G4Media.ro

Toţi parlamentarii din judeţul Harghita sunt de la UDMR. Kelemen Hunor, la…

Toţi parlamentarii din judeţul Harghita sunt de la UDMR. Kelemen Hunor, la al şaselea mandat

Toţi parlamentarii din Harghita, doi senatori şi cinci deputaţi, sunt de la UDMR, comunitatea românească din judeţ nefiind reprezentată în Parlament nici în această legislatură, transmite Agerpres.

Potrivit informaţiilor furnizate de Adrian Pănescu, purtătorul de cuvânt al Biroului Electoral Judeţean Harghita, Tánczos Barna şi Antal Lóránt au obţinut mandate de senatori iar Kelemen Hunor, Hajdu Gábor, Bende Sándor, Ladányi László-Zsolt şi Zakariás Zoltán au câştigat mandate de deputat.

UDMR a obţinut în mod direct un mandat de senator şi patru de deputat iar un mandat de senator şi unul de deputat au fost obţinute la redistribuire.

Senatorul Tánczos Barna a câştigat al treilea mandat, în vreme ce Antal Lóránt este la primul mandat plin, el ocupând din 2018 fotoliul de senator rămas vacant după decesul lui Verestoy Attila.

În ceea ce priveşte locurile de deputat, Kelemen Hunor, liderul UDMR, se află la al şaselea mandat, fiind cel mai experimentat parlamentar al formaţiunii.

Kelemen Hunor candidează în mod tradiţional în zona Ciuc, unde se află comuna sa natală, Cârţa.

Bende Sándor a câştigat al doilea mandat de deputat, în vreme ce Hajdu Gábor, Ladányi László-Zsolt şi Zakariás Zoltán se află la primul mandat.

Hajdu Gábor a fost consilier local şi judeţean, Ladányi László-Zsolt a ocupat în trecut fotoliul de prefect al judeţului Harghita şi a fost secretarul general al Agenţiei Naţionale a Achiziţiilor Publice iar Zakariás Zoltán a fost consilier judeţean din partea Partidului Popular Maghiar din Transilvania (PPMT). El a obţinut un loc pe lista UDMR în urma înţelegerii pe care conducerea Uniunii a avut-o cu Alianţa Maghiară din Transilvania, formată din PPMT şi Partidul Civic Maghiar.

Românii din Harghita nu au reprezentare în Parlament nici în această legislatură, membrii comunităţii participând în număr redus la alegerile din 6 decembrie.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Cunosc situatia dint-ro loclitate prahoveana in care udmr a avut reprezentanti in toate sectiile de votare ( 11 la numar ) . Unul dintre acesti reprezentanti a votat …. udmr . Motivind ca nu avea pe cine si daca tot a fost reprezentantul lor in sectie ….

    Sa facem un exercitiu de imaginatie . Daca ar vota aceasta formatiune etnica numai maghiarii din Romanaia ar mai intra aceste scursuri in parlament ?!

  2. Harghita e judet de unguri nu de chinezi.

  3. Al 6-lea mandat… Ce Viata Frumoasa … Ce P E N S I E … Baiat harnic …

  4. „intradevar” maghiarii nu se identifica cu UDeMeReu si politica lor anti romaneasca, doar ii voteaza

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.