G4Media.ro

Toyota își scade producția din cauza restricțiilor impuse de China pentru a…

Toyota își scade producția din cauza restricțiilor impuse de China pentru a opri pandemia COVID-19

Grupul nipon Toyota Motor Corp a anunţat vineri scăderea planului său global de producţie în iunie, pentru a doua oară în această săptămână, reducând producţia planificată cu aproximativ 50.000 de vehicule, la 800.000 de unităţi, din cauza restricţiilor din China, transmite Reuters.

Cel mai mare producător auto din Japonia încă se aşteaptă să producă pe plan mondial 9,7 milioane de vehicule în actualul an financiar, deşi a avertizat că „există posibilitatea unui nivel mai scăzut”.

La începutul lunii viitoare Toyota va suspenda producţia la unele fabrici interne, timp de o săptămână.

Anunţul Toyota reprezintă cea mai recentă dovadă a modului în care restricţiile severe introduse în China pentru stoparea pandemiei s-au adăugat incertitudinilor cu care se confruntă companiile auto şi alţi producători, afectaţi deja din cauza deficitului de semiconductori.

Marţi, Toyota anunţa scăderea planului său global de producţie pentru iunie cu aproximativ 100.000 de vehicule, la 850.000 de unităţi, din cauza deficitului de semiconductori.

sursa: Agerpres.ro

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Sa sufere pana lesina de nervi, toata productia la chinezoi si patente tot dupa care ne plangem ca produsele nu sunt de calitate, au scos pe piata copii ale produselor sub denumire propie la 1/4 din pret,….. etc!