cu pas, ma-ntelegeti ce zic ! Droaia de ONG -uri di alte asemenea, este numai pierdere de vreme, acestia fac mai mult rau decat bine, in sensul ca ,
  cultiva iluzia ca statul trebuie sa le dea, si cred ca ,
  le va da intr-o zi, daca nu statul, atunci cetatenii, care simt pe pielea lor si in tara si afara, consecintele comportarii lor nonsociale, on majoritate

 15. bossilor
  cand va vad aici,
  ultimii saraci, cum va plangeti de ce imagine a tarii ofera un al sarac care s-a dus la furat ca sa faca niste bani ca la el acasa il scuipa toti saracii si nu poate sa faca nici un ban.

  Ma intreb asa, ce vrea defapt romanu de la viata. De la libertatea lui data de domnu Iliescu, si ura fata de tot ce nu stie si nu intelege, data tot de Iliescu dar si de ceausescu, dar si de Basescu, si care mai care mai are cate un vecin care nu e rasist da ar vrea „sa moara toti tiganii si ungurii”.

  Ca defapt asta conteaza cel mai mult pt roman, sa nu cumva sa para ca a muncit prea mult, ca vez tu domne, e urat sa te uiti la un muncitor transpirat.

  Dar cumva sa para ca a facut si el ceva acolo.
  Ca a reusit cumva.
  Ca a facut o combinatie cu statu si are si el o viluta.
  Oricat de mica.
  SI se vede.
  Si la batranete sa poata sa zica, eheeee pe vremea mea puteai sa combini si tu acolo de un plin de benzina, de o casuta, de un hotel.
  Sau sa faca cumva sa fie bine, sa nu fure sa le arate astora ca poti sa faci si pe barba ta. Da tot fac o combinatie mica acolo, sa nu se vada, ca n-a asa e la noi trebuie sa mai dai si unu altuia etc. Si aia nu trebuie sa se vada neaparat.

  Dar tot acest vis frumos din pacate e patat.. pentru ca e acolo. o rasa (doua-trei etc) de oameni care pateaza imaginea acestui vis frumos romanesc. Si asta e problema.

  mi-e greu sa implic in poezia asta mica si categoria de corporate care uraste orice ce nu e de rangu lui ca a citit el ceva despre o „stiinta” care suna a eugenie. Dar care defapt nu e o stiinta, si este un sistem de credinta dar in fine. Cine mai face diferenta in ziua de azi.

  Faptu ca romanu e cel mai interesat de ce PARE ca a facut, si de ce PARE ca a facu vecinu in comparatie cu el.
  Niciodata de ce a facut defapt.
  Si de ce crede el despre el, si ce cred altii despre el. Si ca e superior. Si ca e leaganu civilizatiei si tot ce l-ar aduce mai aproape de o icoana vie.
  Este ce omoara societatea asta in care traim, zi de zi, ora de ora. Incep sa inteleg si modu asta, ca de tzatza in care vorbesc politicienii cu noi, ca sa ne denigreze si mai mult in conditia asta. Si ca noi sa zicem romanescu „asta e, ce sa ii faci”

  SI defapt tot ce trebuie sa faci e sa fii sanatos si sa iti vezi de treaba. Si sa intelegi, poate acum mai mult ca niciodata, ca toti oamenii sunt lafel de oameni ca si tine.

  Sa fiti sanatosi

 16. bai legat de voi astia, de tot ziceti ca corectitudinea politica e o prostie.
  Faceti un exercitiu de imaginatie si ganditiva cum ar fi sa dispara corectitudinea politica de care voi efectiv profitati in momentul asta.
  – ca poti sa intrii in orice spatiu public
  – ca ai dreptul la libera exprimare
  – ca ai dreptul la auto-aparare
  – ca ai dreptul la libera miscare

  fara sa fii judecat dupa ce scrie in buletinu ala de il tii in portofel.

  cat de prost sa fii sa zici ca corectitudinea politica e o prostie.. Profiti de ea. in momentu asta. in timp ce scrii o prostie pe net, profiti de corectitudinea politica care iti este oferita de societate.

  Ia amintiti-va un pic de accidentu ala cu un sofer de duba de a iesit pe contrasens si a intrat intr-o alta masina. Iar in procesul verbal s-a trecut ca vinovat era soferul masinii care mergea regulamentar doar pt ca era femeie, si poate a gresit.

  Repet, mare cretin trebuie sa fii sa nu iti dai seama, ca corectitudinea politica e ce iti da tie posibilitatea sa scrii aici, fara sa fi scos din casa si batut dupa

  • @Un rom:
   Nu tine ! Primele elemente de corectitudine politica au aparut in a doua jumatate a sec. al IXX-lea si totul a fost ok. Doar ca dupa aceea s-a sarit calul intr-un hal fara de hal ! Nimeni nu are nimic cu corectitudinea politica sa-i zicem decenta ci doar cu cea desantata !

  • Sa vezi cand o sa vrei sa-ti saruti copilul de noapte buna cand doarme si o sa te trezesti ca esti acuzat ca ai facut un lucru neconsimtit , neconsensual, ca ai savarsit o agresiune sexuala ! :))))) :(((((

  • Erata: In loc de „secolul al IXX-lea” corect este „secolul al XIX- lea.”

 17. Bre romache, mie nu mi-a dat nen-tu Iliescu nici o libertate, mi-am luat-o singur și dacă nu crăpa Niciolae, săream pârleazu.Nu fac parte dintre neamutile tale de la Oltenița și nici nu-mi doresc.Mi-am tras afacere, nu combinație ca toți cioflingarii de carieră care se cred împărați de la cinci tatuaje în sus cu iarbă-n buzunar.N-o să-i cer lu mă-ta voie să vorbesc iar dacă-mi sari gardu te fac câinii tăiței.Dacă nu-mi mai place aici, vând tot și mi se rupe.Prostia asta că trebuie să”te combini”e un rahat rroma-românesc pentru imbecilii care seamănă fix cu mizeria politică made in sudistan.Rromânia are două direcții: fix în sus cu adevăru în gură sau cu nasu direct în curuafricii la combinații.În câțiva ani n-o să ne mai țină nimeni pe marginea gropii iar dacă n-o să știm să ne conducem o s-o facă alții.Ș-atunci o să fie game over, cu totu, capisci?

  • Da bossule
   Erai liber si pe vremea lu nea nicu si nu faceai combinatii. Te cred, ca mai mint si eu.
   E bine ca ti se pare bine ce scrisasi in text coleasa. Ti se rupe da iti luasi din timp sa scuipi aici niste ura, a? Ca ce alt ceva sa faci folositor cu timpu tau la 5 dupamasa ca om cu treaba lui, nu?
   Hai, sa fii sanatos!

 18. A intrebat cineva la un referendum pe oamenii din Romania daca se se zica la tigani `romi`?
  Nu cred, hotararea a fost luata peste capul lor, si trebuie sa se revina cum a fost.
  Tigan egal Tiganie, nu Rom egal Romanie…cum au vrut sa se faca o confuzie, sa aiba si tiganii tara lor, nu?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.