G4Media.ro

Toți judecătorii Curții Constituționale din Republica Moldova și-au dat demisia

Toți judecătorii Curții Constituționale din Republica Moldova și-au dat demisia

Judecătorii Curții Constituționale au demisionat in corpore. Anunțul a fost făcut public prin intermediul unui comunicat de presă publicat pe site-ul Curții Constituționale, transmite publicația Ziarul de Gardă.

„Astăzi, 26 iunie 2019, judecătorii Curții Constituționale au demisionat in corpore. Încetarea mandatului şi vacanţa funcţiilor de judecători ai Curții Constituționale vor fi anunțate autorităților competente să desemneze noii judecători. Domnul judecător Veaceslav Zaporojan a fost abilitat de Plenul Curții Constituționale să exercite atribuțiile administrative ale președintelui Curții până la alegerea noului Președinte”, se menționează în comunicatul Curții Constituționale.

Demisia judecătorilor constituționali vine după ce timp de mai bine de două săptămâni, experți, politicieni, organizații neguvernamentale, dar și membri ai societății civile, au criticat ultimele decizii luate de Curtea Constituțioanală, cerând demisia judecătorilor constituționali.

Citește articolul integral pe Ziarul de Gardă

Săptămâna trecută, președintele Curții Constituționale a R. Moldova, Mihai Poalelungi și-a dat demisia. „Astăzi, 20 iunie 2019, dl Mihai Poalelungi și-a dat demisia din funcția de judecător și de Președinte al Curții Constituționale”, se arăta într-un anunț publicat pe pagina oficială a Curții Constituționale.

Pe data de 15 iunie, președintele Curții Constituționale, Mihai Poapelungi, a declarat că CC își revizuiește și anulează hotărârile adoptate în perioada 7-9 iunie, prin care au fost anulate deciziile luate anterior cu privire la dizolvarea Parlamentului și declararea neconstituțională a Guvernului condus de Maia Sandu.

Decizia Curții Constituționale a venit la scurt timp după ce PDM a declarat că se retrage în opoziție, iar Igor Dodon a făcut un apel către judecătorii constituțională să își revizuiască hotărârile, or în caz contrar va cere Parlamentului și Guvernului numirea unor judecători noi.

Deciziile respective au trezit mai multe critici, iar la solicitarea secretarului general al Consiliului Europei, Thorbjorn Jagland, Comisia de la Veneția urma să se exprime săptămâna viitoare asupra hotărârilor luate de Curte.

Prin anularea actelor Curții din perioada 7-9 iunie, Parlamentul condus de Zinaida Greceanîi dobândește calitatea de Parlament constituțional, fiind revigorate actele normative adoptate de acesta până acum, precum și actele adoptate de Guvernul Republicii Moldova condus de Maia Sandu.

Foto: Curtea Constituțională a Republicii Moldova

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

15 comentarii

 1. Alooooo C(acati) C(omunisti) R (atati) , va spune ceva?

  • Stai putin,ai uitat cu cine face Maia alianta?Crezi ca e libera sa faca ce vrea,e de capul ei,cu o treime voturi in parlament? Rusia vegheaza ,ca de obicei..

 2. dupa cite am auzit primul din imagineCorneliu Gurin a participat la furtul miliardului, el era atunci procuror general, iar al 5-a este nepotul lui Voronin, o mare mizerie de om

 3. Curtea Criminala din Moldova. Curtea neConstitutionala din Moldova. Cutra care l-a slujit si l-a lins in fund pe Criminalul Plahotniuk demn de balamuc. Toti judekkatorii Curtii Criminale au demisionat in haita. Insa nu este de ajuns. Acesti indivizi tradatori, infractori, santajisti, sabotori, aceste lichele trebuie sa dea piept cu instanta.

  • @Jean:
   Acu’ si tu ! Numai cine nu sprijina, nu greseste ! :))))

 4. In aceiasi zi in care Plahotniuc a decis iesirea PD de la guvernare am scris pe site-ul asta ca judecatorii CC trebuie sa demisioneze !

  PS. Se vede ca a durat atat pana cand au primit asigurari din partea Guv Maiei Sandu ca nu vor fi urmariti penal ! :))

 5. Acest act va fi urmat de CCR?
  DEMISIA CCR!

  • Haideți rapandulelor!
   Demisionati!

 6. Hai că și la noi mai au un an. Trageți tare băieții mei de la fmmCCRpsdalde să faceți averi pe ultima sută de metri poate poate rămâneți cu ele.

 7. Dorneanu ce mai asteapta…

  • ?????mona,valer,ala nou cu fataul de pet calcat cu senila…astia,s viermii SISTEMULUI PARALEL CARE L CORCOLESC PE ILIESCUCELPEMOARTE,ROMANCEL CU GAT,MAGUREANUCARUTASULUNGUR,NASTASESAPTECASE SI O DANA CU DOI SUGACIDINBANIDEFURAT,…credeti ca dupa ce haita de carnivore mari,cu gulere albe si plastron plisat s a dedulcit din hoitul tarii,fara sa dea socoteala cuiva(lui ciordache??? lui nicolicea??? lui soferu lu voicu??? lui dracnea sau oprisan???),MAI PLEACA VREODATA decat in cantecul popilor si susurul fumegator al cadelnitei cu tamaie?????AS…

 8. ?????mona,valer,ala nou cu fataul de pet calcat cu senila…astia,s viermii SISTEMULUI PARALEL CARE L CORCOLESC PE ILIESCUCELPEMOARTE,ROMANCEL CU GAT,MAGUREANUCARUTASULUNGUR,NASTASESAPTECASE SI O DANA CU DOI SUGACIDINBANIDEFURAT,…credeti ca dupa ce haita de carnivore mari,cu gulere albe si plastron plisat s a dedulcit din hoitul tarii,fara sa dea socoteala cuiva(lui ciordache??? lui nicolicea??? lui soferu lu voicu??? lui dracnea sau oprisan???),MAI PLEACA VREODATA decat in cantecul popilor si susurul fumegator al cadelnitei cu tamaie?????AS…