G4Media.ro

Traian Băsescu: PMP, dacă nici mâine nu primeşte banii de subvenţie, nu…

Sursa foto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Traian Băsescu: PMP, dacă nici mâine nu primeşte banii de subvenţie, nu poate decât să conteste alegerile/ Banii, suspendați din cauza procesului cu fostul preşedinte al partidului, Cristian Diaconescu

Fostul preşedinte Traian Băsescu, fondator al PMP a declarat joi, că dacă PMP – a cărui subvenție a fost suspendată ca urmare a litigiului cu fostul preşedinte al partidului, Cristian Diaconescu – nu primeşte banii de subvenţie ca urmare a deciziilor favorabile primite în justiţie, nu poate decât să conteste alegerile, având în vedere că formaîiunea a fost lăsată fără resurse, transmite News.ro.

”De un an şi jumătate, abia ieris-a pronunţat instanţa că Tomac este preşedinte, exact, şi AEP nici astăzi nu dă drumul la banii de subvenţie pentru acest partid. Păi, ei au făcut tot ce s-a putut să elimine PMP din spectrul public. N-au reuşit”, a declarat Traian Băsescu la B1 Tv.

„Până la urmă, târziu, cum e, o judecătoare a dat o decizie că e corect congresul, dar să laşi de un an şi jumătate partidul fără bani… Au rămas toţi amărâţii ăia care stingeau şi aprindeau lumina, funcţionarii de la filiale, sunt neplătiţi, unii au plecat. Pur şi simplu sabotează un partid europarlamentar”, a continuat fostul preşedinte.

El a apreciat că, în aceste condiţii, soluţia corectă pentru PMP este să conteste alegerile, pentru că a fost lăsat fără resurse.

„Cred că soluţia corectă pentru PMP, dacă nici după hotărârea judecătorească dată atât de târziu, azi, de recunoaştere a congresului din 2022, deci dacă nici mâine nu primesc banii de subvenţie, nu pot decât să conteste alegerile, pentru că este un partid lăsat fără resurse (…). Neavând deschisă finanţarea pentru subvenţie, nu pot face împrumuturi, că nimeni nu îl împrumută ştiind că nu primeşte subvenţia, însă Toni Greblă, atitudinea tipică bolşevicului, şi el are un singur lucru în cap, «Băsescu m-a băgat la puşcărie cu struţii», habar n-am avut, am aflat de la televizor, să îi distrug partidul, deci atâta minte avem că judecăm electoral situaţia din România”, a declarat Traian Băsescu, referindu-se la dosarul deschis de DNA în cazul lui Greblă în 2015 şi în care acesta a fost achitat trei ani mai târziu.

Partidul Mişcarea Populară (PMP) a anunţat, joi, că Tribunalul Bucureşti a validat şi congresul din 2022, unde Eugen Tomac a fost ales preşedinte, punându-se, astfel, capăt la doi ani de procese. ”Acest proces nu este doar o victorie pentru noi, ci şi o lovitură dură pentru cei care au încercat să ne distrugă”, au transmis oficialii formaţiunii.

Eugen Tomac a fost ales preşedinte al PMP, în cadrul unui congres care a avut loc în anul 2022, însă decizia a fost contestată în instanţă.

Preşedintele Autorităţii Electorale Permanente, Toni Greblă, a anunţat în luna iulie 2023, că instituţia a decis să suspende plata subvenţiei către Partidul Mişcarea Populară, în urma litigiului privind conducerea formaţiunii, între fostul preşedinte Cristian Diaconescu şi noua conducere, aleasă de Congres, în persoana liderului Eugen Tomac, care nu fusese soluţionat şi se afla încă în instanţă.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...